Eeuwenlang, geen hut niet zonder ovenEeuwenlang none hut niet zonder Pechin een prive-woning is niet zonder conventioneel verwarmingssysteem-cooking oven van de baksteen. Hoewel vandaag de dag veel van de woningen zijn voorzien van verwarming op gas, de meeste van de eigenaren zijn in geen haast om de bakstenen oven verlaten, want het geeft een bijzondere warmte - de warmte van de haard, het vullen van een huis gezelligheid en een gevoel van rust. Daarnaast, in gebieden die rijk bos kan aanzienlijk besparen op het verbruik van aardgas, het bezitten van een bos.

De wens om wijzigingen aan te brengen in het huis, met inbegrip van de overdracht van de verwarming en koken kachels, kan vaak rusten op de nuances en subtiliteiten van de oven zaak. Om te leren hoe de oven optellen met je handen, leer je in dit materiaal.

Een beetje over de soorten ovens

Soorten ovens, zijn er veel, maar in particuliere bouw niet alle gebruiken.

Types van ovens voor particuliere woningen:

 1. verwarming (Haarden bad verwarming);
 2. koken (Uitsluitend voor het koken oven);
 3. universeel (Verwarming en koken).

Dit laatste wordt beschouwd als een soort universele, dus komt het meest voor in de particuliere bouw.

Open haard met hout brandt daarin het symbool van comfort en warmteOpen haard met hout brandt daarin het symbool van comfort en warmte

Inrichting oven en de eigenschappen

Search en projecten van steenovens, en het kiezen van een specifieke uitvoering, het moet aandacht besteden niet zozeer op het design van het exterieur, hoe de interne structuur. Het apparaat verwarming en koken oven bepaalt de prestaties, en op het einde - en het leven.

De inwendige constructie van de oven koken verwarmen en niet afhankelijk van de locatie van het apparaat in het gebouw. Keukenoven kan in het midden van de kamer, in een hoek of tegen een muur.

De belangrijkste structuurelementen van de bakoven, ketel-:

 • Sleuven (hetelucht kanalen);
 • Aslade (of asla);
 • Rooster (voor het afvuren van berichten met as pan);
 • Under (helling raspen);
 • Verbrandingskamer
 • Burnout (schoorsteen);
 • Body oven (verbrandingszone scheidt van naverbranding zone in de oven);
 • Otdushnik (opening waardoorheen de warmtestromen in de verwarmde ruimte);
 • De buitenwand;
 • Dymooborot (kanaal dat de oven naar de schoorsteen);
 • overlappen;
 • openhaard;
 • De verdieping (ruimte tussen de schoorsteen en de oven);
 • Rook afsluiter;
 • Warmte-overdracht muur.

GEDETAILLEERDE oveninrichtingGEDETAILLEERDE oveninrichting

Warmteoverdracht fornuis wordt bepaald door thermische energie die door de oven in een uur, en hangt van de hoeveelheid gebruikte brandstof. Warmte (het vermogen om de warmte op te slaan van het verbrande brandstof) wordt gemeten in uren. Verschillende ovens hebben verschillende soortelijke warmte niveau, dat hangt ook af van de mate van isolatie van muren en plafonds, ramen en deuren van het huis.

Locatie van de oven in het huis van invloed op de hoeveelheid warmte. Huis met een fornuis, die in het midden, zal het warmer worden.

Russische oven en de inrichting

Russische kachel gemaakt van bakstenen geplaatst op de stichting, omdat de structuur is vrij massief. In hun ontwerp Russische oven omvat podpechek gebruikt om brandstoffen die het gemakkelijk droogt en fakkels op te slaan op het smeltoven. Podpechek-vergrendelde kluis goot, die is gevuld met strooisel op de oplossing van de klei. Beddengoed set top bodem van de kookkamer.

Traditionele Russische oven worden op grote schaal gebruikt, en op dit momentTraditionele Russische oven worden op grote schaal gebruikt, en op dit moment

Russische oven heeft een speciaal ontwerp, die aanzienlijk verschilt van conventionele verwarming cooking oven warmteoverdrachtscoëfficiënt en andere parameters. Tijdens protaplivaniya, zelfs een korte, Russische kachel slaat warmte op en is in staat om ten minste 24 uur te geven.

