Tidak menghidupkan TV - satu keadaan di mana anda perlu untuk memahami dan mencari puncaTidak menghidupkan TV - satu keadaan di mana anda perlu untuk memahami dan mencari prichinuKak sahaja TV adalah kukuh dalam rumah kita dan meluas, ia radikal mengubah kehidupan seorang lelaki, rakan kongsi dan pandangan beliau terhadap kehidupan. Jadi sekarang, jika TV adalah sesuatu yang berlaku dalam banyak panik sebenar bermula. Apa yang perlu dilakukan, apabila tiba-tiba ada kegagalan, dan TV tidak menghidupkan, dan LED berkelip atau tidak menyala?

TV moden tidak dihidupkan, dan penunjuk adalah: apa yang perlu dilakukan

Jika TV tidak dihidupkan, ia adalah yang terbaik untuk menghubungi pusat perkhidmatan. Tetapi, jika hari ini adalah hari di luar, atau masalah itu berlaku pada waktu petang, anda boleh cuba untuk membetulkan masalah ini sendiri. Pertama sekali ia adalah perlu untuk menjalankan pemeriksaan awal peralatan.

Arahan yang disertakan dengan peranti anda menyediakan panduan lengkap mengenai isu ini dan bagaimana untuk menyelesaikan sebahagian daripada utama, dan ia adalah mudah kerosakan terutama yang kerap. Kadang-kadang masalah itu tidak termasuk TV yang berkenaan dalam surat cara yang salah berhubung, manakala yang sengaja ditekan, dan mungkin diputuskan butang. Mungkin juga membakar bekalan kuasa.

Sebelum anda mencari penyelesaian untuk menyelesaikan masalah ini, anda mesti menentukan dengan tepat jenis LCD peranti anda yang sedia ada adalah TV plasma, atau CRT. Kini boleh didapati dan LCD, dan CRT dan peranti plasma. Jika salah seorang daripada mereka rosak, tiada perbezaan tidak akan dibaiki, kerana perbezaan hanya dalam "reka bentuk" dan unit peranti dalaman adalah sama.

Jika TV tidak dihidupkan, adalah lebih baik untuk mendapatkan bantuan daripada pusat servisJika TV tidak dihidupkan, adalah lebih baik untuk mendapatkan bantuan daripada pusat servis

TV hampir sentiasa mempunyai masalah yang berbeza, tetapi mereka semua seolah-olah mempunyai ciri-ciri yang sama:

 • Penunjuk berkelip merah dan hijau;
 • Klik peranti, hums, crackles dan wisel;
 • lampu penunjuk tidak berfungsi;
 • Tidak menghidupkan TV, tetapi penunjuk menyala biru.

Sama-sama ciri-ciri peranti yang patah juga, sebaik sahaja kekurangan tindak balas kepada butang kawalan jauh, dan tebal pada masa yang apabila bekalan kuasa dihidupkan. Jika plasma tidak segera memulakan, cuba lagi.

TV "Samsung" tidak termasuk: berkelip lampu merah dan bip

Sebelum anda mula mencari kesilapan, anda mesti cuba semula untuk menghidupkan TV. Ia adalah sangat mungkin bahawa masalah ini terletak pada butang kuasa, jika itu, atas apa jua sebab, tidak beroperasi secara stabil. lampu penunjuk sama ada boleh membakar atau tidak. Memandangkan ini, ia adalah perlu untuk memberi perhatian khusus kepadanya

Ramai daripada mereka yang membeli sebuah TV Samsung model le40r81b, le32r81b, le23r51b, le40s62b, le20s52bp menghadapi masalah tidak menghidupkan TV. Dalam kes ini, lampu menyala, dan tidak ada kerosakan. Jangan panik. Di samping itu, ia perlu difahami bahawa kesalahan tidak dalam pengeluar perkakasan. Dengan mana-mana produk jenama boleh menimpa masalah yang sama.

