Skönheten och funktionaliteten hos hyllan Àr inte mindre viktig Àn dess syfteSkönheten och funktionaliteten hos hyllan Àr inte mindre viktig Àn dess prednaznachenieMesto för böcker, souvenirer, prydnadssaker kÀra till hjÀrtat - det Àr det huvudsakliga syftet med hyllorna pÄ vÀggen. NÄgon dem prunkar en samling ljus, nÄgon - volymer av hans favorit poet, och nÄgon hÄller fotoalbum pÄ hyllorna. Det Àr viktigt att hyllorna sjÀlva inte bör vara mindre estetiskt Àn objekt som lagrats pÄ dem.

TrÀhyllor med sina egna hÀnder

Gör en hylla i trÀ - det första som kommer att tÀnka pÄ oberoende tillverknings hyllor. I sjÀlva verket Àr detta alternativ det vanligaste.

Att ha kunskaper i trÀsnideri, kan du göra en exklusiv tillbehör till din inredningAtt ha kunskaper i trÀsnideri, kan du göra en exklusiv tillbehör till din inredning

TrÀhyllor god tillgÀnglighet och lÄga kostnader för material, enkel hantering och möjlighet att experimentera med en design. Och börja lÀra sig att göra denna typ av kreativ design kan vara enkel och universell hylla, som Àr onödig och kommer inte att vara i köket och i vardagsrummet, och barn hands, och andra alternativ kan betraktas som dess placering.

Material för hyllan:

 • TrĂ€ trim olika lĂ€ngd;
 • rep skrot;
 • 5 möbelpaneler;
 • Fixtur trim;
 • 2 kabel ring;
 • sticksĂ„gar;
 • borr;
 • roulette;
 • Penna.

PÄ hyllorna (skivor) mÄste göra hÄl. Borr bör vara pÄ ett avstÄnd av 6 cm frÄn kanten och 12 cm mellan varandra.

Wood trim Àr nödvÀndigt att sÄga, kan deras lÀngd variera, men den totala höjden behöver göras. Inuti sÄgas off-snitt mÄste borra hÄl för kablar (övergripande).

För det första bundna lÀgre rep knop. De upptrÀdda nedre sköld (lÀgre hylla), kommer kanterna mellan panelerna som intervallet mellan hyllorna vara en stapel av papperslappar. All beskÀrning Àr bÀttre att dela upp i delar och varje vÄning mellan hyllorna för att sprida samma antal lika stora segment.

Hylla pÄ repen - den ursprungliga och enkelt sÀtt att dekorera en vÀgg i alla rumHylla pÄ repen - den ursprungliga och enkelt sÀtt att dekorera en vÀgg i alla rum

Proceduren upprepas pÄ översta hyllan pÄ vÀggen rep bundna noder. Det mÄste göras fast vÀggkonstruktionen inte kan deformeras eller med hÀnderna eller nÄgon annan anvÀndning av vÄld.

FÄ ganska regemente pÄ repen inne i högar av skrot, kan den placeras i vilket rum som helst.

TrÀhylla med sina egna hÀnder, det enklaste sÀttet (video)

Hyllplan av spÄnskiva vÀgg

CPD - det spÄnskivor, en verkligt mÄngsidigt material för byggnation. Dimensionerna pÄ plattan, gör sin slÀta yta för att göra olika mönster med sina egna hÀnder, inklusive vÀggmonterade hyllor.

Kanske den enda cut spÄnskiva Àr svÄrt, eftersom materialet Àr impregnerat med harts. Det perfekta verktyget för att arbeta med spÄnskivor - elektrisk sticksÄg.

FrÄn spÄnskivor ark med hjÀlp inte slug verktyg kan skapa original hyllaFrÄn spÄnskivor ark med hjÀlp inte slug verktyg kan skapa original hyllaHylla av trÀ eller spÄnskiva kan kompletteras med takrelingarHylla av trÀ eller spÄnskiva kan kompletteras med takrelingar

att arbeta med detta material kommer inte att vara överflödig, och dessa tips:

 • laminerad spĂ„nskiva ofta köps för vĂ€gghyllor;
 • Ofta hyllorna frĂ„n sina egna hĂ€nder, klistras laminerad film eller papper, som simulerar olika mönster (inklusive naturliga);
 • Att sömlöst dra Ă„t skruvarna och skruvar i byggandet av spĂ„nskivor, Ă€r det nödvĂ€ndigt att förvĂ€rva en elektrisk borr;
 • PĂ„ kökshyllorna Ă€r gjorda av detta material ofta som de lĂ€mpligen lagrade behĂ„llare av kryddor, spannmĂ„l och pasta, burkar av örter, samlade sina egna hĂ€nder;
 • I hallen finns hyllor fungera som en plats att lagra viktiga hushĂ„lls smĂ„saker;
 • I en hylla pĂ„ vĂ€ggen i barnkammaren kan vara ett syfte med bokhandeln.

