Permohonan kertas boleh membuat walaupun kanak-kanak kecilPermohonan kertas boleh membuat walaupun seorang kanak-kanak kecil kini di semua sekolah dalam pelajaran buruh dan aktiviti ko-kurikulum adalah sangat popular kreativiti seperti penciptaan permohonan daripada kertas berwarna. Melakukannya kebanyakannya kanak-kanak di sekolah rendah, mereka diukir pelbagai kraf yang diperbuat daripada kertas dan kadbod, melukis gambar dan mainan tiga dimensi pada pokok Krismas.

appliques berwarna-warni diperbuat daripada kertas untuk kanak-kanak: corak dan idea-idea

Applique - kerja keras, yang membangunkan pemikiran, ketabahan, dan menanamkan cinta kanak-kanak untuk semua jenis kraf. Bekerja di applique, kanak-kanak belajar untuk mengendalikan gunting, gam dan kertas meneroka bentuk geometri.

Kraf mudah kanak-kanak berumur 3 tahun boleh lakukan bersama-sama dengan ibu bapa mereka. Untuk orang-orang yang sedikit digunakan jentera aplikasi kerosakan. Ia boleh diwujudkan tanpa bantuan gunting. Kanak-kanak itu air mata kepingan kecil kertas, plaster pelekat dan tampal pada bahagian yang ketat kadbod, membuat corak tertentu.

Permohonan kertas mungkin berbeza dalam bentuk, warna dan saizPermohonan kertas mungkin berbeza dalam bentuk, warna dan saiz

Yang lebih tua kanak-kanak itu menjadi, lebih beliau membangunkan pemikiran spatial, dan anda boleh mengajar dia untuk melaksanakan kraf tiga dimensi. Untuk kertas ini dilipat seperti akordion, terikat dengan pelekat, dan kemudian membentuk objek tertentu dan dipatuhi sehelai kadbod.

Pandangan yang lebih kompleks yang quilling kertas adalah kemahiran yang melibatkan berpusing jalur nipis kertas. Untuk membuat gambar gulung dilancarkan terpaku di atas kadbod atau berkaitan antara satu sama lain.

permohonan yang mudah dan menarik kertas tandas seperti kanak-kanak anda untuk prasekolah. Untuk penciptaan, memerlukan kertas litar-corak tandas atau tuala kertas putih, gam dan sekeping terang kadbod.

Gajah kertas tandas langkah demi langkah:

 1. pensil kadbod untuk menarik badan gajah sesuai acuan.
 2. Mengoyakkan sekeping kertas kecil, roll ke dalam bola, menyebarkan gam dan gam gajah batang. Jadi masukkan keseluruhan gambar.
 3. Putih kertas memotong batang, kepala dan kaki. Gam mereka ke tempatnya.
 4. Mata boleh diambil, boleh diperbuat daripada kepingan kertas hitam.

Mendapatkan gambar asal jumlah, yang boleh ditambah mengikut budi bicaranya - pokok atau rumput.

aplikasi mudah kadbod untuk kanak-kanak 3-5 tahun

Jika anda mempunyai apa-apa lebih baik untuk dilakukan pada hari hujan, cuba untuk menanamkan dalam anak anda cinta jahit-menjahit. Mulakan dengan yang paling mudah aplikasi, sebagai contoh, seperti anak kucing. Tetapi bersedia bahawa semua maklumat yang anda perlu memotong, gam dan biarkan kanak-kanak itu.

Sebelum membuat permohonan kadbod perlu menarik dalam pensil lakaran di atas kertasSebelum membuat permohonan kadbod perlu menarik dalam pensil lakaran di atas kertas

Salah satu aplikasi yang paling mudah kadbod cutout dianggap kad. Anda boleh membuat kad ucapan pada 8 Mac dan Tahun Baru. Ibu dan bapa akan ingat pelajaran kerja di sekolah, dan anak-anak akan berminat untuk bekerja bersama-sama dengan ibu bapa.