Salah satu masalah yang paling cetek terdapat kegagalan dalam soket elektrik, atau sama sekali, sebab lampu. Anda perlu menganalisis pendawaian untuk kesalahan. Mungkin kegagalan itu dalam panel atau soket, yang hanya dimatikan atau berhenti kerja dari pusuan kuasa. Kadang-kadang, sebab terletak dalam ketiadaan lengkap elektrik. Daftar soket boleh menjadi untuk memasukkan peranti atau surat cara lain. Jika tidak ada kuasa di seluruh apartmen, ia adalah perlu untuk memeriksa mesin. Jika jiran semua kerja-kerja, dan pangsapuri anda de bertenaga, dan anda tidak mendedahkan sebab visual, ia adalah perlu untuk melihat pakar. Katalah kita mempunyai tugas menguasai dirinya mengambil langkah yang perlu.

Jika TV tidak menghidupkan dan LED dimatikan, menyemak pengendalian outletJika TV tidak menghidupkan dan LED dimatikan, menyemak pengendalian outlet

Jika TV tidak dihidupkan dan LED mati, ia adalah perlu:

 • Semak kebolehkhidmatan outlet, ke mana peranti diaktifkan;
 • Untuk menganalisis integriti unit rangkaian kabel;
 • Memeriksa voltan pada rangkaian di seluruh apartmen;
 • Tanya jika ada kuasa di negara jiran.

Hanya jika semua soalan akan sambutan yang positif, ia boleh dianggap bahawa masalah ini mesti dicari dalam instrumen.

Mengapa tidak menghidupkan TV Phillips: Apa yang perlu dicari masalah

Jika lampu dihidupkan, dan TV tidak dihidupkan, ia boleh dianggap bahawa pengguna tidak betul digunakan mod aktif. Banyak peranti moden mempunyai ciri-ciri yang membolehkan anda untuk memasukkan "tidur" negeri. Dengan pula peristiwa ini, TV mesti bertindak balas kepada alat kawalan jauh. Anda hanya perlu pergi ke menu dan menghidupkan mod "TV".

Jika TV anda disambungkan melalui kabel sambungan Philipstea1507p bernilai check-out, apabila dia rosak beberapa bahagian, seperti serpihan atau pemeluwap, atau bekalan kuasa dan butang. Dalam kes ini, ia adalah yang terbaik untuk tidak cuba untuk menyelesaikan masalah ini sendiri. tindakan yang betul anda hanya boleh memudaratkan peranti lebih.

Jika anda akan, tetapi semata-mata cuba membaiki peranti, manual kajian dengan teliti dan ikut arahannya sahaja. Mulakan dengan hakikat yang cuba untuk mematikan dan menghidupkan TV lagi. Jika model TV anda adalah agak baru, dan baru-baru ini yang diperolehi, masalah global dia tidak boleh. Kegagalan paling mudah mungkin terletak pada butang kuasa yang rosak. Ia hanya boleh dimatikan. Jika penunjuk lampu di TV dihidupkan, tetapi unit ini tidak dapat dihidupkan, maka ia bermakna makanan adalah semua hak, hanya peranti tidak menghidupkan percubaan pertama. Jangan mencari sebab-sebab lagi yang lain, hanya cuba untuk reboot peranti anda.

TV Philips mungkin tidak disertakan kerana hakikat bahawa dia menetapkan mod tidurTV Philips mungkin tidak disertakan kerana hakikat bahawa dia menetapkan mod tidur

Untuk memulakan sistem, cuba langkah berikut:

 • Jika lampu dihidupkan dengan kawalan jauh, kemudian cuba untuk menghidupkan unit terus dari panel kawalan TV. Mungkin anda konsol hanya rosak, atau ia bateri berjalan ke bawah.
 • Apabila TV tidak mahu disertakan dengan TV, maka anda perlu memberi perhatian kepada rejim kewajipan cahaya.
 • skrin gelap juga akan menghantar isyarat dengan yang lemah, atau tidak jika terperangkap antena.
 • Kadang-kadang selepas menghidupkan TV akan menyala dan padam semula selepas beberapa saat. Ini mungkin bermakna bahawa salah satu peranti cip rosak, dan cepat turn-off adalah fungsi perlindungan yang mudah. Jika peranti masuk ke dalam perlindungan, anda perlu memanggil juruteknik TV.

