Heldere kleuren - een noodzakelijk attribuut van een kleine keukenHeldere kleuren - een noodzakelijk attribuut van een kleine kuhniVladeltsy kleine keukens in kleine appartementen, in de regel, overwegen: een minimum aan ruimte is niets interessant kan niet worden gemaakt, zoals overal overbevolking, gebrek aan comfort, het eeuwige probleem met de plaatsing van keukenmeubelen en diverse huishoudelijke apparaten. Maar voor elk probleem is er een oplossing, en zoals besproken in dit artikel.

Basic ontwerpregels

Denk eraan: een kleine keuken - niet een zin. Juiste ontwerp van de kleine keuken - een stap op weg naar het oplossen van het probleem van het gebrek aan ruimte.

Silver oppervlakken perfecte aanvulling op het interieur van een kleine keukenSilver oppervlakken perfecte aanvulling op het interieur van een kleine keuken

Creatieve benadering van de opstelling van een bescheiden-sized keuken is zeker om resultaten te geven. Tips ervaren ontwerpers kunnen onaantrekkelijk, ongemakkelijk kamer draaien in de cabine, waar het leuk om u en uw huishouden zal zijn.

Onderzoek de foto kleine keukens, uitgerust volgens de regels. Misschien vindt u interessante ideeën te verzamelen. Besteed aandacht aan deze tips. Verander de loop der dingen - en je keuken zal spelen op een nieuwe manier!

gemeenschappelijke ruimte

Grote delen - de perfecte oplossing voor een kleine keukenGrote delen - de perfecte oplossing voor kleine kuhniMalenkaya huiselijk meubilair, bescheiden accessoires, doffe toon, stapelen zich op kleine onderdelen visueel verminderen van de ruimte, verpletterde het op onnodige gebieden.

Hoe deelnemen:

 • Combineer items keukenwerkblad headset met een glanzend oppervlak;
 • Kies een groot gebied van de gevels;
 • Herinner: Geen abrupte overgangen tussen delen van de keukenmuur.

De illusie van een enkele ruimte visueel breidt de ruimte grens.

strekking

De meest aantrekkelijke locatie in een kleine keuken meubilairDe meest aantrekkelijke locatie in een kleine keuken meubilair

Deze opstelling maakt meubel verdeelt de keuken in zones, waardoor de bruikbare ruimteDeze opstelling maakt meubel verdeelt de keuken in zones, waardoor de bruikbare ruimte Vaak is zelfs een kleine kamer met een comfortabele grote, het belangrijkste ding - om te denken door alle detailsVaak is zelfs een kleine kamer met een comfortabele grote, het belangrijkste ding - om te denken door alle details

Laat de kamer niet rommel. Schik meubilair in één lijn. Dozen, keukengerei verbergen onder de tafel, verwijder de in kasten en niches.

Gebruik een scharnierende lockers "dead zone":

 • Onder het plafond;
 • Boven de deur;
 • Boven de koelkast.

Style kleine keuken

Als u foto's wilt, moet u om ze te doen mogelijk groterAls u foto's wilt, moet u om ze te doen mogelijk krupneeVasha taak - om een ​​interieur te creëren, zonder onnodige details, franjes en een verscheidenheid aan kleine accessoires. Aan deze eisen wordt voldaan verschillende stijlen:

 • Japans. Strakke lijnen, elegantie, de combinatie van lichte en donkere tinten, meubels eenvoudige vormen. Natuurlijke materialen. Original lampen. Textiel eenvoudige texturen en kleuren.
 • Hi-tech. Glas, metalen glans. Koele tinten. Strakke lijnen, innovaties in meubeldesign. Het gebrek aan uitgebreide accessoires. Maximaal comfort.
 • minimalisme. Ernstige vormen. Aan de oppervlakte - een minimum van items. De afwezigheid van grote voorwerpen. Het liet een interessante combinatie van kleuren. Verheugd over de muren van ongebruikelijke kleuren, met inbegrip van, en licht.
 • modern. Interessante meubels en accessoires. Een vet kleurencombinatie. Ontwerp van welke vorm dan ook. De overvloed van onconventionele materialen, glas, spiegels, glans en metalen. Voor jonge koppels of een enkele persoon.

Witte kleur visueel vergroot de ruimteWitte kleur visueel vergroot de ruimteGebruik de volgende stijlen:

 1. paleis, barok. Hebben ruimte nodig. Stroken gegevens, althans rechte lijnen. Zware, dure stoffen. Grof meubilair.
 2. land. Een overvloed aan accessoires, kleine onderdelen, kasten en dozen. Het kleurenschema vernauwt de ruimte. Er is geen mogelijkheid om een ​​enkele lijn in meubels ontwerp te maken.
 3. klassiek. Het vereist grote ruimtes. Vereiste zwaar, rijk textiel verzadigde tinten van dichte fluweel. Verkeerde kleuren.
 4. mediterrane stijl op de rand van de "voor" en "tegen." Aan de ene kant, delicaat, felle kleuren, en de kleur blauw. Aan de andere kant - een overvloed aan details, het gebruik van hout. Veel kleine kasten. gevel verdeeld in zones. Zonder talentvolle ontwerper niet kan doen.

