Penyediaan dokumen, pertimbangkan waktu operasi titik pendispensanPenyediaan dokumen, pertimbangkan jam operasi dispenser punktaZhiteli modal dimaklumkan mengenai perubahan dalam operasi dapur tenusu. maklumat ini boleh dilihat dalam media, untuk mengetahui di klinik dalam masyarakat, dan lain-lain .. Tetapi untuk mendapatkan maklumat yang lebih lengkap boleh didapati dan tepat, ibu lebih mudah untuk melihat di Internet. Sebagai perkara yang berdiri pada tahun 2017, dan sama ada kerja-kerja dapur yang akan berubah pada 2017, itu apa yang ibu-ibu berminat di tempat pertama. Dan ramai yang tidak keberatan untuk melihat tugas dapur dan mengetahui sama ada ia adalah perlu untuk mencari data pekerjaan.

makanan tenusu di Moscow dan Moscow rantau

Pada bulan Julai, 2014 ini terdapat beberapa perubahan dalam dapur tenusu bukan sahaja di Moscow dan rantau ini, tetapi juga di kawasan-kawasan lain di Rusia. Iaitu - peraturan berubah pemberian produk dan siri produk sendiri. Tetapi dalam kategori rakyat yang layak mendapat bantuan ini, kita boleh mengatakan, tetap sama.

Bagi kebanyakan orang, faktor negatif apabila ia seolah-olah bahawa jumlah wang bahawa kerajaan telah diperuntukkan kepada "susu" telah lebih sederhana. Tetapi, bagaimanapun, perubahan tahun lepas tidak boleh dipanggil negatif, kerana di samping produk tenusu dalam jumlah yang besar adalah buah-buahan dan sos daging, jus. Iaitu, senarai itu telah menjadi lebih pelbagai. Yang tidak suka? Ya, ramai orang yang sudah biasa dengan senarai tertentu produk tenusu, yang kini akan mempunyai untuk membeli lebih banyak.

Tetapi perkara pertama yang pertama.

dapur susu jam di Moscow

mata jadual data tidak seragam di ibu negara dan rantau ini.

Dapur atau dilampirkan ke klinik kanak-kanak, klinik pesakit luar atauDapur atau dilampirkan ke klinik kanak-kanak, klinik pesakit luar atau

Biasanya, masa yang standard mendispens pusat - pagi ini:

 • Dengan do10.00 6.30;
 • Dari 6.30 ke tengah hari (12,00).

Tetapi, sebagai contoh, dapur pada NSHK berjalan 11:00-20:00, dan masa masakan Susu - 09:00-09:00.

Dapur dengan klinik kanak-kanak di Moscow dan rantau ini secara umum, bermula dengan setengah enam pagi. Pada waktu ini ia sudah boleh untuk mendapatkan produk.

Apa yang memberi dapur tenusu di Moscow

Senarai produk adalah agak besar. Ia termasuk makanan yang disyorkan oleh pakar kanak-kanak dalam tahun tertentu kehidupan. Iaitu, ini adalah minimum, yang memastikan perkembangan sepenuhnya kanak-kanak.

pada dapur tenusu kini diberikan:

 • Disesuaikan campuran kering;
 • Campuran cecair disesuaikan;
 • susu;
 • yogurt;
 • keju;
 • jus buah-buahan;
 • puri buah-buahan;
 • Sayur-sayuran. kentang lecek;
 • Daging. kentang lecek;
 • Daging dan menimbulkan. puri.

Baby Products sepatutnya memberi di bawah kaedah-kaedah, kategori dan cadanganBaby Products sepatutnya memberi di bawah kaedah-kaedah, kategori dan cadangan

norma makanan tenusu: Moscow

Set produk bergantung kepada umur kanak-kanak. Adalah jelas bahawa orang-orang yang sangat sedikit memberi kurang dari segi kepelbagaian produk daripada kanak-kanak yang lebih tua.

kategori kanak-kanak

Apa yang anda boleh mendapatkan

Norma jumlah bulanan

Berapa gram dalam pakej

mod output

dari 0 ke 2 bulan

Campuran tenusu cecair (menyesuaikan diri).

