Klara fÀrger - ett nödvÀndigt attribut för ett litet kökKlara fÀrger - ett nödvÀndigt attribut för en liten kuhniVladeltsy smÄ kök i smÄ lÀgenheter, som regel, anser: ett minimum av utrymmet Àr inget intressant kan inte skapas, som överallt överbelÀggning, brist pÄ komfort, det eviga problemet med placeringen av köksmöbler och olika hushÄllsapparater. Men för varje problem finns det en lösning, och som diskuteras i denna artikel.

GrundlÀggande konstruktionsregler

Kom ihÄg: ett litet kök - inte en mening. Korrekt konstruktion av smÄ kök - ett steg mot att lösa problemet med brist pÄ utrymme.

Silverytor kompletterar perfekt det inre av ett litet kökSilverytor kompletterar perfekt det inre av ett litet kök

Kreativt förhÄllningssÀtt till arrangemanget av en blygsam storlek köket Àr noga med att ge resultat. Tips erfarna konstruktörer kan vÀnda ointressant, obekvÀma rum i kabinen, dÀr det kommer att vara trevligt att du och ditt hushÄll.

Undersök foto smÄ kök, utrustade i enlighet med reglerna. Kanske du kommer att samla intressanta idéer. Var uppmÀrksam pÄ dessa tips. FörÀndra saker - och ditt kök kommer att spela pÄ ett nytt sÀtt!

gemensamt omrÄde

Stora delar - den perfekta lösningen för ett litet kökStora delar - den perfekta lösningen för smÄ kuhniMalenkaya hemtrevlig möbler, blygsamma tillbehör, trÄkig ton, hopar sig smÄdelar visuellt minska utrymmet, krossade den pÄ onödiga omrÄden.

Hur man skriver in:

 • Kombinera objekt köksbĂ€nken headset med en blank yta;
 • VĂ€lj ett stort omrĂ„de av fasader;
 • Kom ihĂ„g: det finns inga abrupta övergĂ„ngar mellan delar av köksvĂ€ggen.

Illusionen av en enda utrymme expanderar visuellt utrymme grÀnsen.

omfattning

Den mest attraktiva platsen i en liten köksmöblerDen mest attraktiva platsen i en liten köksmöbler

Detta arrangemang gör möbler delar kök i zoner, vilket ökar det anvÀndbara utrymmetDetta arrangemang gör möbler delar kök i zoner, vilket ökar det anvÀndbara utrymmet Ofta Àven ett litet rum med en bekvÀm stor, det viktigaste - att tÀnka igenom alla detaljerOfta Àven ett litet rum med en bekvÀm stor, det viktigaste - att tÀnka igenom alla detaljer

Inte skrÀpar rummet. Ordna möbler i en rad. LÄdor, köksredskap gömma sig under bordet, ta bort i skÄp och nischer.

AnvÀnd en gÄngjÀrn skÄp "död zon":

 • Under taket;
 • Ovanför dörröppningen;
 • Ovanför kylskĂ„pet.

Style litet kök

Om du vill ha bilder, mÄste du göra dem som möjligt störreOm du vill ha bilder, mÄste du göra dem som möjligt krupneeVasha uppgift - att skapa en interiör, utan onödiga detaljer, krusiduller och en mÀngd smÄ tillbehör. Dessa krav Àr uppfyllda flera stilar:

 • japansk. Strikta linjer, elegans, kombinationen av ljusa och mörka toner, möbler enkla former. Naturmaterial. Original lampor. Textilier enkla texturer och fĂ€rger.
 • Hi-Tech. Glas, metall glans. Svala toner. Rena linjer, innovationer inom möbeldesign. Bristen pĂ„ genomarbetade tillbehör. Maximal komfort.
 • minimalism. SvĂ„ra former. PĂ„ ytan - minst poster. FrĂ„nvaron av skrymmande föremĂ„l. Det tillĂ€t en intressant kombination av fĂ€rger. VĂ€lkomnade vĂ€ggarna i ovanliga nyanser, inklusive, och ljus.
 • modern. Intressant möbler och tillbehör. En fet fĂ€rgkombination. Utformning av nĂ„gon form. Överflödet av okonventionella material, glas, speglar, glans och metall. För unga par eller en enda person.