Russisch oven geen overmatige hoeveelheden brandstof wordt verbruikt, niet gerookt en gekoeld in een paar uur, wanneer het belangrijk is om nauwkeurig apparaat leggen techniek en afmetingen, welke schakeling omvat houden. De stenen die de binnenste aansnijden oveninrichting en gepolijst om Hajla binnenwand waren vlak en glad.

Ook in de structuur Russisch oven omvat een verbrandingskamer, die de kern. De oven is verdeeld in een kookkamer of vuurkist en bakkerijproducten (kroes). De kroes een schuin vloerconstructie die nauwkeurig moet worden uitgevoerd bij de trekinrichting Russische oven.

The Crucible is het belangrijkste geheim dat een Russische keuken verbergt. Sommige van de gerechten na het koken al lang kwijnde weg in de ovenruimte. Om dit effect te bereiken, of vergelijkbare omstandigheden voor het bereiden van gerechten uit de Russische keuken, met behulp van bekende kookplaat en elektrische oven te maken is niet mogelijk.

Het belangrijkste geheim, Russisch onderscheidt van conventionele oven, een rookkanaal eenvoudigste ontwerp dat door zijn doeltreffendheid overtreft rookkanalen apparaat andere ovens.

Russische oveninrichting met je handen (video)

De keuze van het ontwerp

Selectie is afhankelijk van het type oven gebruiksvoorwaarden:

 1. Verwarming en gasfornuis. Als u van plan intensief gebruik van de oven in zijn huis, is het beter om het verwarmen en koken oven te kiezen met een enorm apparaat en regelmatige protaplivaniem. In een inrichting van een dergelijke oven eerst verwarmt de constructie bestaande uit meerdere bakstenen koude, warmteoverdracht begint dan.
 2. Oven verwarming. Voor een hut in de bergen of de tuin, waar de woning niet is gepland om genoeg zijn, en een open haard. Het heeft zelfs kleine warmtecapaciteit en (2 - 3 uur), maar is in staat om de kamer sneller opwarmen dan enorme oven. Dit ontwerp stelt u in staat om snel op te warmen tijdens het koude seizoen.

Bakstenen oven verwarmen kan met of zonder fundering. Het meest lichtgewicht ontwerp gaat in een kwart baksteen (baksteen geplaatst op de rand). Om deze kracht te geven - via een frame van metalen onderdelen. Massive kachel vereist de installatie van de funderingen, die niet mogen worden geassocieerd met het gebouw te ondersteunen. In het geval van een aparte schoorsteen moet ook een basis voor het.

Het kiezen van de juiste basis voor een bakstenen ovenHet kiezen van de juiste basis voor een bakstenen oven

Bepaal de grootte en de capaciteit

Het niveau van heating-bakoven dient exact uit mogelijke warmteverliezen die afhankelijk van de temperatuur buiten het huis en de mate van thermische isolatie muren, ramen, deuren en plafonds.

Om aan de vraag kracht van de oven te berekenen, de hoeveelheid ruimte die je nodig hebt om het aantal uren te vermenigvuldigen in een dag.

Afmetingen en het ontwerp van toekomstige oven bepaalt de capaciteit.

oveninrichting. Waar te beginnen?

Een voorbeeld van het bouwplan van de oven door de rijen stenenEen voorbeeld van het bouwplan van de oven door de rijen stenen

Metselwerk elke oven kan niet worden gestart zonder tocht of tekening, waarvan de plaatsing en afmetingen van de constructie, en de intrekking schoorsteen moet bevatten zonder de draagstructuur elementen storen. Ook moet de warmteoverdrachtscoëfficiënt van de oven te berekenen. Scheme of project de toekomst van de oven wordt gemaakt op basis van deze berekening.

Maak hun eigen project of tekeningen, Verwarmen-oven is moeilijk, zodat u de diensten van de projectorganisatie of de informatie op het internet kan gebruiken.

Gereedschappen en materialen

Wanneer de oven project wordt goedgekeurd, is het mogelijk voor te bereiden op het metselwerk.

Om de oven klappen met je handen, moet je bij de hand hebt:

 • Hammer fornuis-maker (troffel);
 • troffel;
 • Gebouw-niveau en een schietlood;
 • Meetlint;
 • De cement-zand mortel;
 • Elektrisch gereedschap (hamer, slijpmachine, enz.);
 • Rode bakstenen;
 • Vuurvaste steen (verbrand);
 • Gevelsteen;
 • Een oplossing van metselwerk zand en klei;
 • Thermische isolatie en waterdichte materialen;
 • Oven onderdelen en apparaten.

