Ramai ibu bapa memilih untuk melengkapkan perabot bilik kanak-kanak, Ikea, kerana ia adalah berfungsi, praktikal dan selamatRamai ibu bapa memilih untuk melengkapkan perabot bilik kanak-kanak, Ikea, kerana ia adalah berfungsi, praktikal dan selamat Ikea - satu jenama yang terkenal, yang mengeluarkan perabot dan barang-barang rumah lain. Lebih 60 tahun ia mengkehendaki pengguna dengan produk yang berkualiti tinggi, yang boleh didapati untuk pelbagai orang. Ketara adalah nama-nama produk yang berkenaan sahaja kepada negara-negara Scandinavia. Sebagai contoh, perabot dan lain-lain produk Ikea kanak-kanak untuk kanak-kanak mempunyai nama-nama burung dan mamalia dalam bahasa Sweden. Di antara mereka ada juga yang kata sifat Sweden.

kanak-kanak berfungsi ini perabot Ikea: katalog dan Manfaat

Perabot untuk bilik kanak-kanak direka dengan bantuan sepasukan pakar-pakar, yang cuba untuk melihat dunia melalui mata kanak-kanak. Mereka menguji katil, meja, kabinet, kerusi, cuba untuk menjadikan mereka sebagai selesa dan selamat.

Melihat pelbagai perabot kanak-kanak dari Ikea boleh berada di Internet atau di dalam direktori khasMelihat pelbagai perabot kanak-kanak dari Ikea boleh berada di Internet atau di dalam direktori khas

Kelebihan utama perabot kanak-kanak dari Ikea:

 1. kebersihan alam sekitar. Benar-benar semua barangan dalaman diperbuat daripada bahan-bahan yang tidak menyebabkan reaksi alahan.
 2. berat badan yang rendah. Seorang kanak-kanak boleh mengangkat perabot dan menggerakkannya. Dan dalam hal objek jatuh ia menerima kecederaan.
 3. rintangan yang baik. Meja, kabinet dan kerusi direka dalam apa-apa cara yang mereka sukar untuk mengubah kemalangan.
 4. keselamatan kebakaran yang tinggi. Semua perabot dirawat kalis api penghamilan.

Pelbagai perabot kanak-kanak termasuk:

 • Katil untuk kanak-kanak dari 0 ke 12 tahun;
 • Menukar jadual;
 • Hiasan untuk bilik kanak-kanak (jam, cermin, meter tinggi);
 • Meja dan kerusi;
 • simpanan perabot (laci, rak, kabinet);
 • Sofa dan sofa.

perabot pada dasarnya dihasilkan koleksi besar yang dibuat dalam gaya yang sama. Oleh itu, menggabungkan keping yang berbeza perabot, ia adalah mungkin untuk mencipta hiasan dalaman yang unik, yang seperti dan kanak-kanak dan ibu bapa.

Ikea koleksi perabot Stuva: kesederhanaan dan serba boleh

Dalam satu siri perabot Stuva terutamanya termasuk kabinet, rak dan laci untuk menyimpan sesuatu. Dari mereka, anda boleh mengumpul pelbagai kombinasi, dan anda boleh membeli barang-barang secara berasingan. Semua perabot dicat sama ada warna putih atau cerah, sempurna digabungkan dengan satu sama lain.

Ikea perabot Stuva adalah sangat popular kerana ia adalah serba boleh dan mudah untuk digunakanIkea perabot Stuva adalah sangat popular kerana ia adalah serba boleh dan mudah untuk digunakan

anda boleh memilih cadangan yang paling asal:

 1. Sebuah katil loteng. Ini perabot adalah pembinaan binaan meja, katil, almari dan rak atau laci untuk simpanan. Kanak-kanak boleh belajar pelajaran di sini, tidur, bermain, dan bekalan-bekalan kedai sekolah dan pakaian.
 2. Menukar jadual. Ini akan memberi persalinan overhed dengan lembaga yang berubah. Apabila kanak-kanak membesar, berubah meja boleh ditukarkan ke meja penuh.

Terima kasih kepada reka bentuk klasik dan warna uni, perabot Stuva mudah dimuatkan ke dalam bahagian dalam mana-mana nurseri.

bilik kanak-kanak: dalaman Ikea untuk semua kumpulan umur

Membuat reka bentuk dalaman perlu mengambil kira semua keperluan dan kehendak kanak-kanak. Kanak-kanak masih kerusi kembung sesuai di bawah gaya keseluruhan bilik atau tidak. Perkara utama adalah bahawa kanak-kanak akan di atasnya dengan selesa dan mudah duduk. Furnished Ikea tidak mempunyai masalah itu, kerana objek dari koleksi yang berbeza boleh sempurna digabungkan dengan satu sama lain. Sebagai contoh, kes-kes daripada siri Leksvik, dihiasi dalam warna coklat, sempurna digabungkan dengan dada putih Brimnes.

Menggunakan perabot Ikea, anda boleh menguruskan sebuah bilik untuk kanak-kanak daripada semua peringkat umurMenggunakan perabot Ikea, anda boleh menguruskan sebuah bilik untuk kanak-kanak daripada semua peringkat umur

Tanpa mengira gaya reka bentuk, bilik kanak-kanak perlu dibahagikan kepada bidang-bidang berikut:

 • Kawasan permainan;
 • Tempat untuk tidur dan berehat;
 • Corner kreativiti.

