Untuk kanak-kanak tidur selesa perlu memilih katil praktikal dan selesa, yang boleh didapati di gedung IKEAUntuk kanak-kanak tidur selesa perlu memilih katil praktikal dan selesa, yang boleh didapati di kedai-kedai IKEA yang selesa dan selamat untuk katil bayi diperlukan sejak lahir. Ibu bapa sering memilih katil dalam penampilan, tanpa memikirkan fungsinya. Akibatnya, kanak-kanak itu mula bertindak dan tidak mendapat tidur yang cukup, dan ia boleh menjadi postur patah. Untuk mengelakkan ini, anda perlu membeli perabot hanya dari pengeluar yang dipercayai yang mengesahkan produk dan bertanggungjawab untuk kualiti. Sebagai contoh, dari Ikea katil kanak-kanak adalah permintaan yang besar, kerana mana-mana kanak-kanak umur boleh mengambil model yang menarik dan asli.

Katil Ikea: katalog dan popular model

Katalog Ikea anda boleh mencari sejumlah besar katil-yang tidak mudah untuk memilih yang betul. Ibu bapa yang telah memperoleh perabot, meninggalkan maklum balas mengenainya dalam pelbagai pelayan awam. Anda boleh bergantung kepada mereka untuk membuat pilihan mereka. Dan anda berhati-hati boleh memeriksa katalog dan spesifikasi produk dan atas dasar ini untuk memilih model untuk anak anda.

Berkenalan dengan pelbagai model katil bayi boleh berada di Internet atau membuka ruang dalam katalog IkeaBerkenalan dengan pelbagai model katil bayi boleh berada di Internet atau membuka ruang dalam katalog Ikea

Jenis yang paling popular di katil ikea:

 • Sebuah katil loteng;
 • Katil dua tingkat;
 • sofa;
 • Palsu katil logam;
 • Cot pengubah;
 • Ditarik balik atau boleh dikeluarkan katil kayu.

Pilihan tempat model bergantung kepada umur kanak-kanak dan keperluannya, saiz bilik dan reka bentuk dalaman.

Kanak-kanak katil loteng Ikea: 4 pilihan terbaik

Loft katil - adalah penyelesaian universal untuk bilik kanak-kanak dengan kawasan yang kecil. Ia ketara membantu untuk menjimatkan ruang, kerana ia adalah reka bentuk yang padat dengan katil di tingkat dua dan meja atau ruang bebas di bawahnya - di atas tanah. Dalam sesetengah model, terdapat kabinet terbina dalam dan rak.

katil loteng yang terang dan selesa Ikea akan suka anak andakatil loteng yang terang dan selesa Ikea akan suka anak anda

Model yang paling popular di atas katil loteng ikea:

 1. Stuva. Reka bentuk koleksi ini diperbuat daripada kayu dan dicat putih dengan tambahan unsur-unsur berwarna (pintu, laci, pemegang). Dalam katalog ini terdapat juga model putih tulen. Di atas katil tahap loteng atas adalah katil yang selesa, dan di bahagian bawah - meja dengan laci atau rak. Pada sebelah yang terdapat almari atau rak terbina dalam.
 2. Sture. model ini diperbuat daripada kayu padu. Di atas katil terletak tingkat dua struktur. Ia mempunyai bumper yang melindungi daripada terjatuh. Di bahagian bawah ruang yang dibiarkan bebas. Terdapat boleh diletakkan meja, sofa, katil, atau kedua untuk membuat kawasan bermain.
 3. Sverta. model ini merupakan satu rangka besi katil-loteng. Di bahagian atas terdapat limiter yang menghalang kejatuhan kanak-kanak. Di bahagian bawah adalah ruang untuk sebuah meja atau perabot lain.
 4. Tuffing. Ini Rangka katil dengan pertengahan loteng-tangga yang diperbuat daripada keluli tahan karat bersalut dengan lapisan serbuk. Terletak di atas katil - ruang kosong di bawah.

katil loteng tidak digalakkan untuk membeli kanak-kanak di bawah enam tahun atau mereka yang tidur gelisah.

katil dua tingkat padat Ikea: penjimatan ruang

Untuk dua kanak-kanak, pilihan yang ideal akan untuk membeli katil dua tingkat padat, yang dengan mudah sesuai walaupun dalam sebuah bilik kecil. kanak-kanak kanan boleh tidur di tingkat atas, dan yang paling muda - di bahagian bawah. Melihat ke dalam katalog, anda boleh memilih model yang akan merayu kepada kanak-kanak dan ibu bapa.

