Quilten in Rusland bleek veel later dan andere vormen van handwerkenQuilten in Rusland bleek veel later dan andere vormen rukodeliyaEnergetika dingen - een belangrijk aspect van het handhaven van een huis. Elke ervaren gastvrouw weet dat het leven niet alleen een struikelblok, die is gebroken op de love boat kan zijn. Om precies te zijn, intelligent huisvrouw weet hoe om het leven ooit deze steen niet, integendeel, was een trouwe helper in het onderhoud van de warmte van de haard.

Kijk naar de foto's echt gezellig huis - hoeveel ze voorwerpen, dingen met de hand gemaakt. Hoeveel van wat een familiestuk genoemd kan worden, handwerk toen de regeling werd doorgegeven van de ene generatie naar de andere. En niet alleen het circuit - hij soort handwerk voorbij is, als één nu zou zeggen, omgedoopt, en hebben fans gevonden onder de nakomelingen. En quilt, of patchwork, apparatuur en heeft zo'n geworden.

Het uiterlijk van elk van de oorspronkelijke meesterwerk van de stukken stof gaat vooraf aan het harde werk en zorgvuldige werk met programma'sHet uiterlijk van elk van de oorspronkelijke meesterwerk van de stukken stof gaat vooraf aan het harde werk en zorgvuldige werk met programma's

De geschiedenis van patchwork

Patchwork - is een techniek handwerk, dat gebaseerd is op de aansluitvlakjes stof. Stof strips, vierkanten, cirkels, kunt u een nieuw product interessant, origineel en onderscheidend.

Er wordt aangenomen dat in de 11e eeuw, was er een eerste vermelding van patchwork. Deze naam is nog niet gesproken, niet om te zeggen dat er een aantal duidelijke regeling, maar de kunst van het verbinding weefsel vonden het toen was.

Wetenschappers, kunsthistorici zijn geneigd te geloven dat quilten gelijktijdig in verschillende landen heeft ontwikkeld. Hoewel, het meest waarschijnlijk, het was gewoon zo, de opkomst van patchwork heeft een "dader". Engeland beschouwd als de stamvader van deze techniek. Hoewel patchwork vrij snel begon te ontwikkelen in andere delen van Europa, en in Australië en Rusland.

Gordijnen, pannenlappen en tafelkleden zelfs het origineel kan de keuken te versierenGordijnen, pannenlappen en tafelkleden zelfs het origineel kan de keuken te versieren

By the way, voordat u naar de geschiedenis van patchwork in Rusland, is het vermeldenswaard dat de vertaling van het woord vertegenwoordigt.

Patchwork - vertaling uit het Engels:

 • hash;
 • bonte;
 • Jumble;
 • Bonte mengsel;
 • patchwork;
 • Mosaic;
 • Gemaakt van lompen.

Machine vertaling kan uitgeven en termen als "een deken van heldere vlekken" of "patchwork". Het is duidelijk dat een dergelijke overdracht is gerelateerd aan de perceptie van de concepten van vandaag.

Crazy quilt is alleen ziet er simpel en geïmproviseerde: Crazy patchwork regeling nog moeilijker te beheersenCrazy quilt is alleen ziet er simpel en geïmproviseerde: Crazy patchwork regeling nog moeilijker te beheersen

De geschiedenis van patchwork in Rusland

Significant, zinvolle vermelding van quilten in Rusland is slechts de 19e eeuw. En ze zijn verbonden met het feit dat juist op dat moment in de verkoop was er een dure buitenlandse katoen. Het is voor ons vandaag een goedkope stof, en toen was het een openbaring. Maar zulke innovatie geleid, zoals zo vaak het geval is, om vooruitgang te boeken - krachtig ontwikkeld productie van calico door machine, en goedkope katoenen doek al begonnen om overal te verspreiden.

Als in de oude dagen, zou je cynisch zeggen, was het handwerk van de armoede, maar vandaag dingen in de stijl van patchwork - een indicator van goede smaak en de mogelijkheid om uw huis te versieren is echt een waardevolle door de mens gemaakte textiel.

Dat wil zeggen dat de industriële productie in de textielsector en zal de ontwikkeling van de techniek van het handwerk te promoten. Patchwork patroon begon te sundresses en katoenen overhemd te versieren, werd de regeling meer verfijnde en zuinig minnaressen begon op te starten in het bedrijfsleven, zelfs de kleinste stukjes van Calico. Van hen maakte dekens, spreien, kussens, gordijnen en tapijten.

Patchwork en quilten in Rusland (video)

Soorten patchwork

Style patchwork - ruim concept van vandaag. Patchwork lessen zijn overal, worden steeds populairder, en online cursussen worden herhaald en gekopieerd de beste regeling. In het moderne Rusland, quilten is erg populair.

Niet verrassend, heeft de technologie te splitsen in verschillende types worden.

Types patchwork:

 1. traditionele patchwork. Kleurrijke buitenste kelk van de heldere vlekken - een goed voorbeeld van dit type van het naaien.
 2. gebreide lappendeken. Schroot druzhkoj elk via een contrasterend garen haak haak.
 3. Crazy patchwork. Naaien van onregelmatige vormen flarden, gebogen strips, en diverse toepassingen. Voorafgegaan dit werk vrij verfijnde regeling op papier, maar als je kijkt naar de foto's - het resultaat is indrukwekkend.
 4. Japanse patchwork. Deze technologie maakt gebruik van steken, en de stof wordt voornamelijk zijde en dergelijke genomen. Stukjes gesneden geometrisch correct.
 5. Quilten. Vertaling van het woord betekent "de gewatteerde stof." Steek helpt om patronen machine stiksels maken, en tussen de beide banen van doek is bedekt met polyester vulling. Zo'n deken, natuurlijk, kijk maar indrukwekkend patchwork stof. En die reden is niet alleen hoogwaardige steken, maar mezhpolotnyanaya pakking.

