De schoonheid en functionaliteit van de plank is niet minder belangrijk dan het doelDe schoonheid en functionaliteit van de plank is niet minder belangrijk dan de prednaznachenieMesto voor boeken, souvenirs, snuisterijen aan het hart ligt - dit is het belangrijkste doel van de planken aan de muur. Iemand om hen pronkt een verzameling van kaarsen, iemand - volumes van zijn favoriete dichter, en iemand houdt fotoalbums op de planken. Het is belangrijk dat de schappen zich niet minder esthetisch dan objecten die zijn opgeslagen op hen zou moeten zijn.

Houten planken met hun eigen handen

Maak een plank gemaakt van hout - het eerste ding dat komt te letten op onafhankelijke productie planken. Sterker nog, deze optie is de meest voorkomende.

Het hebben van vaardigheden in houtsnijwerk, kunt u een exclusieve accessoire voor uw interieur te makenHet hebben van vaardigheden in houtsnijwerk, kunt u een exclusieve accessoire voor uw interieur te maken

Houten planken goede beschikbaarheid en de lage kosten van materialen, het gebruiksgemak, en de mogelijkheid om te experimenteren met een ontwerp. En beginnen met het leren te doen van dit soort creatieve ontwerp kan eenvoudig en universele plank, die onnodig zijn en zal niet de keuken en in de woonkamer, en een kinderzwembad handig, en andere opties kunnen worden beschouwd als de plaatsing.

Materialen voor de plank:

 • Houtwerk van verschillende lengte;
 • rope schroot;
 • 5 meubelpanelen;
 • Randafdekprofielen;
 • 2 kabelkransmechanisme;
 • decoupeerzagen;
 • boor;
 • roulette;
 • Potlood.

Op de planken (boards) nodig om gaten te maken. Boor moet op een afstand van 6 cm van de rand tot 12 cm tussen elkaar.

Houtwerk is noodzakelijk om zagen, de lengte kan variëren, maar de totale hoogte moet worden gedaan. Binnen afgezaagd-cuts moeten gaten voor de kabels (horizontale) boren.

In de eerste plaats bond het onderste touwen knopen. Ze geregen onderste afscherming (lagere plat), zullen de randen tussen de platen als het interval tussen de planken een stapel schroot zijn. Alle snoeien is beter te verdelen in delen, en elke verdieping tussen de planken om hetzelfde aantal gelijke segmenten verdeeld.

Shelf op de touwen - de originele en eenvoudige manier om een ​​muur te versieren in elke ruimteShelf op de touwen - de originele en eenvoudige manier om een ​​muur te versieren in elke ruimte

De procedure wordt herhaald op de bovenste plank aan de muur touwen vastgebonden knooppunten. Het moet stevig worden gedaan om de muur structuur kan niet worden vervormd of met uw handen of enig ander gebruik van geweld.

Behoorlijk regiment op de touwen in de stapels van schroot, het kan in elke ruimte geplaatst worden.

Houten plank met zijn eigen handen, de gemakkelijkste manier (video)

Legborden spaanplaat wand

CPD - het spaanplaat, een echt veelzijdig materiaal voor de bouwindustrie. De afmetingen van de plaat, het gladde oppervlak zorgt aan afwijkende eigenhandig, waaronder legplanken maken.

Misschien is de enige cut spaanplaat moeilijk, aangezien het materiaal wordt geïmpregneerd met hars. Het perfecte gereedschap voor het werken met spaanplaat - decoupeerzaag.

Van spaanplaten door middel niet sluwe gereedschap originele plank kan creërenVan spaanplaten door middel niet sluwe gereedschap originele plank kan creërenPlank van hout of spaanplaat kan worden aangevuld met dakrailsPlank van hout of spaanplaat kan worden aangevuld met dakrails

om te werken met dit materiaal zal niet overbodig zijn, en deze tips:

 • gelamineerde spaanplaat worden vaak gekocht voor muurplanken;
 • Vaak is de schappen door hun eigen handen, geplakt gelamineerde folie of papier, het simuleren van diverse patronen (met inbegrip van natuurlijke);
 • Naadloos vastdraaien bouten en schroeven in de constructie van spaanplaat, is het noodzakelijk om een ​​elektrische boor verwerven;
 • Op de keuken planken zijn gemaakt van dit materiaal vaak als ze keurig opgeborgen containers van kruiden, granen en pasta, potten van kruiden, verzamelde zijn eigen handen;
 • In de gang zijn planken dienen als er om belangrijke huishoudelijke trifles slaan;
 • In een plank aan de muur in de kinderkamer kan een doel van het boek winkel.

