warna-warna terang - satu sifat yang perlu untuk dapur kecilwarna-warna terang - satu sifat yang perlu daripada dapur kecil kuhniVladeltsy kecil di pangsapuri kecil, sebagai peraturan, pertimbangkan: sekurang-kurangnya ruang apa yang menarik tidak boleh diwujudkan, seperti mana-mana kesesakan, kekurangan keselesaan, masalah yang kekal dengan penempatan perabot dapur dan pelbagai peralatan rumah tangga. Tetapi bagi setiap masalah ada penyelesaian, dan seperti yang dibincangkan dalam artikel ini.

peraturan reka bentuk asas

Ingat: dapur kecil - bukan ayat. Reka bentuk yang betul dapur kecil - satu langkah ke arah menyelesaikan masalah kekurangan ruang.

permukaan perak sempurna melengkapi dalaman dapur kecilpermukaan perak sempurna melengkapi dalaman dapur kecil

pendekatan yang kreatif untuk susunan dapur yang sederhana bersaiz pasti memberikan hasil. Tips mengalami pereka boleh bertukar tidak menarik, bilik tidak selesa di dalam kabin, di mana ia akan lebih baik untuk anda dan keluarga anda.

Memeriksa dapur kecil photo, dilengkapi mengikut peraturan. Mungkin anda akan mengumpulkan idea-idea yang menarik. Memberi perhatian kepada tips ini. Mengubah perjalanan perkara - dan dapur anda akan bermain dengan cara yang baru!

ruang umum

Sebahagian besar - penyelesaian yang sempurna untuk dapur kecilSebahagian besar - penyelesaian yang sempurna untuk perabot kecil kuhniMalenkaya seperti di rumah, aksesori sederhana, nada membosankan, cerucuk bahagian-bahagian kecil visual mengurangkan ruang, dihancurkan pada tempat yang tidak perlu.

Cara untuk memasukkan:

 • Menggabungkan barang-barang dapur atas meja kerja alat dengar dengan permukaan yang berkilat;
 • Pilih kawasan yang besar daripada facades;
 • Ingat: tidak ada peralihan mendadak antara bahagian dinding dapur.

Ilusi ruang tunggal visual mengembang sempadan ruang.

skop

Lokasi yang paling menarik dalam perabot dapur kecilLokasi yang paling menarik dalam perabot dapur kecil

Susunan ini menjadikan perabot membahagikan dapur ke dalam zon, meningkatkan ruang yang boleh digunakanSusunan ini menjadikan perabot membahagikan dapur ke dalam zon, meningkatkan ruang yang boleh digunakan Selalunya, walaupun bilik kecil dengan besar, perkara yang selesa utama - untuk berfikir melalui semua butiranSelalunya, walaupun bilik kecil dengan besar, perkara yang selesa utama - untuk berfikir melalui semua butiran

Jangan penuhkan bilik. Mengatur perabot dalam satu baris. Kotak, peralatan dapur bersembunyi di bawah meja, keluarkan dalam kabinet dan niche.

Menggunakan loker berengsel "zon mati":

 • Di bawah siling;
 • Di atas ambang pintu;
 • Di atas peti sejuk.

dapur kecil gaya

Jika anda mahu gambar, anda akan perlu untuk melakukan mereka yang mungkin lebih besarJika anda mahu gambar, anda akan perlu untuk melakukan mereka yang mungkin tugas krupneeVasha - untuk mewujudkan dalaman yang, tanpa detail yang tidak perlu, perkhidmatan lebih dan pelbagai aksesori kecil. Keperluan ini adalah beberapa gaya berpuas hati:

 • jepun. garis-garis yang ketat, keanggunan, gabungan warna terang dan gelap, perabot bentuk yang mudah. bahan semula jadi. lampu asal. Tekstil tekstur mudah dan warna.
 • Hi-Tech. Kaca, gloss logam. nada sejuk. garis bersih, inovasi dalam reka bentuk perabot. Kekurangan aksesori rumit. keselesaan maksimum.
 • minimalism. bentuk yang teruk. Di permukaan - sekurang-kurangnya item. Ketiadaan barangan berat. Ia membenarkan yang menarik dengan warna. Mengalu-alukan dinding warna yang luar biasa, termasuk, dan cahaya.
 • moden. perabot yang menarik dan aksesori. Gabungan warna yang berani. Reka bentuk apa jua bentuk. Banyaknya tidak konvensional bahan, kaca, cermin, gloss dan logam. Bagi pasangan muda atau diri yang satu.

