Untuk menghasilkan kraf tiga dimensi boleh dengan mudah dibuat kertasUntuk menghasilkan kraf tiga dimensi boleh dengan mudah dibuat kertas angka jumlah itu boleh membuat apa-apa bentuk, mereka boleh berwarna, mereka boleh dihiasi dengan manik atau lace dan membuat tulisan yang indah. Dalam apa-apa kotak luar biasa boleh menyimpan barang-barang kemas atau mana-mana barangan wanita.

Standard angka tiga dimensi yang diperbuat daripada kertas dan kadbod: belajar geometri

Banyak bapa dan ibu-ibu, adalah soalan, bagaimana cara yang paling berpatutan untuk memberi anak anda sesuatu isu. Apabila kanak-kanak membesar, ia adalah masa untuk menerangkan bentuk geometri kompleks beliau - kiub, sfera, dan lain-lain Lebih mudah untuk menunjukkan angka-angka ini kepada kanak-kanak. Untuk memberikan anak itu model tiga dimensi bentuk geometri, mereka perlu keluar dari sesuatu untuk dilakukan.

Yang paling mudah dan mudah untuk mereka bentuk hack kertas dalam gaya origami.

Dengan bantuan daripada jumlah kraftangan indah kertas kanak-kanak akan menjadi menarik untuk mengkaji bentuk geometriDengan bantuan daripada jumlah kraftangan indah kertas kanak-kanak akan menjadi menarik untuk mengkaji bentuk geometri

Terdapat ramai tokoh-tokoh yang berbeza yang orang telah belajar untuk membuat kertas dan tidak semestinya geometri. Ia mungkin hati tiga dimensi, yang anda boleh gunakan sebagai hiasan untuk Hari Valentine atau asterisk yang melengkapkan hiasan di nurseri.

Tiga dimensi angka diperbuat daripada kertas: skim bentuk geometri

Mewujudkan jumlah angka geometri - bukan sahaja menarik, tetapi juga berguna. kanak-kanak belajar berfikir berkenaan ruang, yang sangat perlu.

Cara yang paling mudah untuk melakukan bentuk geometri tiga dimensi - template cetak dan memotong di sepanjang garis putus-putus, kemudian gam arahan.

Tetapi anda juga boleh membuat angka-angka ini secara bebas. Anda perlu: Kadbod, berwarna atau putih kertas, pensel, pembaris, gunting dan gam.

Cari skim bentuk geometri yang diperbuat daripada kertas boleh menjadi di InternetCari skim bentuk geometri yang diperbuat daripada kertas boleh menjadi di Internet

Bagaimana untuk membuat kiub daripada kertas:

 1. Pada helaian untuk menarik berturut-turut 4 berturut-turut segiempat sama bersisi 4 cm.
 2. Dari dataran kedua atas dan ke bawah seri pada dua serupa. Ia sepatutnya menjadi corak 6 dua dalam bentuk salib.
 3. Pada membonjol dataran menarik injap dalam bentuk trapezium (lebar tidak lebih besar daripada 0.7 cm).
 4. Memotong pola - pola untuk kerja masa depan dengan kadbod atau kertas sengit lain.
 5. Bend angka digubal di barisan, injap kecil, gam smear trapezoid dan menyambung semua pihak bersama-sama.

Jika dikehendaki, setiap sisi kiub anda boleh tampal atas kertas berwarna. Dan jika satu bahagian injap tidak tetap dengan gam, anda akan mendapat sebuah kotak kecil yang boleh digunakan sebagai pembungkusan untuk hadiah.

haiwan besar menghiburkan daripada kertas: Mainan untuk kanak-kanak

Kanak-kanak suka untuk memotong, paste, menarik - pekerjaan tersebut meluaskan minda kanak-kanak itu, membangunkan penjagaan dan ketekunan. Menggunakan skim yang sedia dibuat di internet atau dalam majalah untuk kerja-kerja kreatif, pelajar boleh membuat angka yang berbeza haiwan.