Quilten producten is veel moeilijker om te werken, maar ze zien er meer respectabeleQuilten producten is veel moeilijker om te werken, maar ze zien er meer respectabele

Nou patchwork meer dan typen. Van "quick-vierkanten" naar "log house". Variabiliteit patronen die uit kladjes, enorm kan worden gebracht, zodat de technicus patchwork wordt steeds meer en steeds regelingen van het werk en de lessen in de kunst en foto's in de galerie werkt alleen maar toe.

Patchwork gebreid op naalden (video master class)

Patchwork stijl: basisbegrippen

Als al de geschiedenis van het optreden van meer of minder duidelijk, is om lessen patchwork beginnen? En het is beter om ze te lezen op papier, dat wil zeggen in speciale boeken, of ga naar de online bronnen?

De methode van het verwerven van kennis is niet zo belangrijk. Natuurlijk, online lessen weinig voordeel, aangezien een dergelijke omstandigheid, zoals de snelle opeenvolging van relevante informatie, is het onmogelijk om niet om rekening te houden.

Basisbegrippen van patchwork:

 • Stitch. Stitch kan handmatig en machine. Zweep op de machine kan snel zijn, maar dat is met de hand gemaakt steek zeker wint in raffinement. En zij en de andere steken zijn onderworpen aan de regel - steek is alleen vanuit het midden naar de randen. Hoe vaker een steek, hoe strakker het weefsel is het resultaat. Steek wordt vaak gebruikt om de contour van een bepaald stuk te benadrukken. Om te leren hoe interessant en elegant quilt, moet leren lessen steken.
 • stijl boro. In het Japans, "boro" betekent doek fout. Het is duidelijk geworden? Ja, het is een Japanse stijl van handwerk, die in overeenstemming is met de gebruikelijke Slavische oor Quilt. Boro stijl - dit is niet de meest elegante manier gepatcht kleding. Natuurlijk, de oorsprong van boro allemaal in dezelfde lijn. En veel hou niet van deze stijl is dat het komt door in een soort van nalatigheid. Maar dezelfde nalatigheid geliefd bij zijn fans in de wijk, en wereldwijd betrokken bij boro staal te krijgen. Op de foto is te zien hoe verschillende dingen in de techniek van boro kan worden gemaakt. Regelingen in de Borough is niet ingewikkeld, en de lessen van het beheersen van de techniek kan worden gevonden zonder veel moeite.
 • Naaien van de stroken. Om te naaien van de banden, moet je bij de hand niet alleen goed accurate schema's en foto's van verschillende modellen om te hebben, maar ook genoeg geduld. Soms is het nodig om patronen te maken op papier, uitgesneden veel stroken van verschillende lengtes, constant op zoek naar de originele foto (als u een voorbeeld). Vandaag de dag is de productie steeds populairder lanchmatov band. Lanchmaty - een zachte ondergrond staat voor thee of soepterrine, waardoor ze stroken van verschillende lengtes en breedtes maakt, hoekstrips vereist. Kan pre-cut stof zijn om kant en klare bouwstenen voor het naaien van de stroken zijn.
 • Quilten op papier. Het naaien op papier - deze quilt met meer nauwkeurigheid in kleine onderdelen naaien. Om blokken van papier te naaien, moet u het papier voor te bereiden. Ofwel klaar om circuits af te drukken van het internet, of om zichzelf te tekenen. Naaien op papier is niet de meest zuinig met betrekking tot weefsel consumptie.

Quilten strepen is niet de eenvoudigste regelingQuilten strepen is niet de eenvoudigste regeling

Gedetailleerde lessen, natuurlijk, zal helpen te begrijpen alle nuances en subtiliteiten van patchwork vaardigheden.

Modern interieur en patchwork - nieuw voor quilten

Patchwork in het interieur van vandaag, buitengewoon modieus. De aanwezigheid van de lichte bands hier en daar al vele interieur wordt beschouwd als de beste manier om hun colorfulness te tonen.

Kenmerken van het gebruik van patchwork in het interieur:

 1. In het algemeen, in combinatie met de stijl van de Russische land of rustieke stijl, waarvan de fans zijn meer en meer;
 2. Het klassieke interieur een aanvulling op de meubels met de opname van een lappendeken stijl, bijvoorbeeld, bruine bank met witte en oranje plakken;
 3. Veel dingen in de techniek van patchwork in dezelfde ruimte - het is smakeloos, maar de accenten en niet meer;
 4. De keuken patchwork eventueel in de vorm van covers voor krukken, kussens, theedoeken, servetten en decoratief, natuurlijk, de gordijnen;
 5. De tegels op de keukenschort kan in een lappendeken stijl worden;
 6. De slaapkamer kan een semantische centrum patchwork kleed of deken zijn;
 7. In de woonkamer van patchwork kan de kleur van het meubilair en samengestelde wand decor beïnvloeden.

In patchwork van de kinderen zeker er ruimte is - kussens, tapijten, dekens, buitenste kelk als wraps.

Patchwork en Quilten in het interieur (video)

Het decor in de stijl van patchwork - het is niet alleen modieus, maar ook duurzaam. Gestikt zo vakkundig en grondig dingen werkelijk zijn lang genoeg. En deze dingen worden herinnerd voor een leven, zijn aan toekomstige generaties overgedragen, en warme hun warmte voor decennia. Vandaag baby deken van kladjes voor een pasgeborene is uitgegroeid tot een van de meest gewenste geschenken.

Voorbeelden van de opstelling van het naaien borduren patchwork (foto)