Di tempat tidur harus menjadi katil yang selesa. Ini boleh menjadi buaian mempunyai pagar yang tinggi untuk si kecil; katil flaks untuk kanak-kanak yang semakin meningkat; katil loteng padat untuk remaja.

Di sudut kreativiti adalah jadual yang mudah dan kerusi supaya kanak-kanak boleh mengukir bersama-sama dengan mereka ibu bapa, gam, reka bentuk, jahitan, lukisan. Sebagai contoh, perabot Ikea dalam siri Mammoet sesuai untuk tujuan ini. ibu portal bebiblog bercakap mengenai jadual Ikea hanya positif, kerana mereka adalah mudah untuk membersihkan, tahan calar dan mengekalkan persembahan selepas beberapa tahun beroperasi.

Pada wilayah permainan dan mainan diletakkan almari atau laci untuk simpanan. Apabila kanak-kanak bertukar 11 - 12 tahun, kawasan ini boleh dikeluarkan dan diletakkan di tempatnya sofa kecil atau kerusi untuk rakan-rakan kanak-kanak itu.

idea yang menarik dari Ikea: bilik kanak-kanak untuk lelaki

Pada asasnya, dalam koleksi semua perabot Ikea yang diberikan warna universal: putih, kuning air, susu. Tetapi kanak-kanak lelaki boleh mendail bahagian dalam modul biru, hijau, coklat atau badan hijau. Jika tiada gamut warna yang dicadangkan itu tidak berpuas hati dengan kanak-kanak, anda boleh membeli perabot putih dan paste lebih filem diri pelekat beliau apa-apa warna atau corak.

bilik kanak-kanak untuk lelaki mesti termasuk katil yang selesa, meja dan meja berfungsi Ikeabilik kanak-kanak untuk lelaki mesti termasuk katil yang selesa, meja dan meja berfungsi Ikea

Untuk pelbagai warna, anda boleh memilih kabinet atau laci dengan kotak berwarna. Seorang pereka yang berpengalaman boleh membantu mengambil kombinasi yang diperlukan.

Bilik untuk kanak-kanak lelaki untuk menjadi perabot ini:

 • Katil (untuk pelajar boleh menggunakan katil loteng universal);
 • komputer meja sudut;
 • almari pakaian;
 • Rak untuk buku dan mainan.

Ini adalah minimum set perabot untuk kanak-kanak lelaki yang akan patut walaupun dalam sebuah bilik kecil. Di tempat yang lebih besar, anda boleh menetapkan jadual untuk kreativiti, kotak untuk menyimpan peralatan sukan, sofa atau kerusi. Dengan usia, keperluan untuk membentuk semula bilik, dan kemudian objek dalaman tambahan secara beransur-ansur akan keluar

perabot putih dan kuning air yang digunakan dalam bilik, di mana kanak-kanak daripada jantina yang berbeza.

tawaran istimewa dari Ikea: reka bentuk dalaman untuk kanak-kanak perempuan

Untuk gadis-gadis dalam koleksi Ikea anda boleh mencari perabot, dihiasi dengan merah jambu terang, merah, hijau, warna kuning atau menggunakan warna putih tradisional.

Suite perabot dari Ikea terutamanya akan menikmati kanak-kanak perempuan, kerana ia adalah sangat cantik dan dibuat dalam nada lembutSuite perabot dari Ikea terutamanya akan menikmati kanak-kanak perempuan, kerana ia adalah sangat cantik dan dibuat dalam nada lembut

tawaran yang sangat menarik yang terdapat dalam siri Duktig perabot yang akan ke dapur mainan. Bahagian bawah sekeping perabot memainkan peranan dada untuk menyimpan benda atau mainan, dan bahagian atas diwakili oleh dapur dan tenggelam. Dari atas anda boleh menggantung peralatan dapur, atau pos aksesori lain.

Kelebihan utama perabot untuk perempuan:

 • warna tepu terang;
 • Tiada sudut tajam;
 • Reka bentuk asal;
 • Keupayaan untuk menggabungkan perabot dari pelbagai koleksi.

Lapisan akrilik dengan perabot mudah dipadamkan kesan apa-apa pencemaran, jadi gadis itu juga boleh melibatkan diri dalam memasak di dapur mainan mereka.

Gambaran mengenai perabot Ikea kanak-kanak (video)

Kelebihan utama perabot Ikea adalah harga sebenar, yang tidak termasuk caj tambahan untuk perhimpunan, kerana kebanyakan pembeli perabot itu pulang ke rumah untuk diri sendiri dengan mengikuti arahan yang mudah. Menjalankan pembaikan di tapak semaian, anda perlu memberi perhatian kepada perabot dari IKEA, yang menarik perhatian kesederhanaan dan kepelbagaian penggunaannya. Dan contoh hiasan dalaman yang siap untuk membantu menentukan pilihan. jam kedai-kedai di bandar-bandar yang berbeza mungkin berbeza pembukaan, tetapi bagi kebanyakan pembeli, mereka selesa.

Ikea reka bentuk perabot (photo di kawasan pedalaman)

13DVdgEpBMK4VXrKVVVIfw2123b00343746abeaf2f235934eb1bf32822302254020531941075617