Tiling adalah disyorkan untuk memilih kualiti yang tinggi dan PVC gam selamatTiling adalah disyorkan untuk memilih kualiti yang tinggi dan selamat kleyPVH PVC digunakan terutamanya untuk meletakkan di atas lantai di bilik mandi atau di dapur, di mana ia adalah sifat yang sangat penting seperti jubin plastik sebagai rintangan kelembapan. Itulah sebabnya jubin ini mendapati permohonan dalam pelbagai jenis bilik-bilik dengan peratusan yang tinggi kelembapan. Untuk jubin lantai atau permukaan lain yang telah berkhidmat dengan setia untuk masa yang lama, ia perlu dibuat untuk mengambil serius pilihan pelekat dengan yang jubin akan dibentangkan PVC.

Apa yang meletakkan jubin PVC

jubin plastik boleh mensimulasikan permukaannya dan pewarna dibuat tekstur yang berbeza dari linoleum, penamat dengan tiruan daripada bahan-bahan semula jadi seperti kayu, batu semula jadi dan bahan-bahan lain. Di samping itu, dalam garis PVC Jubin pilihan besar warna.

Anda boleh memilih satu jubin satu warna, jika anda mahu kombinasi yang lebih ketat di kawasan pedalaman, atau sesuatu dengan tambahan warna.

jubin terang seperti dengan pelbagai bentuk warna boleh digunakan untuk aktiviti pelbagai kanak-kanak, atau tempat-tempat yang lebih direka untuk penonton umur yang lebih muda dan remaja. Semua jenis salutan PVC dibahagikan ke dalam kelas. Pakar mengenal pasti tiga kelas jubin PVC.

Biasa dengan jenis jubin dan ciri-ciri mereka boleh dengan mudah di kedaiBiasa dengan jenis jubin dan ciri-ciri mereka boleh dengan mudah di kedai

Kelas mewakili tahap beban yang dapat menahan jubin lantai:

 1. Kelas 23-31. Sebenarnya, ini jubin kelas pengguna, yang paling biasa untuk digunakan di kawasan di mana terdapat trafik yang tinggi orang. Ketebalan lapisan tidak lebih daripada 2 mm, perlu diingat bahawa kastor perabot contraindicated diberikan jubin kelas vinil kerana terlalu nipis lapisan pelindung.
 2. Kelas 32-42. Selalunya, ia adalah vinil jubin boleh didapati di pangsapuri moden dan rumah-rumah. Dia tidak takut walaupun perabot dengan roda. ketebalan lapisan antara 2.1 mm hingga 3 mm. Perlu diingat, yang lebih besar lebar jubin dan lapisan pelindung, semakin tinggi harga penutup.
 3. Kelas 43. Seperti jubin plastik kelas yang boleh didapati terutamanya dalam kemudahan teknikal dan pengeluaran dan bengkel. Jubin mempunyai lapisan terbesar perlindungan yang boleh menahan beban yang sangat tinggi yang mengenakan kraf. 

Oleh itu, kita boleh membuat kesimpulan bahawa jubin PVC - ini adalah jenis yang besar lantai adalah bukan sahaja untuk rumah, tetapi juga untuk kilang pengeluaran besar. Dalam kes ini, bukan sahaja lapisan itu sendiri, tetapi juga gam yang dihasilkan melalui meletakkan, perlu mematuhi beban mungkin.

Bagaimana untuk memilih gam untuk jubin plastik

jubin pelekat vinil mesti dilakukan mengikut peraturan, untuk lapisan akhir akan berlangsung selama bertahun-tahun. Untuk melakukan ini, bagaimana kita boleh mengambil serius pilihan bukan sahaja jubin PVC, tetapi gam.

Apabila memilih pelekat untuk jubin perlu mengambil kira kualiti, keselamatan dan ciri-ciri asasApabila memilih pelekat untuk jubin perlu mengambil kira kualiti, keselamatan dan ciri-ciri asas

Untuk memilih gam yang betul, perlu diingat bahawa pilihan hendaklah berasaskan kepada parameter bilik di mana akan meletakkan jubin, dan ciri-ciri dan keadaan seperti:

 1. bilik wujud (kediaman atau bukan kediaman) tahap kelembapan.
 2. Kemungkinan kehadiran api terbuka.
 3. Menangani suhu kritikal suhu terlalu tinggi atau terlalu rendah secara berterusan. Ini penting di kawasan yang mempunyai peralatan haba penjanaan, relau, perapian, atau dengan peralatan penyejukan.
 4. Tahap yang tinggi atau rendah loading. Dalam kedua kes, terdapat ciri-ciri meletakkan dan pilihan pelekat.
 5. Mempunyai sistem pemanasan lantai. Jika anda bercadang untuk meletakkan jubin plastik pada pemanasan yang dipanggil lantai berseri, anda perlu memberi keutamaan kepada komposisi pelekat dengan kekonduksian haba yang tinggi.
 6. Kehadiran persekitaran agresif. Ini boleh dilakukan dalam makmal yang berbeza dan dalam industri.
 7. suhu tajam kerap jatuh dari tinggi ke rendah juga sebaliknya dan maksiat. Dalam kes ini, pelekat juga mesti mempunyai keplastikan. Jika tidak, disebabkan oleh pengembangan dan penguncupan semasa perubahan suhu, lapisan yang boleh rosak dan menjadi tidak boleh digunakan.