4800

200

1 minggu

formula susu kering (menyesuaikan diri).

700

500

1 bulan

3-4 bulan

Begitu juga dengan graf sebelumnya + jus buah-buahan dan puri buah-buahan 1 l 1 bulan

 

5 bulan

Begitu juga dengan usia 3-4 bulan. + Bijirin Kering 400g 1 bulan, sayur-sayuran puri - 1920 1 bulan

6 bulan

Kering campuran susu - 350 g, tahi lalat cecair. campuran - 2400 g, buah. puri - 1000 g sayur-sayuran. kentang lecek - 1920, jus buah-buahan - 1200 g, bubur kering - 400g

Semua tetapi campuran cecair - 1 bulan

7-8 bulan

Ditambah kepada 600 g semua kanak-kanak tvorozhok-, daging penjanaan. puri - 300 g, sos daging - 560 g

Semua kecuali keju dan susu campuran cecair, 1 bulan

9-15 bulan

Ditambah kepada semua yogurt kanak-kanak 2000

Yogurt, keju dan campuran cecair - 1 kali seminggu, dan yang lain - 1 bulan

1-2 tahun

kanak-kanak kefirchik

2000

200

1 minggu

losyen bayi

2400

200

1 bulan

kanak-kanak curd

600

50

1 minggu

jus buah-buahan

2000

200

1 bulan

sos

800

100

1 bulan

2-3 tahun

Sama dengan perenggan sebelumnya, 400 g norma dikurangkan susu, jus norma tetapi meningkat

7 tahun

susu

1800

1000

1 bulan

Sehingga 15 tahun

Begitu juga dengan perkara yang di atas

Kanak-kanak kurang upaya

Begitu juga dengan perkara yang di atas

bersalin

susu

6000

1000

1 bulan

jus Vitaminized.

2640

330

1 bulan

ibu-ibu menyusu

susu

8000

1000

1 bulan

jus Vitaminized.

3300

330

1 bulan

Ia boleh diperhatikan bahawa pengeluaran standard dalam bidang lebih kurang sama dengan di ibu negara dan pinggir bandar. Mereka mungkin berbeza-beza, tetapi tidak penting.

Makanan bayi di Moscow tanpa pendaftaran

Beri susu dapur di rantau Moscow pada fakta pendaftaran. Iaitu, ibu kepada pasportnya, menulis surat kepada badan yang berkenaan (klinik kanak-kanak atau jabatan Keselamatan Sosial), membawa satu senarai dokumen lain yang diperlukan.

Peraturan tetap sama - memberi bantuan kepada wanita dan kanak-kanak dengan rakaman tetap modal dan rantau ini.

Jus buah-buahan untuk kanak-kanak disemadikan 4 bulan usiaJus buah-buahan untuk kanak-kanak disemadikan 4 bulan usia

makanan tenusu untuk ibu-ibu menyusu: Moscow

ibu-ibu menyusu boleh menulis satu kenyataan kepada ketua tempat pemerhatian kanak-kanak. Lebih tepat - kepada ketua organisasi, bahawa keutamaan produk. Di atas meja anda dapat melihat bahawa ibu-ibu menyusu sepatutnya untuk mendapatkan susu dan jus.

Wanita hamil - satu lagi kategori yang kepadanya bantuan ini meletakkan. Mereka juga memberi jus dan susu, dan kenyataan mereka menulis di klinik antenatal, di mana terdapat kehamilan.

Kedua-dua di Moscow dan di rantau Moscow, dan dalam bidang ini, keperluan ini adalah sama. Menyatakan tempoh masa yang dalamnya anda perlu memohon. Menentukan masa, datang tegas dalam jam penerimaan, mematuhi jadual penyediaan produk, tahu kadar di mana bantuan diberikan.

Bekerja di dapur tenusu: kedudukan terbuka dalam Moscow

Pekerjaan di dapur tenusu, sesungguhnya, sering terbuka. Mereka memberi peluang untuk mendapatkan dalam mengedarkan titik, jika anda berpuas hati dengan waktu dan jadual tugasnya.

