De smalle keuken - het is geen straf, maar een plaats waar het mogelijk is om de verschillende ontwerp-oplossingen te verslaanDe smalle keuken - het is geen straf, maar een plaats waar het mogelijk is om de verschillende ontwerpen resheniyaUzkaya keuken verslaan in onze huizen heel vaak. Dit plan heeft zo zijn voordelen - op de smalle kleine ruimte alles bij de hand, en de gastvrouw had geen tijd te besteden bewegen de keuken. Een ander ding is dat het moeilijk is om een ​​dergelijk ontwerp van de keuken te ontwikkelen, dus het ziet er niet rommelig en tegelijkertijd bleef comfortabel en ruim. Hoe kan de keuken te regelen zodat het behaaglijk om haar heen?

ontwerp Basics

Als de keuken heeft een breedte van een halve of een beetje meer dan een meter, is het duidelijk smaller. Het is echter niet per se klein - er zijn kamers in het 15 meter en tegelijkertijd smalle, in de vorm van schuim. Om een ​​keuken ontwerp te verslaan, moet je goed rekening houden met de selectie en plaatsing van meubilair en apparatuur; vinden van de juiste afwerkingsmaterialen.

In de smalle keuken bovenkasten is het raadzaam om zo hoog mogelijk te hangenIn de smalle keuken bovenkasten is het raadzaam om zo hoog mogelijk te hangen

Feature layout smalle keukens ligt in hun vorm. Zij gewoonlijk de vorm van een langwerpige houder met een venster op de smalste zijde. Dit kenmerk van de eenzijdige natuurlijke verlichting maakt de keuken voor het oog nog meer smal en klein, dan het is.

Daarom moet u om een ​​beperking van de ruimte visueel uit te breiden. De belangrijkste uitgangspunten gebruikt om te doen - focus op lichte kleuren in de decoratie en meubels, het opgeven van te felle kleuren, contrasterende combinaties en spelen met licht.

Kleur in het interieur

Wat ook het ontwerp van de keuken is niet gekozen in kleine ruimtes is het noodzakelijk om de juiste kleur te kiezen. We moeten het gebruik van zwart, diep paars, diep blauw, donker groen, fel rood verlaten, omdat zij niet willen gebruiken. Deze lichte en sterke kleuren visueel te comprimeren van de ruimte. De keuken zal krap en rommelig uit het lijkt.

Het interieur moet worden ontworpen in heldere kleuren. De perfecte kleur voor een smalle keuken - wit en alle tinten en variaties. Het is goed te zijn, en de volgende kleuren voor de kamer:

 • lichtroze;
 • kalk;
 • blauw;
 • en gele tinten;
 • lichtpaars.

Lichte kleuren worden overal gebruikt - muren, plafond en meubilair. Heldere schort met licht licht gordijnen op de achtergrond lichte wanden maken het interieur meer luchtig en vrolijk, en nog veel meer drie-dimensionale ruimte.

Belangrijk: Om het interieur niet saai uitzien, is het niet noodzakelijk om alle te registreren in één kleur, in het bijzonder wit. Welkom combinatie van kleuren: wit, geel, wit en lichtblauw, wit en lichtpaars.

Voor een kleine smalle keuken is compact en optimaal ergonomisch meubilairVoor een kleine smalle keuken is compact en optimaal ergonomisch meubilair

Als de breedte van de keuken laat niet toe om de eettafel ingesteld, kunt u een alternatief gebruikenAls de breedte van de keuken laat niet toe om de eettafel ingesteld, kunt u een alternatief gebruikenVoor smalle keuken de beste optie is de hoekige locatie van keukenmeubelen modulesVoor smalle keuken de beste optie is de hoekige locatie van keukenmeubelen modules

Door contrasterende combinaties in het ontwerp van de wanden moeten worden opgegeven. Rood gecombineerd met zwart, zwart gecombineerd met paars, wit met zwart interieur te vernietigen een smalle keuken en zet hem in een sombere kast. Evenzo is het niet nodig om een ​​combinatie van contrasterende kleuren in meubels of een combinatie van muren en meubels te gebruiken. Red set tegen een achtergrond van lichte wanden, helaas, zal de keuken ontwerp te benauwend te maken en creëren een gevoel van rommel.

er zijn meer interessante ideeën om de kamer te beperken:

 • lichtroze muren en witte gevels van de headset;
 • lichtblauw muren en witte oplossingen onderscheiden en schort;
 • licht lila wanden en roze gevel oplossingen;
 • lichtgroene muren en een citroen-geel meubilair.

Het ziet er interessant ontwerp van de kamer, als de top tier van de keuken is ingericht in een lichte kleur, en de bodem - in een donkere of gekleurd. Dit betreft niet alleen de muren, maar de gevels van de kabinetten.