Cukup biasa ialah katil dua tingkat Ikea kerana mereka adalah padat dan tidak makan ruang di dalam bilikCukup biasa ialah katil dua tingkat Ikea kerana mereka adalah padat dan tidak makan ruang di dalam bilik

Usul paling menarik katil dua tingkat:

 1. Mead. model klasik mudah dengan katil dua tingkat diperbuat daripada kayu pain padu. Ia mempunyai warna semula jadi dan corak kayu. Ia adalah hebat untuk berada di mana-mana dimensi dalaman dan padat membenarkan untuk meletakkan perabot di dalam bilik kanak-kanak kecil.
 2. Sverta. Model ini diperbuat daripada keluli tahan karat, dicat dengan warna putih, yang mengharmonikan baik dengan semua warna lain.
 3. Tuffing. model ini dengan reka bentuk yang bergaya, diperbuat daripada keluli tahan karat bersalut dengan salutan serbuk berpigmen. katil besi sesuai untuk bilik kanak-kanak, dihiasi dalam gaya minimalis, moden atau berteknologi tinggi.

tilam katil dipilih hanya ortopedik, sempurna dalam saiz.

Koleksi Ikea HEMNES bilik tidur

Dalam siri HEMNES Ikea termasuk pelbagai perabot bilik tidur dengan reka bentuk klasik, diperbuat daripada kayu padu. Terutamanya katil popular dan sofa dengan tiga laci dalam koleksi ini. model yang sama katil juga boleh didapati dalam Koleksi Critter.

Kelebihan perabot kayu dari Ikea adalah bahawa ia mempunyai ciri-ciri mesra alam, keselamatan, dan kemudahan yang luar biasaKelebihan perabot kayu dari Ikea adalah bahawa ia mempunyai ciri-ciri mesra alam, keselamatan, dan kemudahan yang luar biasa

Kelebihan perabot kayu dari Ikea HEMNES:

 • kebersihan alam sekitar dan keselamatan;
 • Kemudahan perhimpunan;
 • Serba boleh digunakan;
 • Reka bentuk yang bergaya;
 • salutan selamat.

Sofa atau katil dalam siri ini boleh digabungkan dengan perabot dari koleksi lain, sesuai untuk warna atau gaya.

perabot HEMNES di kawasan pedalaman di bilik kanak-kanak

Selain katil dan sofa di dalam bilik tidur kanak-kanak boleh dibekalkan dan laci lapang HEMNES dan almari dalam siri ini. Untuk banyak pakaian kanak-kanak dan mainan kanak-kanak banyak kotak akan cukup untuk mengetuai.

Bilik-bilik tidur mempunyai reka bentuk perabot HEMNES klasik atau vintaj akan kelihatan sempurna. ia juga sesuai untuk dalaman dalam gaya moden.

HEMNES set perabot sesuai untuk hiasan bilik dalam gaya klasikHEMNES set perabot sesuai untuk hiasan bilik dalam gaya klasik

Warna-warna utama yang digunakan dalam koleksi:

 • putih;
 • hitam;
 • coklat;
 • coklat terang.

perabot putih akan membantu untuk visual membesarkan ruang dan memberi ruang yang lebih terang dan gelap memberikan dalaman lengkap dan akan membantu untuk meletakkan aksen di tempat yang betul.

Kanak-kanak Ikea sofa: pilihan

sofa moden adalah luas dan selesa, mereka boleh tidur dengan baik boleh seorang kanak-kanak yang berumur antara tiga dan enam belas. Dalam pilihan penyebaran yang ada untuk mereka diletakkan ketinggian dewasa dua meter. Pada asasnya lipatan model membeli kanak-kanak untuk pertumbuhan. Apabila hujung bilik pada peringkat umur pengubahan seterusnya, sofa tidak boleh ditukar kepada perabot lain, tetapi semata-mata untuk meningkatkan kawasannya. A mengambil nada, kerusi sempurna akan melengkapkan bahagian dalam bilik kanak-kanak.