Pada masa ini kedudukan yang paling popular untuk dapur seperti:

 • Jururawat (dalam kedudukan ini bermakna bahawa ia - razdatchitsa);
 • Seorang pekerja penyelenggaraan.

Sudah tentu, pekerjaan ini tidak adalah antara yang tertinggi dibayar, tetapi kerja itu dalam masa kita amat berharga. Tetapi pekerjaan di masa akan datang mungkin tidak relevan, dan kerja ini semata-mata tidak boleh didapati.

Bekerja di dapur tenusu di Moscow (video)

dapur tenusu dengan 1 Januari 2017 Moscow: membatalkan Do

Jika 2016 dianggap agak makmur dari segi kerja-kerja dapur susu, pada malam 2017 ibu saya mula bimbang - akan membantu kanak-kanak, tidak akan ditutup jika pada satu masa makan stesen.

Pelbagai sumber, yang merujuk kepada maklumat rasmi daripada pejabat Datuk Bandar Moscow, memberi komen berikut mengenai topik ini.

Pada tahun 2017, makanan susu kanak-kanak, benar-benar, akan mengalami perubahan. 1 Januari 2017 akan mula berkuat kuasa undang-undang mengenai penutupan makanan tenusu di ibu negara dan di lapangan juga. Ini adalah disebabkan oleh hakikat bahawa pengeluaran barang-barang yang perlu diuji sepenuhnya, inventori dan ditutup.

Selepas ini pihak berkuasa pemeriksaan dan badan-badan lain perlu membuat cadangan sama ada untuk mengendalikan dapur ini dalam bentuk yang berbeza, apa yang boleh menggantikannya, dan yang dalam beberapa cara untuk membantu lagi.

makanan bayi tidak dianggap rasional dari segi peruntukan bantuan, jadi penutupan mereka tidak dapat dielakkanmakanan bayi tidak dianggap rasional dari segi peruntukan bantuan, jadi penutupan mereka tidak dapat dielakkan

Oleh itu mudah untuk membuat kesimpulan: makanan tenusu dalam jam semasa dianggap sebagai cara yang tidak cekap bantuan sosial, dan pembaziran dana awam. Dan jika ia perlu diperiksa dan ditutup pada 2017 kita akan melihat apa jenis kerja pegawai-pegawai akan diadakan, apa yang ia akan berakhir, dan apa yang akan merayu kepada orang-orang yang pada masa ini memerlukan bantuan.

Bagaimana saya mendapat dapur susu di Moscow

Tetapi pada Januari masih ada masa, menyediakan bantuan, dapur kanak-kanak di 2017, dan dibuka di ibu negara, dan di lapangan.

bantuan ini kanak-kanak bagi kebanyakan keluarga adalah penting, oleh itu:

 • Cari di waktu organisasi kerja yang bertanggungjawab untuk pengagihan bantuan tersebut (sebagai contoh, sebuah klinik, di mana pada masa tertentu sahaja bekerja titik pengagihan);
 • Mengumpul dokumen-dokumen berikut: permohonan itu sendiri, sijil lahir anak anda (copy), dasar insurans wajib (copy), salinan sijil pendaftaran dan salinan pasport ibu bapa;
 • Jika bantuan kanak-kanak seperti ini bergantung kepada beberapa kategori istimewa, anda perlu dokumen yang mengesahkan manfaat.

Resipi makanan percuma yang disediakan oleh pakar kanak-kanak, Klinik iaitu kanak-kanak - tempat di mana tawaran itu resipi. Produk yang dikeluarkan kepada resipi ini.

Apa yang memberi dapur tenusu di Moscow (video)

Makanan bayi susu - satu konsep yang semua biasa dengan pada zaman Soviet, tidak lama lagi boleh hilang. Tetapi, mungkin, beberapa kategori baru bantuan kepada mereka yang memerlukan boleh ditawarkan dalam masa terdekat.