Topiary daripada foamirana elemen hiasan yang sangat baik yang boleh meningkatkan kualiti estetik pedalamanTopiary daripada foamirana elemen hiasan yang sangat baik yang ketara boleh meningkatkan kualiti estetik dalaman topiary adalah cenderahati yang unik, untuk penciptaan yang boleh digunakan kedua-dua bahan-bahan semula jadi dan buatan. Yang paling popular ialah foamiran. Mengapa? Kerana ia adalah sesuai untuk mewujudkan bahagian-bahagian berbentuk nipis, seperti kelopak mawar atau mana-mana warna yang lain. Beliau adalah sangat fleksibel, mudah dibentuk dan mudah untuk mana-mana rawatan, menjadikan beliau mudah untuk bekerja dengan. Topiary, dihiasi dengan warna-warna ini akan kelihatan segar, bergaya dan sangat asal.

Bagaimana untuk membuat bunga topiary dari foamirana

nama Topiary kedua - "pokok kebahagiaan", yang, menurut Feng Shui boleh membawa ke rumah kehangatan dan kegembiraan. A kecantikan khas memberinya bunga, yang terletak di seberang mahkota pokok ini bagus. Sebagai peraturan, mereka dibuat dari foamirana, kerana ia adalah sangat plastik dan dibuat daripadanya bunga hampir tidak dapat dibezakan dari semula jadi.

Apabila bekerja dengan foamiranom perlu mengambil kira hakikat bahawa di bawah pengaruh haba dia mempunyai keupayaan untuk berubah bentuk dan mengambil apa-apa bentuk yang dikehendaki. Tetapi selepas penyejukan ia menjadi tahan kepada haba, dan membentuk semula ia telah tidak keluar.

"Membuat" bahan boleh memanaskan besi, besi lencong atau haba biasa tangan anda.

Kelebihan foamirana termasuk: kekurangan takut air, pudar rintangan, dan bahawa ia adalah menyenangkan untuk disentuh.

Warna yang paling popular di foamirana termasuk mawar. Ia adalah mereka yang paling kerap jahit wanita dan menghiasi "gembira" mereka pokok.

Untuk Topiary daripada foamirana cantik dan asli, bahan yang boleh digunakan dalam pelbagai warnaUntuk Topiary daripada foamirana cantik dan asli, bahan yang boleh digunakan dalam pelbagai warna

Dalam usaha untuk membuat roset, perlukan:

 • pasangan Foamirana kepingan warna yang berbeza (contohnya, merah jambu dan hijau);
 • Corak pelbagai saiz, tetapi bentuk yang sama untuk mewujudkan satu bentuk kelopak;
 • kerajang;
 • Tanah liat.

Pada bola, yang akan mematuhi mawar, anda perlu untuk membuat lubang dan mengenakan kepadanya satu hujung batang pokok cawangan. Kemudian memperbaikinya dengan gam panas. Hujung ranting dan kayu ke bahagian bawah periuk untuk bunga - masa depan "House" Topiary.

Proses mewujudkan bunga akan kelihatan seperti ini:

 • Menggunakan pola untuk membentuk, mereka mesti dipotong sekitar pencungkil gigi atau lain-lain surat cara itu, di mana kelopak diperolehi dengan bahan kerja;
 • Membuat kelopak beberapa, dan kemudian memotong mereka;
 • Di samping itu, perkara-perkara yang harus bersandar seterika atau memanaskan tangan anda dan perlahan-lahan menarik di pinggir supaya mereka mengambil bentuk ikal;
 • Maka ia adalah perlu untuk melancarkan bola kecil dan foil balut lobus kecil supaya mereka membentuk kon, dan kemudian menetapkan struktur pelekat yang terhasil;
 • Mewujudkan putik bunga ros terus oleh gluing lobus kecil yang tinggal dan besar ditampal di atas (mereka membuat mungkin bentuk cembung dengan menarik foamirana thumb it);
 • Pada peringkat akhir daripada daun memotong bahan hijau, yang juga digunakan untuk besi, dan kemudian dipatuhi mawar.

bunga itu siap dan ia boleh digunakan untuk menghiasi pokok itu. Buatlah mahkota, adalah perlu untuk memproses komposisi pelekat setiap bunga, lampirkan ia ke kedudukan yang dikehendaki dan tahan selama kira-kira 15 saat, manakala barang yang selamat terkunci di tempatnya.