Vit fÀrg visuellt ökar utrymmetVit fÀrg visuellt ökar utrymmetAnvÀnd inte följande stilar:

 1. palats, barock. KrÀver utrymme. RYNKAD detaljer, Ätminstone raka linjer. Tunga, dyra tyger. Skrymmande möbler.
 2. land. Ett överflöd av tillbehör, smÄdelar, skÄp och lÄdor. FÀrgskalan smalnar utrymmet. Det finns ingen möjlighet att skapa en enda rad i möbeldesign.
 3. klassisk. Det krÀver stora utrymmen. NödvÀndiga tunga, rika textilier mÀttade toner av tÀta sammet tyger. Fel fÀrger.
 4. medelhavsstil pĂ„ grĂ€nsen till "för" och "emot". Å ena sidan, fina, ljusa fĂ€rger, och fĂ€rgen blĂ„. Å andra sidan - ett överflöd av information, anvĂ€ndning av trĂ€. MĂ„nga smĂ„ skĂ„p. fasaden uppdelad i zoner. Utan begĂ„vade designer inte kan göra.

Möbler för ett litet kök

Fasader utan lÀttnad - en oumbÀrlig egenskap hos ett litet kök, som vill bli en storFasader utan lÀttnad - en oumbÀrlig egenskap hos ett litet kök, som vill bli en stor

NÀr du vÀljer möbler för arbets- och matsal zoner följa dessa regler:

 1. VÀlj moderna köksutrustning. Deras snygg design, tillgÄng till systemen, öppnings- och stÀngnings skÄp och lÄdor, ger bekvÀmlighet för vÀrdinnan att stÀnga köket.
 2. Kompakt möbler skapar förvirring effekt. Höjder lÄdor och största möjliga storlek skapa en illusion av ett mellanslag.
 3. VÀlja fasader med glansiga ytor. SÄ du visuellt utöka utrymmet.
 4. Om möjligt, ordna möbler med bokstaven "G". Utrymmet i hörnet, dÀr du enkelt kan passa ett handfat, inte kommer att vara tom av goda skÀl.
 5. AnvÀnd glas i inredningen. Glas bord nÀstan osynlig i ett litet utrymme.
 6. Runda eller ovala bord tar upp mycket mindre plats Àn en kvadrat.
 7. FÀrgen pÄ headsetet ska vara i harmoni med fÀrgen pÄ vÀggarna. För ett litet kök perfekt kombination av nyanser av en fÀrg.

Den idealiska lösningen - skÄp dörrar, som öppnas uppÄt, inte i sidled. Denna konstruktion Àr dyrare. Du kommer snabbt att uppskatta dess fördelar.

FÀrger och mönster

MÄnga Àgare redan vet vilka fÀrger att anvÀnda i smÄ utrymmen. LÄt oss komma ihÄg reglerna:

 • Föredrar ljusa toner. Djup mörk fĂ€rg, lĂ€mnar rymliga rum;
 • AnvĂ€nd glans. Eftersom reflekterat ljus maximum;
 • Bakgrund fördelaktigt att se fin sĂ€llsynt mönster;
 • SlĂ€t, utan ett mönster basis visuellt tillĂ€gger centimeter;
 • Stora mönster, designer, Ă€r insatserna inte tillĂ„tna.

