Self-pemasangan dan konfigurasi antena tidak akan menyebabkan masalah terlalu banyak, selaras dengan saranan pengeluarSelf-pemasangan dan konfigurasi antena tidak akan menyebabkan masalah terlalu banyak, selaras dengan cadangan baru-baru ini proizvoditelyaOtnositelno kita dapat melihat hanya beberapa saluran, yang ditangkap isyarat antena kami. Pada ketika televisyen telah menjadi begitu progresif bahawa akses kepada saluran dihantar melalui satelit, yang rasuk menangkap piring satelit, kita dapat melihat jumlah tak terhingga gear. Salah satu syarikat yang paling terkenal menyediakan TV satelit TV Tricolor. Walau bagaimanapun, untuk mengambil kesempatan daripada pencapaian ini dalam bidang sains, ia adalah perlu bukan sahaja untuk membeli tetapi juga untuk menyambung dengan betul. Bagaimana untuk melakukannya sendiri - membaca.

A sedikit tentang TV satelit maklumat Tricolor

Untuk memahami bagaimana untuk menyambung TV satelit, anda perlu memahami apa teknologi ini dan bagaimana ia berfungsi. Hanya dalam kes ini, anda boleh memahami makna semua tindakan yang kami telah diterangkan, dan untuk melaksanakan mereka sebagai tepat yang mungkin.

kit pemasangan adalah hidangan satelit, mempunyai set lengkap semua komponen yang diperlukan untuk pemasangan sendirikit pemasangan adalah hidangan satelit, mempunyai set lengkap semua komponen yang diperlukan untuk pemasangan sendiri

Jika anda memudahkan penerangan mengenai sistem tersebut, pusat penyiaran mengekod maklumat dan menghantarnya ke satelit, yang seterusnya mencerminkan data di atas piring satelit. Oleh itu, saluran TV anda yang ada, kualiti iaitu pada tahap tertinggi.

Komponen utama, yang mempunyai apa-apa peranti, hidangan satelit. Selalunya ia diperbuat daripada logam dan mempunyai bentuk kanta cekung.

Kerana bentuk antena, semua isyarat ditangkap olehnya direkodkan dalam satu titik, di mana penukar dipasang. Seterusnya, isyarat adalah diarahkan kepada penerima satelit, yang dipanggil penerima. Peranti ini menyahkod maklumat yang diterima dalam bentuk yang mudah difahami dan menghantarnya ke output TV anda.

Anda boleh membeli keseluruhan kit yang boleh dipasang pada satu TV dan bukannya penerima lama. Untuk membeli butiran hilang. Juga, apa-apa peranti disambungkan kepada dua televisyen dan plat untuk satu bayaran bulanan.

Komponen-komponen yang dibeli di kedai-kedai khusus. Lagi, sambungan menghasilkan induk. Anda juga boleh memasang TV satelit dengan tangan anda sendiri.

TV satelit boleh dipasang walaupun di tempat-tempat di mana terdapat miskin menangkap isyarat. Sebagai contoh, jika anda menghabiskan banyak masa di negara ini, maka anda tidak akan menyakiti atau apa-apa untuk menyambung di sana. Juga, jenis ini televisyen bekerja di Kazakhstan. perkhidmatan satelit boleh digunakan walaupun Siberia.

Meletakkan kedudukan satelit dan menetapkan triwarna TV

satelit menghantar plat isyarat dengan ketinggian 38,000 kilometer. isyarat menyerupai rasuk pencari nipis, yang, malangnya, tidak boleh melalui dinding, jadi jika anda memilih untuk memasang antena tempat yang salah, ia tidak boleh dilaraskan.

Sebelum pemasangan, mengira lokasi sebenar untuk antenaSebelum pemasangan, mengira lokasi sebenar untuk antena

Untuk memasang plat tidak menyebabkan masalah anda, anda perlu tahu bahawa semua satelit berada di atas garis khatulistiwa. Atas dasar ini, ia boleh difahami bahawa cermin plat perlu menghadapi selatan, jadi jika tingkap anda menghadapi utara, ia adalah lebih baik untuk meletakkan antena di utara. Dalam pilihan ini, anda perlu memegang wayar mudah untuk cara anda. Hanya dengan cara ini, anda boleh meletakkan peranti, dan untuk menerima isyarat tanpa gangguan dengan betul.