warna putih visual meningkatkan ruangwarna putih visual meningkatkan ruangJangan menggunakan gaya berikut:

 1. istana, Baroque. Memerlukan ruang. butiran yg berjumbai, pada garis lurus sekurang-kurangnya. Berat, kain mahal. perabot besar.
 2. negara. Yang banyak aksesori, bahagian-bahagian kecil, kabinet dan kotak. Skim warna menyempitkan ruang. Tidak ada kemungkinan untuk mewujudkan satu barisan dalam reka bentuk perabot.
 3. klasik. Ia memerlukan ruang yang besar. Diperlukan berat, tekstil kaya tepu nada fabrik baldu tebal. warna yang salah.
 4. gaya Mediterranean di ambang "untuk" dan "menentang." Dalam satu tangan, halus, warna-warna terang, dan biru warna. Sebaliknya - yang banyak butiran, penggunaan kayu. Banyak Kabinet kecil. topeng yang dibahagi menjadi zon. Tanpa pereka berbakat tidak boleh buat.

Perabot untuk dapur kecil

Facades tanpa ubat - satu sifat yang sangat diperlukan dalam dapur kecil, yang ingin menjadi besarFacades tanpa ubat - satu sifat yang sangat diperlukan dalam dapur kecil, yang ingin menjadi besar

Apabila memilih perabot untuk bekerja dan makan zon, ikut peraturan-peraturan ini:

 1. Pilih set dapur moden. reka bentuk yang bergaya mereka, adanya sistem, membuka dan menutup kabinet dan laci, menyediakan kemudahan kepada tuan rumah untuk menutup dapur.
 2. perabot padat mencipta kesan kekeliruan. Ketinggian kotak dan mungkin saiz maksimum mencipta ilusi ruang tunggal.
 3. Pilih facades dengan permukaan berkilat. Jadi anda visual meluaskan ruang.
 4. Jika boleh, mengatur perabot dengan huruf "G" itu. Ruang di sudut, di mana anda boleh dengan mudah masuk sink, tidak akan kosong untuk sebab yang baik.
 5. Menggunakan kaca di kawasan pedalaman. meja kaca hampir tidak kelihatan di ruang yang kecil.
 6. Bulat atau bujur Rajah mengambil ruang yang lebih kurang daripada segiempat.
 7. Warna set kepala seharusnya berada di dalam harmoni dengan warna dinding. Untuk dapur kecil Gabungan sempurna warna satu warna.

Penyelesaian yang ideal - pintu kabinet, membuka ke atas, bukannya ke bahagian tepi. reka bentuk ini adalah lebih mahal. Anda dengan cepat akan menghargai kelebihannya.

Warna dan corak

Ramai pemilik sudah tahu apa warna untuk digunakan dalam ruang yang kecil. Marilah kita ingat kaedah-kaedah:

 • Lebih suka nada ringan. warna gelap yang mendalam, meninggalkan bilik yang luas;
 • Menggunakan gloss. Sejak maksimum cahaya yang dipantulkan;
 • Latar belakang berfaedah untuk melihat corak jarang denda;
 • Licin, tanpa asas corak visual menambah sentimeter;
 • corak besar, reka bentuk, sisipan adalah tidak dibenarkan.

tempat yang terang rivet perhatian dan ruang yang sempit. Jangan melihat kontras tajam. persegi merah pada latar belakang putih - lebih buruk daripada tempat yang bujur oren cahaya di dinding berwarna krim a.