Menggunakan kertas, anda boleh membuat haiwan lucu pukal untuk kanak-kanakMenggunakan kertas, anda boleh membuat haiwan lucu pukal untuk kanak-kanak

angka jumlah gam adalah agak mudah:

 1. Selepas memilih haiwan yang dikehendaki, anda perlu mencetak carta.
 2. Dari template untuk memotong butiran, membuat margin kecil untuk ikatan.
 3. Membuat lipatan di sepanjang garisan, dan gam patung.

Anda boleh membuat kraf mudah diri mereka sendiri. Beruang, musang, anjing, kucing, lebah - semua haiwan-haiwan kecil akan dibuat pada teknologi yang serupa.

 Apa sahaja kraf yang anda lakukan, anda perlu memberi ia kering sepenuhnya. Jika kita mengambil pelekat belum diawet dengan tangan, anda boleh meninggalkan cetakan kotor di atas kertas.

Untuk membuat kraf mudah perlu putih dan hijau kertas, gunting, gam.

mainan bunny sedikit dengan tangan mereka:

 • Dua jalur lebar 3 cm dan panjang 10 dan 7 cm;
 • Dua telinga separa bulatan berbentuk;
 • Dua glazik (kosong);
 • Hijau daun kertas berbentuk bebas "rumput".

Jalur lipat dan gam berakhir bersama-sama. dua gelang luas harus menghidupkan. Pada sehelai rumput hijau melekat cincin besar - bunny badan kepadanya melekat kepalanya. Di belakang kepala sama rata melampirkan telinga. Menarik atau tampal mata bersedia, membuat dia mulut - Bunny bersedia.

picture isipadu dengan tangan mereka daripada kertas tandas: kelas induk

Apa-apa kerja kreatif dapat dipisahkan dengan pemikiran yang luar biasa. Kraf spontan dan membantu kanak-kanak dan dewasa untuk melihat perkara-perkara ini dari sudut yang berbeza.

imej isipadu kertas tandas tidak diketahui dengan baik dalam kalangan konvensional. Tetapi di mana ada tempat pemikiran kreatif, sentiasa ada sesuatu yang baru dan menarik.

Untuk pembuatan angka isipadu adalah lebih mungkin untuk menggunakan kertas tandasUntuk pembuatan angka isipadu adalah lebih mungkin untuk menggunakan kertas tandas

Untuk membuat corak, anda perlu:

 • kertas tandas;
 • PVA gam;
 • kadbod;
 • gouache;
 • Berus 2-3 pcs. pelbagai saiz;
 • Lakuer akrilik;
 • Kemuatan pelekat;
 • Pensil.

Kaedah bekerja dengan kertas bergantung kepada penampilan. Sebelum anda melekat kertas pada kadbod, adalah perlu untuk menyerap dengan baik.

Bagaimana untuk membuat gambar tiga dimensi kertas tandas:

 1. Kadbod lebih baik untuk meliputi satu atau lebih lapisan kertas direndam. Untuk ini untuk memohon lapisan nipis dan seragam pelekat pada kadbod PVA dan kemudian melampirkan pita kertas. Selepas pengeringan, kita mempunyai asas sedia untuk lukisan.
 2. Mari kita menarik pokok.
 3. Mendail gam mangkuk, sedikit dicairkan dengan air.
 4. Untuk membuat batang pokok, cara yang paling mudah adalah dengan twist ke dalam kertas lingkaran direndam. Meletakkannya pada corak batang pokok dan cabang-cabangnya.
 5. Untuk membuat daun pokok itu adalah kaedah yang sesuai untuk memohon kejamakan cebisan kertas. kepingan kecil untuk twist dalam ketulan kertas, rendam dalam pelekat dan meletakkan template. Ini akan memberikan jumlah pokok itu dan, sudah tentu, akan membuat gambar lebih jelas kerana perbezaan dalam tekstur.