In de kleine berging zijn inbegrepen in de lay-out van de vele appartementen, kunt u de originele planken voor huishoudelijk gebruik te maken - met hun eigen handen, snel en goedkoop.

Ronde planken aan de muur

Round karton planken voor keuken of badkamer - piepen elk interieur. ze zijn gemaakt meestal van karton en plastic buizen, die met hun handen in cirkels zaagsnede 10-15 cm breed. De randen van de cirkels geschuurd met schuurpapier, en dan is de toekomst schappen zijn geschilderd in verschillende lagen.

Round schappen creëren een origineel ontwerp van uw interieurRound schappen creëren een origineel ontwerp van uw interieur

Verkregen vrij originele ronde planken voor de keuken - een zeer interessante versie van het ontwerp. Ze kunnen worden opgeslagen:

 • Theedoeken;
 • Verschillende borstel en sponzen;
 • Decoratieve veel;
 • Zakjes met kruiden voor thee met zijn eigen handen;
 • Andere mooie keukenapparatuur.

In de badkamer, ronde, ongewone en zeer comfortabel planken aan de muur, zal ook op zijn plaats: een pot met cosmetica, handdoeken, washandjes, ook kan worden opgeslagen in deze schattige planken.

Hoe kan round plank (video) maken

Vierkant plank aan de muur

Het ziet er geweldig muur samenstelling van vierkant planken aan de muur in de woonkamer. Verschillende grootte planken crumble in één kleur, en het is mogelijk contrast en worden gecombineerd in een enkele wand drawing - weinig groter in een lijn, verticaal of horizontaal, diagonaal.

Vierkant plat, meestal klein, zij houden een heleboel moeilijke dingen. Meestal is het een verscheidenheid aan souvenirs, miniatuur vazen, boeken.

Vaak worden deze planken zijn ingericht met antiek, vintage snuisterijen.

En om een ​​dergelijke inrichting te maken met je eigen handen, kunt u standaard materialen gebruiken. Boom in de meeste gevallen brokkelen matte heldere verf, gelakt. Kleefband of verfraait het oppervlak van de planken.

vierkant flens ontwerp is vrij eenvoudig, het is niet moeilijk om je eigen handen te makenvierkant flens ontwerp is vrij eenvoudig, het is niet moeilijk om je eigen handen te makenmoeten voldoen aan de instructies voor de vervaardiging van meer complexe modellen van vierkante plankenmoeten voldoen aan de instructies voor de vervaardiging van meer complexe modellen van vierkante planken

Plankje aan de muur

Keuken muren vereist vaak kleine planken. Ze nemen geen ruimte, niet het interieur verergeren en markeer de algehele keuken houding. Wandplank kan worden gebruikt voor versiering van de zaal.

Als de plank wordt gedaan in de keuken, kan worden gelegd op:

 • Bright kruidkruiken;
 • Kookboeken en notitieblokken;
 • Canvas zakken met kruiden;
 • Mooie gerechten.

Maak deze planken kan worden gemaakt van hout, plastic, glas, en zelfs een stapel boeken geschilderd en gelijmd.

Ontwerp planken aan de muur

De keuken dergelijke constructies zijn zelden betrokken, maar deze fijne dingen vaak versieren de woonkamer, kantoor, kwekerij.

Het originele ontwerp plank kan worden gemaakt met behulp van eenvoudige flessenHet originele ontwerp plank kan worden gemaakt met behulp van eenvoudige flessen

Nu een bijzonder hoge planken vraag op de muur in de vorm van:

 • doolhof;
 • asymmetrie;
 • Boekenplanken-shifters;
 • modules;
 • Provençaalse stijl smeedijzeren ontwerpen.

Wat planken blijven zoals meubels, een aantal - uitsteeksels op het behang, zodat ze vermomd als een muur. Er zijn buitensporige planken worden op bestelling gemaakt, ze vaak overlappen met gordijnen patroon of een patroon parket.

Boekenplank met hun handen (video)

conclusie

De schappen in de keuken, de woonkamer of in de kinderkamer - allemaal onafhankelijk kunnen worden gemaakt, gewapend met ideeën van het internet en je verbeelding. Natuurlijk zullen dergelijke ontwerpen profiteren van de winkel collega's, dankzij de handgemaakte oorsprong. Ja, en ze kunnen minder in termen van geld kosten.

Good luck!

Voorbeelden van planken naar huis met zijn eigen handen (foto)