De keuze van het meubilair

Smal ontwerp kleine keuken hangt grotendeels af van de keuze van het meubilair. Meubels typische standaard maten vaak niet geschikt voor haar. Standard headsets of gewoon niet in te voeren in de smalle keuken of volledig te vullen het en laat slechts een smalle band te passeren, dat hij in elk interieur zou doden.

Ontwerpers raden u aan een combinatie van kleine lampen op het plafond van de smalle keukenOntwerpers raden u aan een combinatie van kleine lampen op het plafond van de smalle keukenDe juiste vloer tot in de smalle keuken speelt een belangrijke rol in de visuele keuken vspriyatiiDe juiste vloer tot in de smalle keuken speelt een belangrijke rol in de visuele keuken vspriyatii

Daarom is voor smalle keukens beter doen meubilair op individuele metingen en projecten. In dit geval kunt u een aantal problemen op te lossen in een keer:

 • optimaal benut elke centimeter ruimte;
 • het creëren van een unieke kamer ontwerp en hun ideeën uit te voeren;
 • geld besparen, vooral als je meubels te maken van de handen.

Meubilair voor een kleine keuken moet in de eerste plaats zijn zeer compact en maximale functionaliteit. Dat smalle keukens zijn toegepast hoge smalle kasten, planken, wandkasten, klaptafels.

groenvoorziening

Smalle ruimte dicteert de specifieke lay-out van het meubilair in het. In de regel wordt het meubilair gebouwd langs de lange muur in een rechte lijn. In de kamer is er, uiteraard, de tweede lange zijde, maar indien en langs de supply meubels, zal de keuken eruit zien als een tweede klasse rijtuig en een smalle doorgang. Een gezellige interieur is niet echt noemen.

U kunt de configuratie van de kamer te slaan en proberen om de meubels en apparatuur te plaatsen om meer origineel. Om dit te doen, is het het beste om actief deel te nemen en ruimte rond het raam. In zijn omgeving kunt u het werkgebied te regelen - de kamer ontwerp ziet er heel interessant, dat zich onder de ramen wassen, en langs het raam - de planken en kluisjes. Hiermee kunt u de geometrie van de keuken te veranderen, en het ziet er niet als een langgerekte rechthoek, en als een vierkant. Die evenredig is met het oog en meer esthetisch.

Als je een lange smalle keuken, zal deze layout de meest optimale voor haarAls je een lange smalle keuken, zal deze layout de meest optimale voor haar

Een goede manier om de ruimte te gebruiken voor een maximale aanrecht-dorpel. Langs de lange muur, kunt u het aanrecht werkgebied, die vervolgens voorzien van een dorpel rustig tegen. Dit aanrecht keukentafel lost het probleem, dat in de smalle keuken, in de regel, is er geen plaats. In dit geval is de vensterbank in staat zijn om de rol van de tafel te spelen.

De plaats van de tafel

Helaas, op de smalle keuken ruimte voor een volledige eetkamer is er niet. Betekent dit dat u naar het bureaublad volledig te laten vallen? In principe kan dit worden gedaan en verhuisde de eetzaal naar de woonkamer, als de keuken is te klein. Indien echter, lag een smal, en niet een beetje, kunt u proberen om een ​​plaats voor een maaltijd hier te regelen. Alleen moeten nadenken over de vorm en grootte van de tafel.

Tabel gebruikelijke maat past hier niet past. Maar je kunt een tabel van kleine omvang te maken. De beste plaats voor het is de organisatie van de kleinste kant. Doorgaans gebruikte ruimte in het venster. Side lengte is net genoeg voor de organisatie van een kleine tafel grootte voor 2-3 personen. Om ruimte te besparen, kunt u een tabel ook draai- of vouwen. In dit geval moet de batterij worden overgedragen van het gebied van het venster naar een andere locatie.

Corner lay-out van het meubilair in de smalle keuken, maakt de ruimte visueel squareCorner lay-out van het meubilair in de smalle keuken, maakt de ruimte visueel square

Het ziet er goed uit op de smalle keuken en een bar, die als een bureau en opslagruimte kan dienen. Het interieur van de aanwezigheid van de bar ten goede zal komen. In de smalle keuken is het beste om een ​​schuifbalk te gebruiken.

Het interieur van de smalle keuken - reparatie en ideeën (video)

om samen te vatten

Het ontwerp van de smalle keuken kan worden ontworpen op een zodanige wijze dat het werk en te ontspannen in het comfortabel voor alle gezinsleden zullen zijn. Veel succes worden gerepareerd!

Voorbeelden van de smalle keuken ontwerp (foto)