Gambar selesai boleh dimasukkan ke dalam rangka kayu biasa tanpa kaca.

Untuk melukis sekeping gambar untuk sudah kertas kering.

Untuk mewarna adalah lebih baik untuk menggunakan gouache. Biasa cat cat air tidak meletakkan lapisan tebal di atas kertas dan akan menunjukkan melalui. Untuk cat dengan berus yang berkualiti tinggi yang tidak akan hancur.

Jumlah asal burung kertas dengan tangan mereka: origami skim

Dengan sedikit latihan, anda boleh membuat angka tiga dimensi kompleks dan menarik diperbuat daripada kertas dengan tangan anda. Anda harus bermula dengan bentuk yang paling mudah yang boleh dicetak, potong dan gam.

Cepat dan mudah untuk membuat jumlah asal burung kertas, anda boleh menggunakan seni origamiCepat dan mudah untuk membuat jumlah asal burung kertas, anda boleh menggunakan seni origami

teknik origami tidak semudah lipat sesuai dengan acuan, tetapi ia adalah sangat menarik. Ia berlaku tanpa memotong.

Kerja-kerja ini melibatkan penggunaan origami untuk lembaran persegi kertas yang mesti sebelum dipotong.

burung hantu Bulk tangan sendiri: kita bekerja dengan kertas

 1. 40x40 cm sehelai kertas dilipat di sepanjang pepenjuru, bengkok dan menjadi ramah pada pepenjuru kedua.
 2. Kami menyerahkan kunci dan selekoh bahagian bend menaik "pada."
 3. Menjadi ramah dan sekali lagi dilipat pada separuh kiri ke kanan. Lipat kunci untuk selekoh ini ke dalam persegi dan meletakkan di hadapan berlian.
 4. Tepi lebih rendah selekoh ke arah pusat, membentuk dua segi tiga. Segitiga atas selekoh belakang dan menjadi ramah.
 5. Meluruskan segi tiga sisi dan mendedahkan sudut bawah. Mengubah kraf dan juga mendedahkan sudut bawah.
 6. Atas separuh daripada separuh selekoh lapisan atas "pada."
 7. Begitu juga selekoh separuh bahagian atas lapisan kedua yang lalu.
 8. Lipat tepi sisi lapisan atas, membentuk 2 segi tiga. Lapisan bawah mengikut cara yang sama dilipat kembali.
 9. Separuh kanan separuh bahagian kiri mematikan lapisan. Mengubah, ulangi tindakan.
 10. Pada masa yang sama, mengembangkan separuh kiri dan bahagian bawah kanan tarik naik - ternyata sayap.
 11. Lipat sebelah kiri kanan - sayap dan separuh belakang mengambil terlebih dahulu. Sayap kedua dibuat sama dengan yang pertama.
 12. Selekoh sudut atas ke bawah membentuk kepala. Mengubah produk.
 13. Memotong sudut pada setiap sisi, mengangkat segi tiga terhasil. Terbalik.
 14. Di sudut membuat pemotongan dari lapisan atas selekoh sisi segi tiga - kaki burung hantu. burung anda sudah bersedia!

Sovushka bertukar putih, ia adalah mungkin untuk menghiasi. Untuk menarik mengambil cat air, gouache atau pen biasa.

Sebahagian besar permohonan kertas: template dan imej dari ketulan kertas

Dengan kanak-kanak kecil ia juga menarik untuk mencipta. Untuk bayi satu bentuk yang sangat popular di jahit-menjahit, sebagai penciptaan gambar daripada ketulan kertas berwarna. Kerja ini adalah cukup mudah, tetapi ia adalah membosankan kerana ia adalah perlu untuk bekerja dengan cebisan kertas.