Tidak perlu untuk menjimatkan gam, melibatkan cawangan penetapan.

batang dan hiasan periuk bergantung sepenuhnya kepada imaginasi penulis kraf. Anda boleh menggunakan pita untuk melampirkan manik tambahan, manik-manik, burung hiasan.

Topiary daripada foamirana: kelas master pada Malam Tahun Baru

Apa yang boleh menjadi lebih bagus daripada memberi orang yang dikasihi cenderamata dibuat dengan tangan di Malam Tahun Baru? Jika anda tidak mahu untuk membeli cemara hidup sebenar atau membeli tiruan, anda boleh membantu diri anda dan pokok-pokok yang disayangi Tahun Baru dari foamirana.

Membuat mood topiary Tahun Baru mampu yang foamirana pokokMembuat mood topiary Tahun Baru mampu yang foamirana pokok

Untuk membuat pokok dengan tangannya perlukan:

 • Foamiran hijau;
 • Gunting dan pemerintah;
 • A kecil sekeping kon berbentuk buih;
 • Klip wayar besar atau;
 • Pencungkil gigi dan gam;
 • Besi atau besi lencong.

Ia bermula dengan lembaran sugi scribing foamirana beberapa jalur yang sama. Satu jalur pada masa yang sama perlu ditangguhkan untuk sementara waktu, dan selebihnya dipotong menjadi dua.

Saiz band, dan dataran perlu memasang berdasarkan fakta kon bagaimana besar.

Masing-masing menerima kotak persegi perlu mendapatkan satu golongan, yang perlu dipotong dalam bentuk peminat menuju ke arah yang dari sisi ke sudut.

pinggir lagi dipanaskan dan dilipat supaya hujungnya menjadi kerinting. Ini perlu dilakukan dengan semua persiapan kuasa dua, dan kemudian bermula pembalut kon. Ini perlu dilakukan dari bawah ke arah lilitan. Pada masa yang sama antara baris harus pertindihan - salah satu daripada beberapa sampingan hendaklah meliputi sudut-sudut yang sebelumnya.

Apabila akhir pokok Krismas akan menjadi kira-kira 1 atau 1.5 cm di bahagian atas, mesti berpegang dibentangkan dan dilipat pada separuh klip. Kemudian selamat dengan gam.

Ditangguhkan rim foamirana juga memotong pinggir dan bergolek di atas bahagian atas pokok Krismas, menetapkan gam.

topiary baru foamirana bersedia. Kiri "berpakaian" kami pokok Krismas mainan, tinsel dan lampirkan asterisk kecil.

Membuat topiary daripada foamirana sebagai sakura

Sakura atau sebaliknya "ceri Jepun" - ini adalah pokok yang sangat cantik, mahkota adalah dipenuhi dengan bunga merah jambu kecil. Adakah diri anda tangkai pokok ini indah fomiarana anda boleh memiliki, dan akan membantu dalam kelas tuan seterusnya.

Topiary daripada foamirana sebagai Sakura adalah hadiah yang besar untuk seseorang yang gemar budaya TimurTopiary daripada foamirana sebagai Sakura adalah hadiah yang besar untuk seseorang yang gemar budaya Timur

Untuk memulakan, anda perlu menyediakan peralatan dan bahan-bahan tersebut:

 • foamiran merah jambu;
 • Shiloh;
 • besi;
 • Hiasan punch lubang;
 • Jarum dan benang;
 • manik;
 • Teip pita hijau;
 • Wayar.