Ljusa flÀckar nit uppmÀrksamhet och trÄngt utrymme. Titta inte skarpa kontraster. Röd fyrkant pÄ en vit bakgrund - vÀrre Àn en ljusorange oval flÀck pÄ vÀggen i ett grÀddfÀrgat.

hushÄlls~~POS=TRUNC

Inbyggda apparater Àr inte bara vacker, men ocksÄ mycket bekvÀmInbyggda apparater Àr inte bara vacker, men ocksÄ mycket bekvÀm

Tricks av hjÀlp "för att stoppa" ditt kök, inte erövra lösa centimeter:

 • AnvĂ€nd inbyggda apparater. Ju mindre de utskjutande delarna, desto bĂ€ttre.
 • TĂ€nk noga om du behöver ett stort kylskĂ„p. Det finns en chans att överge den besvĂ€rliga modellen? AnvĂ€nd denna möjlighet.
 • UtmĂ€rkt lösning - apparater "tvĂ„ i en". MikrovĂ„gsugn med ugn funktion gör det möjligt att bli av med skrymmande ugn, Ă€ter ungefĂ€r en meter utrymme.

Golv och tak

Laminat eller parkett som diagonalt - en ovanlig lösning och mycket effektiv i kampen om utrymmetLaminat eller parkett som diagonalt - en ovanlig lösning och mycket effektiv i kampen om utrymmetReflektion i taket lyfter visuellt hansReflektion i taket lyfter visuellt hans

AnvÀnds för efterbehandling en golvbelÀggning i ett litet kök i samma fÀrg som i nÀromrÄdena. Skapar en illusion av oÀndlighet.

Kakel, som diagonalt, vÀl "dra" rymden.

Den mindre mÀngd material och texturer, desto bÀttre. Blanda inte att lÀmna ett litet utrymme för mer Àn tvÄ texturer.

Tensioner glÀnsande tak - den perfekta lösningen. Reflekterade utrymme, ömtÄliga höjdpunkter - resultatet av anvÀndning av en ljus glansigt material.

vÀggar

köksvÀggarna göra bÀttre i ljusa fÀrgerköksvÀggarna göra bÀttre i ljusa fÀrger

VÀlj en trevlig mjuk nyans. Det bör inte vara vanligt och trÄkig:

 • White - inte mycket, pĂ€rla - god;
 • Beige - inte mycket, karamell - bra;
 • Grön - inte riktigt, pistasch - bra;
 • Dull rosa - inte mycket ökade te - utmĂ€rkt.

Fonder tillÄter - tÀcker vÀggarna i strukturfÀrg med olika effekter. BÄde du och dina gÀster kommer att bli glada. Intressanta texturer ange tonen för interiören i stil med Art Nouveau eller minimalism.

textil

Om gardiner, det enda ljus mjuka nyanserOm gardiner, det enda ljus mjuka nyanser

Grundregeln: lÀtthet in i minsta detalj. Ned med mörklÀggningsgardiner mÀttade fÀrger. Velvet, en stor tryckt grafik, penslar och lugg Àr inte lÀmpliga för ett litet utrymme.

anvÀnda:

 • LĂ€tta genomskinliga gardiner;
 • Hissgardiner;
 • Förblindar ljusa fĂ€rger.

Lyft gardinstÄng Àr högre Àn den borde vara. VÀggarna kommer att visas högre upp pÄ 5-10 cm.

tillbehör

NÀr dekorera kök blygsam vet ÄtgÀrden. Skrikande, vilket delar inte behövs i en blygsam storlek kök.

Var uppmÀrksam pÄ dessa tips:

 • Figurines, foton och mĂ„lningar pĂ„ vĂ€ggarna, vaser med blommor och smĂ„ prydnadssaker pĂ„ sin plats i ett slutet utrymme;
 • BegrĂ€nsa en tvĂ„ reproduktioner. Placera dem inte i centrum, pĂ„ en annan nivĂ„,
 • BĂ€ttre en graciös blomsterarrangemang i en platt skĂ„l Ă€n en frodig bukett blommor i en vas pulserande centrum av bordet.

Nu vet du vad som behövs typ av design för att sÀtta ett litet kök i comfort zone. Applicera tips i praktiken - och din design talang kommer att glÀdja vÀnner och familj. Ett kök Àr en favorit i ditt hem.

Idéer för ett litet kök (foto)