Walaupun fakta bahawa pelekat moden untuk jubin PVC boleh digabungkan dengan mana-mana permukaan, sama ada linoleum atau kayu lantai, berdiri masih mengambil kira, kepada apa permukaan akan dibentangkan meliputi lantai.

Pengeluar dan jenis pelekat untuk meletakkan jubin PVC di tingkat

Dalam bangunan pasaran hari ini dan bahan-bahan kemasan boleh memenuhi pelbagai pengeluar campuran pelekat untuk jubin PVC.

Antara jenama yang paling popular pengeluar domestik dan asing adalah seperti berikut:

 • polinomial;
 • Kesto;
 • Bostik.

Pemasangan campuran gam seperti memastikan hasil yang baik, walaupun keputusan ini adalah untuk meletakkan jubin dengan tangan mereka tanpa bantuan pakar-pakar yang berkaitan.

Mengambil gam untuk meletakkan jubin PVC boleh kedua-dua secara bebas dan dengan bantuan pakar-pakarMengambil gam untuk meletakkan jubin PVC boleh kedua-dua secara bebas dan dengan bantuan pakar-pakar

keperluan:

 1. Meringankan permohonan ke permukaan. Jika tidak, orang itu akan menjadi sukar untuk memakai lantai berjubin mereka sendiri.
 2. Potensi untuk kerja-kerja lama dengan gam. Perlu diingat bahawa beberapa campuran pelekat mengeras dengan cepat, yang memberi kesan kepada kelajuan. Pemula orang yang lebih baik untuk memilih campuran penggunaan lama.
 3. Kekonduksian haba yang tinggi. Ini adalah penting terutamanya untuk pemanasan bawah lantai.
 4. rintangan kelembapan. Seperti yang anda tahu, sebahagian besar daripada jubin PVC digunakan dalam bilik dengan kelembapan yang tinggi, jadi campuran pelekat mesti semestinya mempunyai hartanah ini.
 5. Rintangan haus. jubin vinil boleh digunakan walaupun di premis industri, dalam kes ini ia adalah beban yang tinggi, dan lapisan pelekat harus sesuai dengan kelas.
 6. rintangan haba dan pelekat tahan sejuk.

Spesies campuran pelekat terdapat jumlah yang agak besar: pelekat penyebaran akrilik, penyebaran copolymer, dua komponen kenalan pelekat Super campuran pelekat ekonomi, untuk kegunaan luar, terdapat jenis fros gam campuran untuk kesan penetapan sementara pelekat popular dan serba boleh untuk jubin PVC.

Selain semua ini, sebelum memilih campuran pelekat, adalah untuk menentukan terlebih dahulu jenis gam akan diutamakan dalam kes tertentu.

Tidak kira sama ada permukaan di mana jubin akan dibentangkan, sekurang-kurangnya untuk papan lapis atau OSB - salutan, pelekat massa perlu memenuhi syarat-syarat tertentu.

Tips: Bagaimana untuk meletakkan jubin PVC

PVC jubin - adalah salutan klorida polyvinyl, yang memerlukan teknik khas meletakkan di atas permukaan lantai. Dalam usaha untuk membuat betul meletakkan jubin PVC perlu bertindak tegas mengikut algoritma. Pertama, anda perlu untuk memegang susun atur lantai. Pita pelekat untuk menyambung tanda pertengahan kedua tembok bertentangan. Meletakkan jubin adalah lebih baik untuk membuat satu bahagian susun atur.

Menghasilkan meletakkan jubin PVC mudah, apa yang akan menghadapi sesiapa sahajaMenghasilkan meletakkan jubin PVC mudah, apa yang akan menghadapi sesiapa sahaja

Berat pelekat digunakan untuk sebahagian kecil daripada lantai itu. Kawasan ini tidak boleh melebihi kawasan seluas 1 m2. Komposisi pelekat mengedarkan lapisan homogen dengan kulir bertakuk. Menjalankan pemasangan yang perlu berhati-hati untuk mengelakkan pelekat daripada memasuki hadapan kulit hadapan. Walau bagaimanapun, jika ia berlaku, anda perlu segera lapkan sebarang gam berlebihan dengan span lembap.

Meletakkan jubin PVC di tingkat (video)

Mengemudi melalui permukaan PVC boleh menjadi sudah dalam satu hari selepas pemasangan telah dibuat. Perabot dipasang pada lapisan baru perlu dengan berhati-hati, adalah lebih baik jika kaki perabot akan dilengkapi dengan palam getah atau dirasai. Ini adalah untuk mengelakkan kerosakan kepada lapisan.