Selain itu, anda perlu menentukan dengan tepat arahan itu, ia adalah perlu untuk mengira diameter peranti. Saiz terbaik untuk plat, menangkap isyarat Tricolor TV adalah sama dengan 0, 6 meter. Anda boleh menggunakan antena dan lebih besar, tetapi kebanyakan mereka akan bermasalah untuk memasang.

Untuk kualitatif memasang piring satelit, anda perlu untuk memilih pengikat betul untuk pendakap. pemasangannya dilakukan pada bolt anchor yang akan melindungi peranti anda daripada getaran. Jika tidak, setiap tiupan angin boleh meninggalkan anda tanpa internet.

Bebas menyambung kepada TV Tricolor TV

Sebaik sahaja anda telah mengenal pasti tempat di mana antena dipasang, ia adalah perlu untuk mengumpul. Untuk pemasangan sendiri peralatan tersebut, kit yang termasuk arahan pemasangan terperinci. Anda juga boleh menggunakan petua kami.

Kit pemasangan telah arahan untuk pemasangan antenaKit pemasangan telah arahan untuk pemasangan antena

Membina piring satelit:

 1. Dengan bantuan bolt anchor di dinding atau pendakap bumbung dipasang. Saiz bolt anchor dipilih bergantung di dinding benteng dan kekuatan angin lazim.
 2. Seterusnya anda perlu untuk meletakkan converter ke dalam pemegang. Dalam kes ini pemegang mesti melihat ke bawah, jika tidak akan mengumpul salji dan air hujan, menghalang menangkap isyarat.
 3. Seterusnya anda perlu untuk menyambung hujung kabel dan penukar F-penyambung. Ini dilakukan seperti berikut: kabel dipotong penebat luar 20 mm, dan dalaman 12, diletakkan selari dengan melindungi tocang kabel dan foil, maksimum skru-jack dan menonjol lebih daripada 2 mm segmen terputus.
 4. Pita melampirkan kabel ke alur arka pemegang.
 5. Tiga lapisan pita atau tiub haba penebat kedap keseluruhan F-penyambung. Anda boleh menggunakan sealant silikon untuk pengedap yang lebih baik.
 6. Seterusnya anda perlu untuk menyambung plat untuk pendakap. Digunakan untuk Ketatkan bolt tidak diskru ke akhir.
 7. Sekarang anda boleh mendapatkan kabel untuk pendakap, meninggalkan kabel 1.5 meter.

Jika anda bekerja sendiri memasang set satelit, kemudian mendapat petunjuk dalam memilih tempat sudut pemasangan dan azimut antena di data dalam jadual, yang sentiasa di dalam kit, untuk bandar atau bandar anda. Mengikut arahan kabel dari penukar kepada penerima, dan kemudian menyambung peranti terus ke TV anda. Cuba untuk melakukan kerja dengan betul, kerana reconfigure peranti akan menjadi agak sukar.

tindakan persediaan sebelum configure Tricolor

Sebaik sahaja anda telah menubuhkan parabola anda sendiri dan menyambung penerima untuk TV anda, anda boleh mula menyediakan antena. Tetapi sebelum itu anda perlu membiasakan diri dengan beberapa keunikan saya karya ini.

antena penerima satelit kelihatan tidak berbeza daripada peranti lainantena penerima satelit kelihatan tidak berbeza daripada peranti lain

Jika anda mengambil berat tentang soalan: "Bolehkah saya sendiri untuk menangkap isyarat," maka anda perlu tahu bahawa satelit itu bergerak pada kelajuan putaran bumi, sentiasa berada di tempat yang sama berbanding dengan rumah anda. Oleh kerana keadaan ini menetapkan kuasa TV satelit penduduk mudah.

Jika anda mahu untuk mengkonfigurasi antena tanpa bantuan, maka ia adalah dinasihatkan untuk membeli peranti baru, yang dipanggil SatFinder. Kotak set-top untuk antena, dan ia memberitahu penala tentang ketepatan tindakannya.

Untuk menatarajah plat secepat mungkin adalah penting untuk mengetahui bahawa cara yang paling mudah untuk mencari kedudukan yang betul bagi antena pada tengah hari. Juga perlu diingat bahawa pada hari hujan dan mendung awan melemahkan isyarat, supaya pada hari-hari menjalankan kerja ini hendaklah ditinggalkan.