Alatan rumah

peralatan terbina dalam adalah bukan sahaja cantik, tetapi juga sangat mudahperalatan terbina dalam adalah bukan sahaja cantik, tetapi juga sangat mudah

Helah bantuan "untuk barangan" dapur anda, bukan menakluk sentimeter longgar:

 • Menggunakan peralatan terbina dalam. Yang lebih kecil bahagian menonjol, lebih baik.
 • Fikir dengan teliti sama ada anda memerlukan peti sejuk besar. Terdapat peluang untuk meninggalkan model yang rumit? Gunakan peluang ini.
 • penyelesaian yang sangat baik - perkakas "dua dalam satu". ketuhar gelombang mikro dengan fungsi ketuhar membolehkan anda untuk menghilangkan ketuhar besar, makan kira-kira satu meter ruang.

Lantai dan siling

Lamina atau parket diletakkan menyerong - satu penyelesaian yang luar biasa dan sangat berkesan dalam perjuangan untuk ruangLamina atau parket diletakkan menyerong - satu penyelesaian yang luar biasa dan sangat berkesan dalam perjuangan untuk ruangRefleksi pada siling visual mengangkat beliauRefleksi pada siling visual mengangkat beliau

Gunakan untuk kemasan yang meliputi lantai di dapur kecil dalam warna yang sama seperti di kawasan-kawasan jiran. Mewujudkan ilusi infiniti.

Jubin, diletakkan menyerong, baik "menarik" ruang.

Kepelbagaian yang lebih kecil bahan dan tekstur, lebih baik. Jangan bergabung untuk memberikan sebuah bilik kecil untuk lebih daripada dua tekstur.

Regangan siling berkilat - penyelesaian yang sempurna. ruang terpancar, acara kemuncak halus - hasil daripada menggunakan bahan berkilat cahaya.

dinding

dinding dapur melakukan yang lebih baik dalam warna-warna terangdinding dapur melakukan yang lebih baik dalam warna-warna terang

Memilih warna lembut bagus. Ia tidak seharusnya menjadi biasa dan membosankan:

 • Putih - tidak sangat, mutiara - baik;
 • Kuning air - tidak sangat, caramel - baik;
 • Hijau - tidak benar-benar, badan hijau - yang baik;
 • merah jambu membosankan - tidak sangat, teh meningkat - yang sangat baik.

Dana membenarkan - menutup dinding cat bertekstur dengan kesan yang berbeza. Kedua-dua anda dan tetamu anda akan gembira. tekstur menarik menetapkan nada untuk kawasan pedalaman dalam gaya Art Nouveau atau minimalism.

tekstil

Jika tirai gelap terus, satu-satunya warna lembut cahayaJika tirai gelap terus, satu-satunya warna lembut cahaya

Peraturan asas: kemudahan dalam setiap perincian. Down dengan warna langsir tebal tepu. Baldu, grafik bercetak yang besar, berus dan pinggiran tidak sesuai untuk ruang yang kecil.

menggunakan:

 • tirai gelap terus lut ringan;
 • membutakan Rom;
 • Buta warna-warna terang.

Mengangkat rod langsir adalah lebih tinggi daripada yang sepatutnya. Dinding akan kelihatan lebih tinggi pada 5-10 cm.

aksesori

Apabila menghias dapur sederhana tahu mengukur. Menjerit, menyebabkan bahagian-bahagian yang tidak diperlukan di dapur saiz sederhana.

Memberi perhatian kepada tips ini:

 • Patung, gambar dan lukisan di dinding, pasu bunga dan perhiasan kecil keluar dari tempat dalam ruang terkurung;
 • Hadkan satu dua semula. Meletakkan mereka tidak di tengah, pada tahap yang berbeza;
 • Lebih baik gubahan bunga anggun dalam mangkuk rata daripada sejambak subur bunga di pusat lawatan pasu meja.

Sekarang anda tahu apa jenis reka bentuk yang diperlukan untuk menghidupkan dapur kecil dalam zon selesa. Menggunakan tips ke dalam amalan - dan bakat reka bentuk anda akan menggembirakan rakan-rakan dan keluarga. dapur A adalah kegemaran di rumah anda.

Idea untuk dapur kecil (foto)