Kerja-kerja teknologi pada poskad yang sangat mudah:

 1. Anda perlu sekeping set kadbod kertas berwarna.
 2. Kadbod dilipat pada separuh.
 3. Ditentukan dengan corak, memotong butiran yang diperlukan. Sebagai contoh, bagi orang salji -. Keping putih atau biru untuk bunga - kelopak bujur.
 4. Ibu bapa yang menunjukkan kanak-kanak dengan gam dikenakan untuk kad kosong.

Selain aplikasi konvensional, kadbod boleh melakukan angka lucu yang berbeza

Bagaimana untuk mengambil kanak-kanak: penggunaan kertas untuk 1 kelas dengan template

Menangkap dengan kanak-kanak itu ke sekolah itu, ibu bapa perlu mengajar anak anda untuk mengendalikan kertas. Kanak-kanak di tadika cuba lakukan kraf mudah. Kanak-kanak prasekolah bekerja dengan lebih banyak aplikasi kompleks - mereka boleh melakukan lukisan sedikit.

Di kedai-kedai hari ini anda boleh mencari aplikasi pelekat sendiri, yang boleh ditampal pada buku nota atau menghiasi persalinan di sekolah.

Pada anak-anak kelas 1 dalam kelas buruh untuk mewujudkan aplikasi yang menggunakan bentuk geometri mudah - persegi, bulatan, bujur, segi tiga. Jika bayi tidak tahu bagaimana untuk bekerja dengan seorang pembesar, anda boleh menggunakan stensil. Kanak-kanak memotong angka template dan tampal pada kadbod.

Template untuk membuat aplikasi yang anda boleh membeli di kedai untuk jahit-menjahit atau dimuat turun dari InternetTemplate untuk membuat aplikasi yang anda boleh membeli di kedai untuk jahit-menjahit atau dimuat turun dari Internet

Pertama penggred boleh membuat permohonan yang mudah:

 • Haiwan - anjing, kucing, tupai, zebra dan tetikus;
 • Burung - burung hantu, menelan, ayam;
 • Tale - bun, ikan duyung, pondok;
 • Nature - matahari, awan, pokok.

Semua permohonan ini akan terdiri daripada unsur-unsur mudah, kepala - bulatan, telinga - segi tiga. Dengan PVAc konvensional mereka dilampirkan kepada asas dan mudah bertukar muncung haiwan atau burung.

Bagaimana untuk membuat lebah hitam dan kuning:

 1. Potong kertas kuning dan hitam 2 cm diameter bulatan 4.
 2. kertas merah dipotong dua sayap yang sama dalam bentuk hati, dari kuning - dua sayap yang sedikit lebih kecil.
 3. kertas hitam mereka untuk membuat misai-jalur.
 4. Di atas kadbod biru meletakkan kalangan seli hitam-kuning-hitam-kuning.
 5. Yang terakhir ini meletakkan antena lebah kuning.
 6. Di sisi sayap menampung lebih besar, maka mereka tetap yang lebih kecil sayap.
 7. Mata boleh dikeluarkan, dan boleh dipotong daripada kertas hijau.
 8. Semua bahagian yang dilekatkan ke kadbod - lebah bersedia!

Membina pemikiran: Permohonan kertas untuk 2 kelas dengan template

Belajar bagaimana untuk melakukan kraf asas daripada kertas dan kadbod, setelah berkenalan dengan teknik mewujudkan aplikasi mudah, kanak-kanak mula meneroka kreativiti baru - aplikasi kelantangan. Setelah menguasai kemahiran, kanak-kanak akan dapat membuat kad indah ibu dan nenek pada 8 Mac, Pope - Kraf pada 23 Februari atau hari jadi.

Apabila anda memilih aplikasi template untuk anak anda untuk mempertimbangkan keupayaannyaApabila anda memilih aplikasi template untuk anak anda untuk mempertimbangkan keupayaannya

Untuk membuat permohonan "Bunga dalam pasu" diperlukan:

 • lembaran kertas;
 • kertas berwarna - putih, kuning, hijau, biru;
 • kayu gam;
 • pensil;
 • Gunting.

Menyediakan bahan-bahan dan alat yang anda boleh mula jahit-menjahit.