Menyediakan penerima berlaku melalui menu carian, di mana petunjuk dan kualiti kekuatan isyarat. Untuk mencari isyarat adalah perlu untuk melihat TV, atau mempunyai rakan kongsi yang akan meminta anda di mana arah untuk bergerak.

Arahan: bagaimana untuk menubuhkan Tricolor antena anda sendiri

Apabila anda menyediakan antena dan membuat semua kerja-kerja persediaan lain boleh pergi terus kepada isyarat carian. Jangan lupa untuk memastikan bahawa pasangan anda melihat semua petunjuk yang diperlukan.

Syarikat ini mengeluarkan kit direka untuk sambungan serentak dua TVSyarikat ini mengeluarkan kit direka untuk sambungan serentak dua TV

Dalam apa perintah yang perlu mencari isyarat:

 • Pusingan plat cermin ke arah yang mana makan tengah hari biasanya di matahari;
 • Seterusnya, set dulang ke kedudukan yang tegak, mengangkat "kepala" yang paling dan mengetatkan nat.
 • plat Twist dan bergerak secara beransur-ansur hingga 2 mm ke arah kedudukan makan tengah hari matahari;
 • Bergerak milimeter ini lupa untuk berhenti di setiap posisi untuk beberapa saat dalam masa untuk mengesan isyarat;
 • Jangan lupa bahawa anda perlu untuk berdiri di sana, di mana anda tidak akan campur tangan dengan peredaran isyarat untuk hidangan.

Jika selepas anda bergerak antena kepada kedudukan matahari dua belas, untuk lokasi dalam 14 jam, dan anda tidak memadam mengembalikan isyarat, ia adalah perlu untuk melonggarkan kacang dan bergerak plat menegak ke 1 mm, dan menghasilkan semua tindakan sekali lagi. Jika anda hilang, anda perlu mengulangi keseluruhan proses persediaan lagi.

Apabila skrin memaparkan isyarat skala atau kualiti gambar TV tricolor boleh menghasilkan suasana akhir. Untuk melakukan ini, perlahan-lahan bergerak cermin, gambar di skrin TV akan memberitahu dalam apa arahan. Sempurna antena ditala perlu menyediakan parameter untuk setiap satu daripada skala 70%.

Kita memahami bagaimana untuk menyesuaikan saluran Tricolor TV

Untuk menetapkan betul sehingga piring satelit, anda perlu untuk mengawal ia dengan tanda pada skrin. Untuk melakukan ini, anda perlu membuat beberapa tindakan dengan TV dan penerima itu sendiri.

konfigurasi antena tanpa peralatan khas yang terbaik adalah dilakukan dengan pembantukonfigurasi antena tanpa peralatan khas yang terbaik adalah dilakukan dengan pembantu

Bagaimana untuk membolehkan tanda dalam menu menunjukkan kekuatan isyarat:

 • Mengambil penerima alat kawalan jauh dan tekan «Menu»;
 • Apabila menu dibuka, tatal ke "Tetapan" dan klik "OK";
 • Menukar kata laluan, contohnya, dalam 0000;
 • Seterusnya, pilih "Tetapan Sistem, dan kemudian klik" OK ";
 • Dalam menu baru pilih "Persediaan Antenna" dan pilih dengan menekan butang "OK".

Kemudian laraskan antena satelit mengikut arahan yang dinyatakan di atas. Dalam kes ini kedua-dua skala yang menunjukkan kekuatan isyarat mesti diisi dengan tidak kurang daripada 70%. Jika anda tidak dapat untuk betul mendedahkan plat, kemudian periksa sambungan kabel.

Selepas anda akan membuat sambungan, anda boleh menikmati televisyen yang berkualiti. Kepada isyarat anda hilang untuk masa yang lama, terus jelujur antena dengan kotoran terkumpul, air dan salji.

Bagaimana untuk tune antena Tricolor TV sendiri (video) yang

Pemasangan televisyen satelit Tricolor TV - ia bukan apa-apa tugas yang sukar, kerana mungkin kelihatan pada pandangan pertama. Anda boleh melaraskan hidangan sendiri tanpa kesukaran. Utama dengan teliti dan tepat melaksanakan semua tips kami, dan kerja-kerja ini akan mengambil tidak lebih daripada 2.5 jam!