Steenoven met zijn eigen handen. alle stadia

Zoals elk bouwproces, oven metselwerk met hun handen die in fasen.

Rijden Dit proces omvat de volgende items:

 • De bouw van de stichting. De stichting kan niet worden gelegd van een baksteen en strijd. Gebruik stichting is niet voor alle ovenontwerpen, maar als je een enorme Russische kachel op te bouwen of zonder kan zijn apparaat niet.

De steun van de toekomst van de oven in elk geval moet het fundament van het gebouw niet aan, omdat ze hebben verschillende ontwerp en in het geval van foutieve uitlijning, kan de oven kraken en gebroken haar werk, en dit is een brandgevaar.

Op de top van de kelder fornuis gemaakt cementOp de top van de kelder fornuis gemaakt cement

De omvang van funderingsdiepte afhankelijk van het gewicht van de oven structuur en zijn ontwerpen footprint dienen de afmetingen van de oven overschrijden minimaal 5 cm rond de omtrek. Fundam uitgelijnd gemetselde bakstenen van gebakken in twee rijen op de cement vloer. Vormen van een eerste rij van metselwerk moet een vlak oppervlak te verkrijgen in overeenstemming met het niveau, aangezien deze afhangt van de kwaliteit van de gehele structuur van de oven. Dit wordt gevolgd door een waterdichte laag een materiaal dat kan worden gebruikt voor gewoon dakvilt of dakbedekking wordt het materiaal aangebracht in twee lagen.

 • Metselwerk oven. Bovenop de afdichting wordt gelegd eerste rij. Metselwerk met elke rij moet oplossing beginnen zonder dat spleten tussen de stenen gelijk toekomst naden (3-5 mm). Verder kan in plaats van vastgestelde hoekige stenen en geëgaliseerd oplossing troffel. Brick zelf wordt ondergedompeld in water en daar gehouden totdat alle lucht naar buiten komt. "Flush" steen uit het water gelegd op de correcte oplossing met een aftakking op het met een troffel voor het uitlijnen. Overmaat oplossing werd verwijderd troffel.

De eerste rij stenen gelegd zonder mortel voor de correcte berekening van het aantalDe eerste rij stenen gelegd zonder mortel voor de correcte berekening van het aantalBovenop de eerste rij stenen gelegd waterdicht materiaalBovenop de eerste rij stenen gelegd waterdicht materiaal

Met behulp van een troffel is noodzakelijk voor de juiste uitlijning van bakstenenMet behulp van een troffel is noodzakelijk voor de juiste uitlijning van bakstenenElke rij stenen gelegd met overlappende naden van de vorige rijElke rij stenen gelegd met overlappende naden van de vorige rij

Om te testen hoe goed legde de hoek baksteen, moet het de waterpas horizontaal controleren en schietlood aan beide zijden van de verticaal.

Metselen later geproduceerd op identieke wijze, het enige verschil is dat de verticale voegen van metselwerk zijn gevuld met een oplossing. Elke volgende rij moet worden gelegd gecompenseerd in halfsteens zwachtelen van naden. Tijdens het leggen van het installeren fitting (deur as en verbrandingskamer roosterplaat). Openingen voor armaturen en oven apparatuur nodig is om een ​​beetje meer van de elementen zelf doen gezien het verschil van de lineaire uitzetting van metaalelementen en stenen.

 • Vorming van de schoorsteen. Tube leggen proces is niet veel anders dan het metselwerk oven zelf. Bij het passeren zoldervloer acht fire afstand (38 cm) vanaf het kapspantsysteem en andere houten elementen aan de binnenwand van de buis. Als er geen behoefte om het buitenste deel van de bakstenen schoorsteen, die boven het dak te verspreiden, is het mogelijk om een ​​pijp van asbest of metaal te installeren.

De verwarming oven van steen met hun handen (video)

conclusie

Vorming van nuttige vaardigheden op het gebied van de oven geval - geen gemakkelijke taak, evenals steenoven, met hun eigen handen. Volgens de werkwijze van bakstenen oveninrichting is het belangrijk dat de juiste benadering respect maatnauwkeurigheid van de inrichting en de trekverhouding van het eindproduct hebben.

Voorbeelden van steenovens (foto)