Meubilair voor een kleine keuken

Gevels zonder reliëf - een onmisbaar attribuut van een kleine keuken, op zoek naar een grote te wordenGevels zonder reliëf - een onmisbaar attribuut van een kleine keuken, op zoek naar een grote te worden

Bij het selecteren van meubilair voor de werkende en eetkamer zones, de volgende regels:

 1. Kies moderne keuken sets. Hun stijlvol design, de beschikbaarheid van de systemen, het openen en sluiten kasten en lades, biedt gemak voor de gastvrouw naar de keuken te sluiten.
 2. Compact meubilair schept verwarring effect. Verhogingen dozen en maximale grootte te creëren de illusie van een enkele ruimte.
 3. Kies gevels met glanzende oppervlakken. Dus je visueel uitbreiden van de ruimte.
 4. Als het mogelijk is, regelen de meubels met de letter "G". De ruimte in de hoek, waar u gemakkelijk een wastafel kunnen passen, zal niet leeg voor een goede reden.
 5. Gebruik glas in het interieur. Glazen tafel bijna onzichtbaar in een kleine ruimte.
 6. Ronde of ovale tafel neemt veel minder ruimte in dan een vierkant.
 7. De kleur van de headset moet in harmonie met de kleur van de muren. Voor een kleine keuken perfecte combinatie van tinten van een kleur.

De ideale oplossing - kastdeuren, boven toe opengaan, niet zijwaarts. Dit ontwerp is duurder. U zult snel waarderen de voordelen.

Kleuren en patronen

Veel eigenaren weten al welke kleuren te gebruiken in kleine ruimtes. Laten we niet vergeten de regels:

 • Liever lichte tinten. Diepe donkere kleur, laat de ruime kamers;
 • Gebruik gloss. Omdat gereflecteerd licht maximaal is;
 • Achtergrond voordelig fijne zeldzame patroon kijken;
 • Glad, zonder een patroon basis visueel voegt centimeter;
 • Grote patronen, ontwerpen, zijn inserts niet toegestaan.

Lichtpuntjes klinknagel aandacht en smalle ruimte. Kijk niet scherpe contrasten. Rood vierkant op een witte achtergrond - erger dan een lichtoranje ovale vlek op de muur van een crèmekleurige.

huishoudelijke apparaten

Ingebouwde apparaten zijn niet alleen mooi, maar ook erg handigIngebouwde apparaten zijn niet alleen mooi, maar ook erg handig

Tricks hulp "to stuff" uw keuken, niet veroveren los centimeters:

 • Gebruik de inbouwapparatuur. Hoe kleiner de uitstekende delen, hoe beter.
 • Denk goed na of u een grote koelkast nodig. Er is een kans om de omslachtige model verlaten? Gebruik deze mogelijkheid.
 • Uitstekende oplossing - toestellen "twee in één". Magnetron met oven functie kunt u zich te ontdoen van omvangrijke oven, eet ongeveer een meter van de ruimte.

Vloer en plafond

Laminaat of parket gelegd diagonaal - een ongewone oplossing en zeer effectief in de strijd om de ruimteLaminaat of parket gelegd diagonaal - een ongewone oplossing en zeer effectief in de strijd om de ruimteReflectie op het plafond visueel heft zijnReflectie op het plafond visueel heft zijn

Gebruiken voor het afwerken van een vloerbedekking in een kleine keuken in dezelfde kleur als de aangrenzende gebieden. Het creëren van de illusie van oneindigheid.

Tegels diagonaal gelegd, en "trek" ruimte.

De kleinere verscheidenheid aan materialen en texturen, hoe beter. Niet te combineren tot een kleine ruimte voor meer dan twee texturen te leveren.

Spanner glossy plafond - de perfecte oplossing. Reflected ruimte, delicate hoogtepunten - het resultaat van het gebruik van een licht glanzend materiaal.

wanden

keuken muren beter doen in felle kleurenkeuken muren beter doen in felle kleuren

Kies een mooie zachte schaduw. Het moet niet van een leien en saai:

 • White - niet erg, parel - goed;
 • Beige - niet erg, caramel - goed;
 • Green - niet echt, pistache - goed;
 • Dull pink - niet erg, de thee nam - uitstekend.

Middelen toelaten - betrekking op de wanden van getextureerde verf met verschillende effecten. Zowel u en uw gasten zullen blij zijn. Interessante texturen zette de toon voor het interieur in de stijl van Art Nouveau of minimalisme.

textiel

Als de gordijnen, het enige licht zachte tintenAls de gordijnen, het enige licht zachte tinten

De basisregel: het gemak in elk detail. Weg met verduisteringsgordijnen verzadigde kleuren. Fluweel, een grote bedrukte afbeelding, borstels en pony zijn niet geschikt voor een kleine ruimte.

te gebruiken:

 • Lichtgewicht doorschijnende gordijnen;
 • Vouwgordijnen;
 • Blinds heldere kleuren.

Til de gordijnroede hoger is dan het zou moeten zijn. De muren zal hoger op de 5-10 cm verschijnen.

accessoires

Bij het decoreren keukens bescheiden weten de maatregel. Schreeuwen, waardoor delen zijn niet nodig in een bescheiden omvang keuken.

Besteed aandacht aan deze tips:

 • Beeldjes, foto's en schilderijen aan de muren, vazen ​​met bloemen en kleine snuisterijen niet op zijn plaats in een besloten ruimte;
 • Beperkt tot één twee reproducties. Plaats ze niet in het centrum, op een ander niveau;
 • Beter een sierlijke bloemstuk in een platte schaal dan een weelderig boeket bloemen in een vaas bruisende centrum van de tafel.

Nu weet je wat voor soort ontwerp is nodig om een ​​kleine keuken te draaien in de comfort zone. Breng de tips in de praktijk - en uw ontwerp talent zal vrienden en familie verrukken. Een keuken is een favoriet in uw huis.

Ideeën voor een kleine keuken (foto)