I det lilla förrÄd ingÄr i utformningen av mÄnga lÀgenheter, kan du göra ursprungliga hyllor för hushÄllsbruk - med sina egna hÀnder, snabbt och billigt.

Runda hyllor pÄ vÀggen

Runda kartonghyllor för kök eller badrum - gnissel inredningsmodet. de Àr tillverkade vanligen av kartong och plaströr, som med sina hÀnder sÄg skurna i cirklar 10-15 cm bred. Kanterna pÄ cirklarna slipas med sandpapper, och dÄ framtiden hyllorna Àr mÄlade i flera lager.

Runda hyllor skapar en ursprungliga utformningen av din inredningRunda hyllor skapar en ursprungliga utformningen av din inredning

ErhÄllits ganska ursprungliga cirkulÀra hyllor för köket - en mycket intressant version av designen. De kan lagras:

 • HushĂ„llspapper;
 • Olika borste och tvĂ€ttsvampar;
 • Dekorativa grannlĂ„t;
 • PĂ„sar med örter för te med sina egna hĂ€nder;
 • Andra vackra köksmaskiner.

I badrummet, runda, ovanliga och mycket bekvÀma hyllor pÄ vÀggen kommer ocksÄ att vara pÄ plats: en burk med kosmetika, handdukar, tvÀttlappar ocksÄ kan lagras i dessa söta hyllor.

Hur man gör runt hylla (video)

Square hylla pÄ vÀggen

Det ser muren sammansÀttningen av kvadrat hyllor pÄ vÀggen i vardagsrummet. Olika storlek hyllor smulas sönder i en fÀrg, och det Àr möjligt i kontrast, och kombineras till en enda vÀgg ritning - med lite större i en rad, antingen vertikalt eller horisontellt, diagonalt.

Square hylla, vanligtvis smÄ, hÄller de en hel del svÄra saker. Oftast Àr det en mÀngd olika souvenirer, miniatyr vaser, böcker.

Ofta Àr dessa hyllor Àr inredda med antikviteter, vintage prydnadssaker.

Och för att göra en sÄdan inredning med egna hÀnder kan du anvÀnda standardmaterial. TrÀd i de flesta fall vittra matt ljus fÀrg, lackad. Tejp eller dekorerar ytan av hyllorna.

fyrkantig flÀns design Àr ganska enkel, det Àr inte svÄrt att göra egna hÀnderfyrkantig flÀns design Àr ganska enkel, det Àr inte svÄrt att göra egna hÀnderbör följa de instruktioner för tillverkning av mer komplexa modeller av kvadrat hyllorbör följa de instruktioner för tillverkning av mer komplexa modeller av kvadrat hyllor

Liten hylla pÄ vÀggen

KöksvÀggarna krÀver ofta smÄ hyllor. De tar inte upp plats, inte förvÀrra interiören och markera den totala köks attityd. VÀgghylla kan anvÀndas för Inreda.

Om hyllan sker i köket, kan den placeras pÄ:

 • Ljusa kryddburkar;
 • Kokböcker och anteckningsblock;
 • Kassar med kryddor;
 • Vackra rĂ€tter.

Gör dessa hyllor kan göras av trÀ, plast, glas, och Àven en trave böcker mÄlade och limmade.

Design hyllor pÄ vÀggen

Köks sÄdana konstruktioner Àr sÀllan inblandade, men dessa fina saker dekorera ofta i vardagsrummet, kontor, barnkammare.

Ursprungliga designen hylla kan skapas med enkla flaskorUrsprungliga designen hylla kan skapas med enkla flaskor

Nu en sÀrskilt hög efterfrÄgan hyllor pÄ vÀggen i form av:

 • labyrint;
 • asymmetri;
 • Bokhyllor-shifters;
 • moduler;
 • Provensalsk stil smidesjĂ€rn design.

Vissa hyllor fortsÀtter som möbler, vissa - liknande utsprÄng pÄ tapeten, sÄ de förklÀdd som en vÀgg. Det finns fina hyllor görs pÄ bestÀllning, de ofta överlappar med gardiner mönstrade eller mönstrade parkett.

Bokhylla med sina hÀnder (video)

slutsats

Hyllorna i köket, vardagsrummet eller i barnkammaren - alla av dem kan göras oberoende, bevÀpnade med idéer frÄn Internet och din fantasi. Naturligtvis kommer sÄdana konstruktioner dra nytta av de butiks motsvarigheter, tack vare sin handgjorda ursprung. Ja, och de kan kosta mindre i termer av pengar.

Lycka till!

Exempel pÄ hyllor för att hysa med sina egna hÀnder (foto)