Jika TV dihidupkan untuk masa yang lama, menyebabkan yang berkenaan satu pincang tugas pada salah satu unit televisyen. Model yang berbeza kerosakan ke TV boleh menjadi sangat berbeza. Mendedahkan penyelewengan yang serius tanpa pengalaman yang betul agak sukar. Lebih baik untuk memberikannya kepada pembaikan untuk profesional.

Tidak menghidupkan TV LG: cahaya berkelip

Seperti mana-mana perkakas rumah, televisyen kerosakan pelik. Ini boleh berlaku tanpa mengira tempoh kuat kuasa peranti dan pengeluar.

Apabila penunjuk berkelip menyampaikan siri TV LDZHI 42pa4510, ld33b, 42ld650, 42la621v sendiri memberi isyarat bahawa terdapat masalah dalam unit. Biasanya, lampu merah sejumlah masa perlu berkelip. Anda hanya perlu membuka Panduan pengguna, dan mencari bahagian yang menggariskan jenis kerosakan dan petunjuk mereka bahawa peranti bertindak balas kepada masalah ini.

Satu lagi pilihan, yang boleh menyebabkan gejala yang sama berlaku apabila komputer disambungkan ke TV sebagai monitor, atau pemain. Jika kedua pergi ke dalam "mod tidur", dan boleh sepenuhnya dimatikan, TV apabila alat kawalan jauh akan menjadi beberapa saat untuk memberi isyarat penunjuk.

Cahaya berkelip pada LG TV melaporkan mengenai kegagalan perantiCahaya berkelip pada LG TV melaporkan mengenai kegagalan peranti

Menurut prinsip ini kerja-kerja televisyen moden dan syarikat-syarikat berikut:

 • Samsung le37c530f1w;
 • philips;
 • Rawls;
 • Akira;
 • Toshiba (Toshiba);
 • Misteri (misteri);
 • Bbk (IHC, LBC) led2452fdtg, lem2488fdt, yang diketuai;
 • Dns (CSN) m24dm8;
 • Sony (Sony) Erickson, Erisson, Bravo;
 • Dexp;
 • Xunday (Hyundai, Hyundai;)
 • Helix (Helix);
 • Supra (supra) yang diketuai;
 • Sharpe;
 • Knight;
 • Thomson;
 • Prima;
 • Dzhivisi;
 • Novex.

Terlalu panas komponen dalaman atau TV kabinet - masalah yang sangat biasa bagi alat-alat moden. Dalam kes sedemikian bukan kemasukan-peranti, penunjuk gelap dan klik berkhidmat sendiri merasakan walaupun dalam model kerja. Biarkan rehat perkakas untuk beberapa jam, dan semuanya akan berjalan lancar. Hanya TV akan bersiul dan tidak termasuk petunjuk, jika bekalan kuasa adalah beban terlalu besar. Menggantikan transformer, transistor atau mikrocip anda boleh menyelesaikan masalah ini. Jika ditutup, atau menyelesaikan pesawat televisyen lama, ada sebab untuk mencari anda perlu menguasai.

bip TV dan tidak menghidupkan (video)

TV, hari ini, adalah salah satu cara yang paling popular rekreasi dan masa lapang. Dan serviceability kebimbangannya kepada semua penduduk rumah. Untuk mengelakkan masalah utama dengan jenis peralatan, peranti ini mestilah dikendalikan tegas mengikut arahan, dan juruteknik pemeriksaan berkala pencegahan.