För korrekt installation av gasen kolumnen i lÀgenheten Àr bÀttre att söka professionell hjÀlp av befÀlhavarnaFör korrekt installation av gasen kolumnen i lÀgenheten bÀttre söka professionell hjÀlp masteramDlya att vÀrma vatten i lÀgenheten med hjÀlp av olika enheter. Detta kan vara en panna, panna eller gaspanna. Installera den senaste - det Àr verkligen farligt och ansvarsfull uppgift. Minsta felaktighet kan orsaka en gaslÀcka, eller till och med exponering till lÀgenheten. DÀrför Àr installationen av enheten, det finns mÄnga regler och förordningar, en krÀnkning av dessa Àr straffbart enligt lag. Idag har vi i detalj kommer att förklara alla stadier av anslutning av gas kolumnen, men om du inte har respektive kunskap, rekommenderar vi inte försöker att göra detta arbete sjÀlva.

Regler för instÀllning av gas kolumnen

Som ni sĂ€kert vet, installera nĂ„gon gas apparat, mĂ„ste du följa gĂ€llande regler och förordningar. Om vi ​​bortser frĂ„n Ă„tminstone en av dem, riskerar du inte bara för att fĂ„ tag i problem med lagen, men ocksĂ„ orsaka död mĂ€nniskor nĂ€ra dig.

Anslutning av högtalare med hÀnderna - det Àr inte sÀkert att göra. Enligt statliga regleringar, till höger gör en sÄdan installation har endast organisation med en speciell licens.

Om du redan har en gammal kolumn, kan du ersÀtta den med en ny enhet pÄ egen hand. Men installation av enheten frÄn "a" till "z" med sina egna hÀnder Àr förbjudet.

Innan du försöker ansluta gas kolumnen ska du bli helt förtrogen med installationsföreskrifterInnan du försöker ansluta gas kolumnen ska du bli helt förtrogen med installationsföreskrifter

Om du vÀljer att ansluta sin egen gas kolumn eller att överlÄta de sÀrskilda tjÀnster endast en del av arbetet, mÄste du bekanta dig med de grundlÀggande reglerna SNIP sÄdan installation. De Àr tillÀmpliga bÄde i lÀgenheten och ett privat hem.

Klippa normer:

 • Installation av gas-typ kolumnen Ă€r endast möjligt i lokalen, av inte mindre Ă€n 7 cm ^. meter;
 • VĂ€ggen som du planerar att hĂ€nga kolumnen ska göras av obrĂ€nnbart material som tegel eller betong.
 • I rummet dĂ€r kommer att installeras gas varmvattenberedare mĂ„ste nödvĂ€ndigtvis vara en bra fönster och ventilationssystem;
 • LĂ€genheten med en kolumn ska takhöjd inte vara mindre Ă€n 2 meter;
 • För att installera kolumnen Ă€r det nödvĂ€ndigt att hitta skorstenen room;
 • För normal drift av kolonnen bör systemtrycket att vara mindre Ă€n 1 atm.
 • Kolumn kan inte installeras i ett badrum och toalettanordningen ocksĂ„ gas bör vara minst 10 cm frĂ„n plattan. I den hĂ€r kolumnen över spisen inte kan hĂ€ngas.

Denna nya norm SNIP om hur man installerar en gejser. De gamla reglerna Àr nÄgot annorlunda, sÄ om din gamla varmvattenberedare installerad i badrummet, kan du sÀtta i dess stÀlle en ny enhet, och det kommer inte att vara emot lagen.

Vi förbereder handlingarna connect gas kolumnen

Den första installationen av gasen kolumnen krÀver en lÄng krÄngel med dokumentation och ganska kostsamt. Detta faktum, men de flesta villaÀgare Àr inte rÀdda.

För att installera kolumn i lÀgenheten, dÀr gastillförseln inte tillhandahÄlls, dÄ mÄste man hÄlla linjen pÄ sina egna data. I detta arbete ensam kommer att kosta dig ganska dyrt, sÄ det Àr bÀttre att förena sig med sina grannar, som liksom du, vill identifiera kolumnen.

SÀrskild uppmÀrksamhet bör Àgnas Ät utarbetandet av dokument som mÄste ansluta varmvattenberedareSÀrskild uppmÀrksamhet bör Àgnas Ät utarbetandet av dokument som mÄste ansluta varmvattenberedare

Den första kolumnen innehÄller följande instÀllning "papper" steg:

 1. Du mÄste fÄ tillstÄnd för leverans av gas frÄn distributörer och transportörer samt installation av mark för gasledningen. Du mÄste ocksÄ göra berÀkningen av konsumtion och fÄ en lista över tekniska villkor.
 2. NÀsta du behöver för att göra en design. Denna fas bestÄr av ingÄendet av avtalet, insamling och granskning av dokument, samt att fÄ ett tillstÄnd i flera fall.
 3. Efter installationsarbetet Àr ett kontrakt Gorgaz och regionala gasbolag.

För att fÄ alla nödvÀndiga tillstÄnd för att sÀtta samman en lista över dokument. Vi ger dig en fullstÀndig lista, men beroende pÄ det omrÄde dÀr du bor och vilken typ av tid du anger kolumnen kan listan reduceras.