Penangkapan memotong aplikasi pukal dari kertas, kanak-kanak akan menjadi menarik dan menyeronokkan untuk menghabiskan masa lapang andaPenangkapan memotong aplikasi pukal dari kertas, kanak-kanak akan menjadi menarik dan menyeronokkan untuk menghabiskan masa lapang anda

Bekerja dengan bola kertas membangunkan motilitas jari, yang bergantung pembangunan ucapan bayi dan perkembangan mental lanjut beliau.

Untuk kerja-kerja yang kita perlukan - kadbod berwarna, kertas berwarna nipis (keutamaan tuala), gam, pensel.

Di tempat kerja ia adalah penting untuk tidak lupa tentang pertukaran warna, kerana gambar perlu terang dan berwarna-warni.

Sebelum memulakan penciptaan lukisan, ia adalah perlu untuk menarik di dalam lembaran kadbod patung mainan mudah. Ini boleh menjadi anak patung, kereta, atau sebuah rumah rama-rama.

Untuk membuat gambar ketulan, ia adalah perlu untuk mengurangkan lampin pada banyak dataran kecil. Setiap keping menghancurkan tangan, celup dalam gam dan memohon kepada gambar, membentuk gambar tiga dimensi.

jumlah mudah kraf kertas untuk kanak-kanak: bayi kejutan

waktu malam musim sejuk sejuk akan lulus kerja-kerja kreatif dengan anak-anak anda. Setiap kanak-kanak mahu mempunyai perabot mainan yang boleh dibina daripada kertas biasa dan kadbod.

Apabila anda mula-mula memutuskan untuk menghasilkan kraf tiga dimensi, maka ia adalah lebih baik untuk memulakan dengan bentuk yang mudahApabila anda mula-mula memutuskan untuk menghasilkan kraf tiga dimensi, maka ia adalah lebih baik untuk memulakan dengan bentuk yang mudah

Bersenjata dengan mood yang baik, ia adalah perlu untuk menyambung imaginasi. Mengambil masa beberapa kepingan kadbod, gunting, gam, botol plastik, cat dan reben renda - dengan perkara-perkara ini tidak rumit anda boleh cipta meja yang indah untuk anak patung itu.

anak patung meja dengan tangan sendiri:

 1. Sediakan bahan-bahan. Tanaman botol dari leher 12-15 sentimeter. Daripada kadbod memahat dua oval - bentuk masa depan meja.
 2. Pada leher botol daripada kayu 1 bujur. Botol dicat dengan warna apa-apa, tunggu sehingga kering.
 3. Pada rim kayu Kerawang gam bujur dan bujur 2 bahagian.

Rajah bersedia boleh dihiasi dengan manik dan bunga dan digunakan sebagai hiasan.

Selain meja, anda boleh melakukan satu set keseluruhan perabot - kerusi, katil, kerusi. Jika anda tidak boleh menarik butir-butir secara manual di internet anda boleh mencari skim yang sedia dibuat. Menurut beliau sangat mudah untuk memotong jumlah pelbagai kraf.

kelas induk: jumlah kraf kertas (video)

Melihat artifak ini, ia adalah sukar untuk mempercayai bahawa segala-galanya boleh dilakukan dengan tangan dari bahan kertas kosong. Kanak-kanak boleh membuat permohonan yang mudah, dan kanak-kanak lebih tua berminat dalam kraf tiga dimensi, yang akan menjadi hadiah yang baik untuk setiap kesempatan. Penting dalam kerja-kerja kreatif ini - ketepatan dan ketabahan, hanya jika semua kraf akan berubah cantik dan menarik.

Details: artikel tiga dimensi yang diperbuat daripada kertas (contoh gambar)

0c758c944f0062609b2677e28107bc5eXL01-obemnye-podelki-iz-bumagi02-obemnye-podelki-iz-bumagi3d-paper0312-obemnye-podelki-iz-bumagi1316-obemnye-podelki-iz-bumagi140464577821479311342dscn4135ashley-spencer-com