Naaldwerktapisserie plezier te beginnen, moeten hard werkenOm te beginnen pleziervaartuigen hebben potruditsyaNachinat altijd gemakkelijk. Quilt, ook moeten leren. Niet allemaal tegelijk blijkt: niet gehoorzamen de hand, het brengt goed in de gaten. Dat is wat de ervaring van de meesters. Na de knie van de video lessen, fotomateriaal en een masterclass met hun tips en geheimen, kunnen we veilig implementeren enig idee - bij de vervaardiging van eenvoudig om een ​​nieuwe bank bekleding overstag.

Quilten voor beginners

vandaag de dag is erg populair patchwork - handwerken, in welke van de gekleurde stoffenschroot verzameld uit het gehele product design bedacht op het principe van mozaïek. Het resultaat van deze fascinerende proces kan een herkenbaar beeld van een aantal voorwerpen, geometrische ontwerpen of ingewikkelde patronen. Ideeën voor patchwork kan worden genomen van foto's en video lessen en masterclasses. 

Aanvankelijk genaaid stukjes materiaalbesparing en het patchwork had een heel specifieke taken. Nu is de techniek van patchwork - een verlangen om schoonheid te creëren, te genieten van deze magische effect. Gewatteerde spreien, decoratieve panelen, dekens en kussens, deurmatten voor de keuken, bijgewerkte meubels, kleding lust voor het oog.

Om de basis van patchwork technieken te begrijpen, is het noodzakelijk om kennis te maken met de fundamentele standpunten van workshops en videoOm de basis van patchwork technieken te begrijpen, is het noodzakelijk om kennis te maken met de fundamentele standpunten van workshops en video

stichting watteren naaien:

 1. nauwkeurigheid en netheid. lappendeken techniek - geen moeilijke techniek, maar om ideeën belichamen, in het MC, het is niet altijd gemakkelijk. een garantie voor succes in patchwork - precisie en nauwkeurigheid. Patroon delen pannenlappen of dekens moeten nauwkeurig en zeer zorgvuldig gestikt zijn. Fabric vereist voorbehandeling (dekatirovki). Het is noodzakelijk om te genieten of te wassen, drogen en strijken, om te sorteren op kleur.
 2. werk met ijzer. Ijzer in patchwork - een belangrijk instrument. Tijdens de werkzaamheden is het noodzakelijk om de naden te strijken is, ze moeten ook worden gestreken op dekatirovke weefsels. Ready potholders of tas wordt gestript van de voorzijde en altijd in dezelfde richting. Hechtingen ook nodig om vegen in één richting. Dan doen ze niet verkruimelen en zal sterk zijn. Afgevlakte naad van binnen naar de voorzijde van de geen sporen. In complexe blokken, waar de naden aan verschillende bestemmingen, elke volgende rij vergoedingen utyuzhat in een andere richting. Aan de voorzijde streelde op de kruispunten van de naden. Als de band te lang is, moeten ze op de strijkplank worden geplaatst is niet horizontaal en verticaal - ze zullen niet kreuken en stretch. Te dik doek en gestript. Fabric schouderklopje vermogen in het temperatuurgebied overeenkomt met het type stof.
 3. geheimen het naaien. Onzorgvuldig gestikt fragmenten van de toekomst of tack doek, ruwe naden, zelfs een lichte discrepantie tussen de omvang vernietigen quilten voor beginners. Daarom is het noodzakelijk patches nauwkeurig naaien. Beginnende craftswomen helpen patronen in een frame, dat is gemaakt in de grafiek papier bekleed met de naad stof. Voorafgaand aan het begin van een ambitieus project is aan te bevelen om een ​​monster blok te maken. Hij zal de nauwkeurigheid van het snijden controleren, de werking van de naaimachine aan te passen. Een voorbeeld is het gemakkelijk om alle fouten te zien - dit zal tijd en energie te besparen.

De afgewerkte stof is veel moeilijker om fouten te corrigerenDe afgewerkte stof is veel moeilijker om fouten te corrigeren

In het algemeen moet de techniek van patchwork serieus worden genomen, rekening houdend met alle kleurencombinaties, zelfs voor pannenlappen - omdat ze, net als de slordige werk kan het ding verpesten, en ontmoedigt het verkennen van deze fascinerende ambachten.

Masterclass: een blok van vierkanten (video)

Hoe te quilten beginnen

Voor het verzamelen van alle stuwing weefsels, een soort van textuur en kleur te beginnen, en beginnen om een ​​circuit te creëren. Kan worden, en vice versa: om te komen met een patroon of gevonden op het MC, foto's en video's, en dan van gekochte stof in het werkstuk te snijden.

Van alle rassen opgeslagen thuis stukjes weefsel is belangrijk om de juiste combinatie voor de toekomst product te kiezenVan alle rassen opgeslagen thuis stukjes weefsel is belangrijk om de juiste combinatie voor de toekomst product te kiezen

De tweede stap - de oprichting van een schets tack, kussens of handdoeken. Novice naald vrouwen beter gebruik te maken van de bestaande regelingen uit tijdschriften of MC van het internet.