Förteckning över dokument som krÀvs för att fÄ tillstÄnd:

 • Kopia av det dokument som bekrĂ€ftar att du Ă€r Ă€gare av lĂ€genheten;
 • Kopiera 2, 3 och 5 sidor i ditt pass;
 • En kopia av ditt momsnummer;
 • Beslut om behandling av dina data;
 • Dokument pĂ„ gas inköp, som ett bevis pĂ„ att avtalet ingĂ„s;
 • Kontrahera underhĂ„ll av gas utrustning;
 • Specifikationer för anslutning till gas och dokument om genomförandet av TU,
 • Kopior av gas utrustning;
 • En kopia av certifikatet pĂ„ fastigheten avsnittet mellan lĂ€genheten Ă€gare och distributören,
 • Kopior av tekniska pass gasmĂ€tare och en bekrĂ€ftelse pĂ„ verifiering;
 • En kopia av utkastet till förgasnings projektet och stĂ€mpel metrologiska avdelningen för Gazprom.

Förberett en lista över dokument som rör berörda myndigheter. Vid ankomsten av en tid du har att nÄ en dom gastjÀnster.

Hur man installerar en gas kolumn

Vi gick direkt till det stadium av installationen av gas kolumnen. Om du har gjort gasledningar, fÄtt all nödvÀndig dokumentation och trÀffade alla specifikationer, sedan stÀlla in den att bli lÀtt.

Innan du installerar gas kolumnen dessutom kan lÀsas med stegInnan du installerar gas kolumnen dessutom kan lÀsas med steg

SÄ stÀller du in kolumnen:

 1. Eftersom kolonnen avlÀgsnas frontplatta. Genom att markera kolumn fixturer, ankare markera installationsplatsen. Riktigheten av mÀrkningen kontrolleras med hjÀlp av ett vattenpass. Nu, i enlighet med markerings behövs Borra hÄl, sÀtt i pluggar och ankare.
 2. De flesta av dagens talare har en speciell FÀstplatta. Den mÄste installeras pÄ en nivÄ som kÀnnetecknas av att rikta med hjÀlp av ett vattenpass.
 3. Installera kolonnen i sjÀlva plattan. Om installations show klick.
 4. Rutt utsignal frÄn kolonnen till en gemensam skorsten korrugerat rör. Behandla vÀgg hammare och sÀtt skorsten. Gapet mellan vÀggen och skorstenen behöver zapenit.

Frontpanelen för att stÀlla in för tidigt. Först mÄste du göra en anslutning till gas och vatten.

Ledningar gas vÀrmeelement till vatten och gas

NÀr du först installerar kolumnen dÄ mÄste man spendera för att det en gasledning. För att göra detta, mÄste du bjuda in artister som bÀdda in tee i gasröret och den Àr monterad pÄ röret.

Du kan sag rör direkt till anslutningspunkten. Detta kopplingsschema för gasen eliminerar behovet av gasslangen. I det hÀr fallet mÄste du först installera kolumnen, och först dÀrefter göra anslutning av gasledningen.

Experter rekommenderar att vidhÀfta gaskretsen ansluter till vattenmassan och gasExperter rekommenderar att vidhÀfta gaskretsen ansluter till vattenmassan och gas

Ett annat alternativ Àr mer praktiskt, eftersom det gör det möjligt att stÀlla in kolonnen nÀr som helst passar dig. I detta fall rören ska installeras bara en halv meter, och resten av rutten instÀllning av gasventilen.

Vidare Àr det nödvÀndigt att ansluta ett gasrör till vattnet. Denna anslutning görs bÀst med hjÀlp av lös koppling mutter.

PÄ linjerna i kallt och varmt vatten Àr installerade kulventiler. Det Àr ocksÄ önskvÀrt att stÀlla kolonnen filtrerar grov och fin rengöring. Dessa enheter kan du förlÀnga livslÀngden pÄ vÀrmevÀxlaren.

Det Àr viktigt att hitta en kvalitet kolonn, pÄ grund av hur bra du har valt enheten kommer att bero pÄ din sÀkerhet. Vi rÄder dig att titta pÄ modeller frÄn tillverkare som Bosch eller Vaylant.

För anslutning till en kolonn av vatten kan utföras pÄ 30 cm röret och resten avstÄndet Ànde för att ansluta en flexibel slang eller ett rör av stÄl, metall-plast eller propylen direkt till kolonnen. För att installera röret mÄste installera VVS i special tee.

Starta och stÀlla in gas kolumnen

Innan kolumnen kontrollera alla sömmar samband med slangar och vattenförsörjning pipeline. De bör vara tÀt. Det Àr ett beprövat sÀtt pÄ vilket du kan kontrollera tÀtheten av gasen.

Efter installationen, kontrollera alla instÀllningar för gasen kolumnen och göra det körEfter installationen, kontrollera alla instÀllningar för gasen kolumnen och göra det kör

Hur kan man kontrollera tÀtheten av gasen:

 • Smörja alla skarvar och kopplingar gasledningar sĂ„pvatten;
 • Öppna gasventilen;
 • Kontrollera anslutningarna till bildandet av bubblor.

Om det inte finns nÄgra bubblor, anslutningarna Àr tÀta. Kontrollera anslutningarna till vattentillförseln kan göras utan specialfunktioner, bara att se till att fogarna torr.

NÀsta du behöver för att göra alla nödvÀndiga ÄtgÀrder för att lansera kolumnen enligt instruktionerna. Ett mycket viktigt steg Àr att stÀlla upp. Det kan bara göras om det finns en tryckmÀtare. En justeringsbulthuvudet exponeras gas och Scheiber lufttillförseln.

Anslutning av gas kolumnen med hÀnderna (video)

Installation av gas-kolumnen - detta Àr en mycket svÄr och ansvarsfull uppgift. En del av de ÄtgÀrder som du utför vika sina hÀnder, men nÄgra steg mÄste anförtro sÀrskilda tjÀnster. Om du gör det rÀtt, dÄ du inte behöver lÄng tid att reparera gas enhet.