Tidak kurang popular adalah Ikea sofa kanak-kanak, yang dengan mudah boleh berkembang dengan mekanisme gelongsor khasTidak kurang popular adalah Ikea sofa kanak-kanak, yang dengan mudah boleh berkembang dengan mekanisme gelongsor khas

Model terbaik sofa untuk kanak-kanak:

 1. Brimnes. Model ini menggabungkan fungsi sofa, single, katil double dan ruang simpanan untuk pakaian. Ia diperbuat daripada papan serpai dan plastik.
 2. HEMNES. Salah satu model yang paling popular dari tiga laci yang lebih rendah, yang boleh ditukar menjadi sebuah sofa.
 3. Sverta. Kedudukan dalam katalog sebagai sofa, tetapi sebenarnya - ia katil tarik keluar yang boleh dipasang di bawah struktur dua peringkat atau katil loteng. Ia juga boleh digunakan sebagai katil tambahan jika kanak-kanak menghabiskan rakan-rakan malam. Ia diperbuat daripada keluli dan venir kayu. Kategori ini boleh dikaitkan, dan FLACSO katil slaid keluar.

Sofa dan Uthmaniyyah tidak digalakkan untuk kanak-kanak di bawah umur enam tahun, kerana mereka belum terbentuk sepenuhnya bearing.

Bahagian bawah semua model diperbuat daripada selat atas dasar kayu pain padu, yang dilepaskan ke udara manfaat kepada bahan-bahan badan manusia - tidak menentu.

Apa yang lebih baik untuk memilih kanopi Ikea

Kanopi direka untuk mengasingkan kanak-kanak daripada pendedahan kepada faktor-faktor luaran dan untuk mewujudkan keadaan yang baik untuk dia tidur. The Ikea menjual langsir, katil sesuai untuk model tertentu, dan universal.

Menggunakan kanopi, anda boleh mengasingkan kanak-kanak dan mewujudkan keadaan yang baik untuk dia tidur nyenyakMenggunakan kanopi, anda boleh mengasingkan kanak-kanak dan mewujudkan keadaan yang baik untuk dia tidur nyenyak

Julat kanopi dari Ikea:

 1. gaya bebas. Indah, cahaya dan langsir berwarna diperbuat daripada 100% poliester, seperti hanya untuk katil-katil bayi Currat siri.
 2. Sufflett. kanopi kecil, menyerupai dengan lebar 70 katil - 90 sentimeter, akan membantu untuk mewujudkan suasana yang selesa untuk tidur atau membaca buku.
 3. Hemmahos. Reka bentuk kanopi menyerupai khemah, supaya ia boleh digunakan dalam tempat tidur bayi dari pelbagai saiz atau berasingan daripadanya.
 4. Tsirkustelt dan Sharmtroll berbentuk seperti khemah sarkas. Membantu untuk membuat tempat yang selesa untuk tidur dan bermain, bukan sahaja di atas katil tetapi di atas lantai.

Canopy adalah penting terutamanya pada musim panas: ia membantu melindungi kanak-kanak daripada cahaya matahari terlalu terang dan serangga menjengkelkan.

Gelongsor katil Ikea palsu untuk kanak-kanak dari 6 tahun

katil kanak-kanak besi tempa yang Minnen kelihatan seperti karya seni. Ia adalah sesuai untuk kanak-kanak dari 6-8 tahun. Selalunya mereka dibeli untuk gadis-gadis, kerana katil adalah seperti katil puteri dongeng. Reka bentuk gelongsor membolehkan untuk meningkatkan saiz perabot sebagai kanak-kanak membesar.

Sangat cantik dan selesa adalah katil palsu Ikea, yang sesuai untuk kanak-kanak lebih daripada 6 tahunSangat cantik dan selesa adalah katil palsu Ikea, yang sesuai untuk kanak-kanak lebih daripada 6 tahun

Kelebihan Minnen katil palsu:

 • penampilan estetik;
 • Kekuatan dan ketahanan;
 • Kewujudan mudah bahagian bawah rak;
 • pelarasan saiz;
 • Kehadiran corak warna hitam dan putih.

Ambil perhatian bahawa katil palsu tidak sesuai untuk semua bahagian dalaman, jadi ia adalah dinasihatkan untuk berjumpa dengan pereka bentuk.

Gambaran Keseluruhan katil-katil bayi Ikea (video)

Kebanyakan cadangan dari Ikea - ia adalah perabot yang tumbuh dengan kanak-kanak. Oleh itu, membeli model remaja, anda boleh yakin bahawa katil akan berlangsung sekurang-kurangnya lima tahun. Dengan hal ini ia adalah perlu untuk berfikir reka bentuk dalaman, memilih seluruh perabot dari koleksi yang sama seperti katil, atau menambah ia dengan aksesori yang berbeza.

Details: Bayi katil Ikea (contoh gambar)

778fe260873d3df7cf8e707f8b7f2d930076899-1-10192293PE366240S50368439PE554325S50378649PE554470S549744397787575514736649901391449151597interer-detskoy-komnaty-ikea-141013669563