Apabila memilih pintu dan lantai perlu dipertimbangkan peraturan asas kombinasi warnaApabila memilih pintu dan lantai perlu dipertimbangkan peraturan asas gabungan tsvetovPri pembaikan adalah penting untuk memilih kombinasi yang betul warna di kawasan pedalaman, supaya mereka kelihatan harmoni, tidak membosankan atau tawar. warna yang salah input dipilih atau pintu dalaman, serta lantai atau perabot, boleh merosakkan semua gambaran kerja keras seorang profesional atau seorang pereka rumah. Terdapat peraturan khas yang perlu kita ikuti apabila anda mahu memilih warna pintu dan lantai di kawasan pedalaman. Apabila mematuhi mereka, baik dipotong premis bukan sahaja penginapan yang selesa, tetapi akan menggembirakan para tetamu.

Bagaimana untuk memilih pintu dalaman: nasihat pada warna dan reka bentuk

Undang-undang utama ruang reka bentuk: tidak bercampur di dalam bilik yang sama selama lebih daripada tiga warna utama. Walau bagaimanapun, mereka perlu menjadi nada sama ada panas atau sejuk. warna universal dianggap sebagai putih. Ia adalah orang yang digabungkan dengan mana-mana warna dan warna lain. Oleh itu, jika anda tidak boleh memutuskan apa warna akan pintu, ia sentiasa sesuai dengan warna putih.

pintu dalaman boleh menjadi semudah dicat, jadi yang dibuat di bawah kayu.

warna lantai dan dalaman pintu mesti dipilih dengan bijak, supaya mereka melengkapkan dalaman yang bergaya di premiswarna lantai dan dalaman pintu mesti dipilih dengan bijak, supaya mereka melengkapkan dalaman yang bergaya di premis

Tiga kombinasi warna asas pintu, menyusur papan dan lantai:

 1. pintu gelap, lantai gelap, tingkat terang. warna gelap kelihatan sangat bergaya dan elegan, tetapi perlu dicairkan dengan warna-warna yang lebih ringan ke bilik itu tidak kelihatan membosankan. wenge kini sangat popular. Ini bukan satu warna, tetapi palet keseluruhan warna tepu: coklat gelap; merah, ungu gelap.
 2. Bright plinths pintu cahaya, lantai gelap. unsur-unsur yang cerah akan kelihatan terutamanya dengan penuh terhadap bingkai gelap. bilik A akan kelihatan lebih luas dan cahaya. Sebagai contoh, pokok paya indah warna emas merah jambu yang berbeza, dari mana cahaya terpancar juga.
 3. pintu gelap, cahaya alas tiang dan lantai terang. pintu gelap kelihatan sangat kukuh, supaya pada setiap masa mereka dianggap simbol kekayaan dan kemewahan. Diwakili oleh kombinasi yang akan kelihatan hebat di lorong dan ruang tamu yang luas.

berwarna terang pintu (hijau muda, merah jambu, biru) menghiasi bahagian dalam bilik kanak-kanak atau dalam gaya Hi-Tech.

Idea dan Tips: Bagaimana untuk memilih warna pintu dalaman

Pereka dinasihatkan untuk mendaftar pintu bilik semua dalam gaya yang sama. Oleh itu, kita harus cuba untuk memilih warna serba boleh yang datang untuk hiasan dan bilik-bilik di rumah atau apartmen. Pelbagai warna produk yang ditawarkan oleh kedai-kedai, penuh dengan pelbagai, antaranya ia adalah amat sukar untuk memilih warna yang betul.

Warna yang paling popular di pintu dalaman adalah kuning air dan coklatWarna yang paling popular di pintu dalaman adalah kuning air dan coklat

Warna yang paling popular di pintu:

 1. Putih. pintu putih dengan sempurna dengan lantai hitam, coklat, kuning air, putih. Pada asasnya, seperti mana-mana lain. Satu-satunya perkara yang perlu dipertimbangkan adalah naungan panas atau sejuk putih yang mengemis memandangkan lantai warna atau perabot. Kelebihan utama pintu putih adalah bahawa mereka boleh dicat dengan mana-mana warna.
 2. Kuning air. Ini warna neutral yang menyenangkan pergi dengan hampir mana-mana warna cahaya: madu, coklat muda, walnut emas dan lain-lain. Kerana ia tidak akan melakukan nada kemerahan.
 3. Kelabu. Terdapat banyak warna kelabu: off-putih, susu, berasap. Tetapi kelabu yang baik digabungkan dengan hanya nada sejuk. Sebaik-baiknya, jika lantai dan pintu akan menjadi bayangan yang sama kelabu. ia juga akan kelihatan baik dengan "oak terluntur" perabot berwarna.
 4. Brown. Brown juga mempunyai pelbagai jenis warna: coklat gelap, coklat muda, coklat, tan, perang keemasan. Pemilihan warna harus menjadi warna perabot.

 Satu kombinasi yang paling bergaya, moden warna dianggap perabot wenge dan lantai putih dan perabot.

Gabungan ideal lamina dan pintu dalam rumah

Lantai lamina - salah satu alas lantai yang paling popular. Ia mempunyai ciri-ciri kemudahan pemasangan, menyenangkan untuk tekstur sentuhan, rintangan lelasan dan banyak faedah lain. warna boleh menjadi sangat berbeza, kerana di permukaan lamina boleh membiak sebarang imej.

dalaman yang indah dari bilik akan kelihatan lamina gelap yang meniru kayudalaman yang indah dari bilik akan kelihatan lamina gelap yang meniru kayu

Terdapat dua jenis lamina:

 • Tiruan kayu semula jadi;
 • batu tiruan.

Jika lamina itu dibuat oleh kayu, pintu dan mengambil dengan corak kayu yang sama. Nada tidak perlu sepadan dengan tepat, anda boleh memilih merobek lebih ringan sedikit atau lebih gelap daripada lantai. Jika anda mengambil pintu naungan terlalu gelap, ia tidak akan berada dalam harmoni dengan gaya keseluruhan, berdiri terlalu banyak dari yang lain daripada kawasan pedalaman.

Laminate dengan batu tiruan akan baik pintu pepejal dengan naungan mereka. Sebagai contoh, batu putih dengan harmoni dengan warna oak luntur.

Kemasan laminate berkilat memberi ruang kesungguhan dan es - keselesaan.

Bagaimana untuk memilih warna tapak tiang: di bawah lantai atau di bawah pintu

Apabila memilih kumai untuk sebuah apartmen atau rumah hendaklah berpandukan peraturan tertentu.

Ramai pereka dinasihatkan untuk memilih warna kumai pintuRamai pereka dinasihatkan untuk memilih warna kumai pintu

Menyusur dapat menandingi warna:

 • Dengan pintu;
 • Dengan dinding;
 • Dengan tudungnya lantai.

 Anda boleh memilih alas tiang dengan warna yang sama seperti lantai atau dinding. Tetapi jika cahaya di pintu bilik, dan lantai adalah gelap, maka alas tiang itu mesti mengulangi nada pintu.

Penyelesaian reka bentuk yang paling bergaya dianggap sebagai gabungan menyusur dengan warna bingkai tingkap, tetapi hanya jika mereka tidak putih.

alas tiang putih dengan sempurna ruang razgranichat di dalam bilik. Selain itu, mereka pergi dengan sempurna dengan kedua-dua yang gelap dan cahaya dari lantai, dan juga dengan bingkai putih.

Pilihan warna dan pintu tingkat di kawasan pedalaman (video)

Dengan memilih pintu warna, lantai dan menyusur dalaman papan patut dijaga tidak kurang teliti berbanding dengan pilihan kemasan untuk dinding. Ia tidak sentiasa mengejar inovasi reka bentuk terkini. Kadang-kadang anda perlu berhenti atau versi klasik, atau memilih pewarna, yang suka yang paling. Dalam mana-mana kes, anda perlu cuba untuk membayangkan bagaimana warna tertentu akan muncul secara langsung di dalam bilik, sama ada sepadan dengan dia kertas dinding dan perabot. Jika kebanyakan tidak dapat kendali, adalah lebih baik untuk mendapatkan bantuan daripada seorang pereka profesional.

Design dan warna pintu lantai (foto di kawasan pedalaman)

2stat40291110-1024x646131214371113