Master-kelas pada permohonan dibuat kepada poskad 8 Mac:

 1. Membuat preform untuk aplikasi -. Dua kuasa dua 5x5 cm kertas putih, bulatan kuning 4 cm diameter untuk Bouquet 5 daffodils kena pisau corak 10 kuasa dua dan kalangan 5.
 2. pensil mudah untuk menarik jalur membahagikan dataran pada separuh - mendatar dan menegak.
 3. Pada setiap sisi segiempat membuat incisions sepanjang garis sebelum sampai pertengahan kira-kira 0.5 cm. Perlu menutup persegi dibahagikan kepada empat sisi empat.
 4. Setiap persegi adalah perlu untuk mengetatkan - meletakkan pensil pada sudut persegi pepenjuru dan balut.
 5. Begitu juga, untuk membuat semua 10 dataran besar.
 6. 5 untuk menghasilkan corak bulatan kuning - asas untuk bunga di pertengahan jalan. Untuk menggulung bulatan dilipat pada pemegang, keluarkan dan mengelak gam.
 7. Untuk mendapatkan bunga, anda perlu lipat bersama-sama kedua-dua kelopak dan teras insert kosong kuning. Jika dilakukan dengan betul, anda akan mendapat kelopak bakung indah 8.
 8. Kertas hijau dipotong menjadi jalur nipis - masa depan daun bunga. A bengkok sedikit bersama-sama, melampirkan bentuk.
 9. Mengikut corak yang telah diatur perlu memotong pasu. Ia boleh dilakukan dengan warna biru. Menghiasi pasu boleh menjadi perhiasan sewenang-wenangnya, memotong kertas warna lebih ringan.
 10. Dalam kunci papan A4 pasu pertama terpaku, supaya bahagian bawah serentak dengan bahagian bawah kertas. Permohonan diletakkan secara menegak.
 11. Kemudian melekat daun daffodils dengan cara yang huru-hara, dan kemudian anda boleh meneruskan untuk pembentukan sejambak. Bunga terpaku sehingga mereka di tengah-tengah semua aplikasi.

Saiz semua baik yang diperlukan untuk kering selepas mereka mengadakan tegas. Gambar selesai boleh menghiasi tepi patung kecil atau manik.

permohonan kelantangan untuk Kelas 3 dengan template

pelajar gred ketiga di bawah kuasa untuk melakukan kerja yang lebih rumit dan memakan masa dalam teknik quilling kraf atau jumlah yang menarik. Guru-guru sering tertanya-tanya apa jenis kerja dengan kertas untuk tampil dengan kanak-kanak, jadi mereka yang berminat.

Dengan aplikasi kelantangan boleh menghiasi bilik kanak-kanakDengan aplikasi kelantangan boleh menghiasi bilik kanak-kanak

Kanak-kanak perempuan gred 3 masih bermain anak patung, jadi ia akan menjadi menarik untuk membuat perabot rumah boneka tiga dimensi. Anak-anak boleh membuat kapal terbang, kereta lumba. Tapak Negara artis boleh mencari isipadu sampel kraf kertas untuk setiap rasa - template untuk origami, quilling skim. Skim dan corak boleh dicetak dan melaksanakan mereka dengan kanak-kanak di dalam kelas atau memberikan kerja ke rumah.

Jika anda kehabisan idea, anda sentiasa boleh meminta anak-anak apa yang mereka mahu lakukan di dalam kelas.

teknik aplikasi quilling kanak-kanak adalah sangat popular di kalangan pelajar. Ini bukan sahaja hadiah yang unik, tetapi juga hiasan yang indah.

Bagaimana untuk membuat permohonan kertas untuk kanak-kanak (video)

Permohonan kertas - peluang yang baik untuk mengambil kanak-kanak untuk jangka masa yang tertentu. Dalam jenis ini seni boleh terlibat dan kanak-kanak kecil - umur 3 dan murid-murid sekolah rendah. Bersenjata dengan imaginasi dan satu set untuk jahit-menjahit, kanak-kanak boleh membuat gambar yang tidak dapat dibayangkan dan menarik perhatian orang yang tersayang untuk pencapaian mereka.

Detail: appliques diperbuat daripada kertas (contoh gambar)

04b5414b1f5093XXL100234b32d399821f9797ad542abf458955b50007-010-Applikatsija-SCHenok972082477936498652