Jika tidak foamirana warna merah jambu - ia tidak mengapa. Anda boleh menggunakan putih, hanya perlu untuk cat dengan pastel atau cat.

Semua peringkat penciptaan cawangan sakura adalah seperti berikut:

 1. Dengan bantuan lubang punch hiasan untuk melakukan bunga foamirana. Apa yang akan menjadi lebih, subur yang lebih akan ranting.
 2. Setiap bunga kecil beberapa saat pada seterika dipanaskan, di mana ia dimampatkan dan ia menjadi bentuk beralun indah.
 3. Lagi florets pertengahan awl adalah dua lubang di mana wayar pas hiasan dan ia ditolak oleh 3 bunga.
 4. wayar berpintal, dan bahagian bawah bunga dipakai topi untuk manik.
 5. Ia dibalut di sekeliling pita pembinaan teip yang terhasil.
 6. Seterusnya, dengan menggunakan benang dengan jarum ditetapkan pada florets manik. thread ini diperketatkan, dan pada manik tetap cap lain.
 7. Pada tali dipakai lima manik, kemudian dua bunga, dan lain topi "manik" dan lima manik. Itulah cawangan diperolehi.
 8. Selanjutnya, cawangan-cawangan ini dilampirkan florets dimasak sudah dibalut teip-pita, dan kemudian bunga dengan manik, yang juga melekat pita ini.

Berikut adalah cara yang mudah untuk membuat topiary yang indah dalam bentuk cawangan ceri foamirana.

Topiary daripada foamirana tangan mereka sendiri dengan bantuan organza

Organza - bahan yang sangat baik, yang anda boleh membuat Topiary besar dan untuk memudahkan produk orang yang tersayang.

foamirana Topiary memberi warna-warna terang dan keaslian, anda boleh menggunakan organzafoamirana Topiary memberi warna-warna terang dan keaslian, anda boleh menggunakan organza

Sebelum anda bermula, anda perlu menjaga batang pokok. Ia boleh digunakan sebagai cawangan yang mudah, dicat dengan mana-mana warna yang dikehendaki.

Juga perlu bola buih kecil dengan diameter kira-kira 3 cm. Ia hendaklah disertakan dengan ranting.

Dengan cara ini, apabila bola adalah wajar untuk cat dalam bayangan yang hampir sama naungan organza, jika tidak ia akan sangat menonjol.

Setelah bola dikunci, anda boleh mula bekerja dengan organza:

 • Bahan disediakan (kira-kira 1 * 1 m) dipotong menjadi segi empat tepat yang lebih kecil;
 • Selepas itu, segi empat tepat diperolehi terbentuk atas prinsip kapal terbang kertas;
 • struktur tetap menerima drop gam panas atau staples;
 • Di samping itu, semua preform yang diperolehi mula mematuhi bola di cawangan sehingga sehingga ia memenuhi keseluruhan ruang.

Ini menyebabkan bola yang cantik dan gebu yang anda boleh menghiasi seperti yang anda mahu manik, manik-manik atau bunga dari foamirana.

Membuat Topiary daripada foamirana: Master Class (VIDEO)

Mewujudkan Topiary daripada foamirana - cermat dan teliti kerja, tetapi mudah. Dia kekuatan untuk membuat sesiapa sahaja yang ingin memanjakan diri dengan hiasan asal, atau untuk memudahkan ibunya. pokok yang unik yang dibuat dengan tangan mereka sendiri - hadiah yang sempurna untuk orang yang dikasihi.

Topiary indah foamirana (contoh gambar)

1627112002108.23511330062ca4b943f55d351bae1ec4fd0d13 - tsvety-i-floristika-topiarijnezhnye-rozochki3cdbb138dbe366672ff361c7f18r - tsvety-floristika-kofejnyj-topiarij-romantika4d07a4815af0c641bea2f080227947dc5f734cc3a9b8f01b32675e5e1b9c - tsvety-floristika-topiarij-vesnaiz-tekstilnyh7