Het proces van het verbinden aan een geheel web flarden:

 •  Verknoping delen tack of deksels;
 •  Verbinding blokken in een eenheid;
 •  voering naaien

Naast naaien wordt ook gebreid patchwork, waarbij een haak en een tegenover schroefdraad pleisters verbonden zijn met elkaar.

Afgezien van draden, stoffen en machines, in patchwork techniek gebruikt:

 •  Roller snijder of schaar;
 •  Spelden en naalden;
 •  Naaimachine;
 •  Potlood of krijt;
 •  Karton of zachte kunststof;
 •  Haaknaald.

met regelingen patronen, MC - In ambachtelijke winkels, kunt u kits voor patchwork vinden.

Patronen voor patchwork kan worden gevonden in de set of maak je eigenPatronen voor patchwork kan worden gevonden in de set of maak je eigen

Set voor patchwork bestaat uit weefsel nodige tools, templates en circuit blokkenSet voor patchwork bestaat uit weefsel nodige tools, templates en circuit blokken

Watteren: schakelingpatronen

Schema's en sjablonen kunt uw eigen te maken of neem een ​​kant en klare patronen van het internet, boeken of tijdschriften. Patronen worden gesneden langs de omtrek van de gegevens, gezien de naden. Voor de vervaardiging kan worden karton, stevig papier, plastic. Nauwkeurigheid kunnen worden geplakt op karton grafiek papier en knip de vorm de geplande grootte. Bij het vervaardigen van gebogen stukken op de buitencontour van de matrijs moet gebeuren langsprofielen eersteklas - handig voor hem om de naden plannen wanneer verbindingsflappen.

Foto en video tutorials over naaien loskutnou regelingen, patronen en MK bieden

cut regels

De meest handige templates - frames. Het binnendeel moet de omvang van het fragment overeenkomt in de definitieve vorm, de buitenste marge in aanmerking. De breedte van een gestel en een hoeveelheid rechten. Door het patroon, is het noodzakelijk om het frame tweemaal snijden en snijd alleen de buitenste lus. Binnenlus een naadlijn tonen. Het patroon wordt overgebracht op de stof met kalk of zeep, laat geen sporen pen aan de voorzijde. Cutting alleen door gemeenschappelijke draden die vervolgens gestikt gegevens niet uitgerekt en trekt niet krom. Patches uitgesneden met een schaar of een speciale toorts. Skeeler vereenvoudigt het proces van het snijden van lange stroken die gemakkelijk in kleinere delen worden gesneden. Kan niet zonder het mes wanneer de gebogen patronen.

De patroonkeuze

de technologie lapwerk er 3 speciesproducten:

 • doek, Custom Made van lompen, waarbij de onderdelen zijn samengevoegd in een lasnaad. Jersey flappen kunnen regelmatige, geometrische (traditionele naaien) zijn, of willekeurige (kreyzi-patchwork). Bekijk de video lessen.
 • gewatteerd producten (Quilting) worden genaaid uit een baan patroon dat is gemaakt met hechtingen.
 • applique - op basis van de mooie stukken opleggen van andere stoffen, naaien en quilt.

Creative quilten: leuk en makkelijk voor beginners"Frame" - de meest eenvoudige en handige sjabloon om te snijden

Patchwork voor beginners

Het patroon kan worden gemaakt op basis van een terugkerende figuur, waarbij voor elk deel uitgesneden papiersjablonen en vastzetten aan de flap. Vergoeding voor de naad is gewikkeld over de rand en opnieuw tack. Dit traditionele Engels machines.

Apparaten met blokken - modernere: driehoekige stukken stof genaaid of vierkante blokken gevormd, vormen geometrisch patroon. Een enkele eenheid kan bestaan ​​uit een klein aantal grote componenten. Voor dergelijk werk kost het minder tijd en moeite. Het wordt vaak gebruikt video tutorials en MC.

Bekende techniek van patchwork en strepen. De vorige versie, met dit verschil dat de fragmenten worden verzameld in een band, en vervolgens naar het web. Modulaire apparatuur handig omdat vlekken direct worden genaaid op de machine.

Gekke-patchwork flarden genaaid het type toepassing: afzonderlijke stukjes willekeurige vorm mooi op het doek en naai. Sierpotten, dekking, gevallen dual layer gezicht.

Quilten: video tutorials voor beginners

Quilten: Master klasse voor beginners

Speciale comfort in het interieur te creëren met de hand gemaakte stukken, zoals mooie en comfortabele kussens. Laten we proberen om een ​​decoratief kussen op de MC te maken met een volume appikatsiey "Rose". Om te werken, kun je patches te nemen, belangrijker nog - dat zij met succes hebben gecombineerd in kleur. Vergeet niet om de stof te bereiden - gewassen, gestreken.

Master class "Kussen met applicatie"

Stapsgewijs instructie.

 1. Begin comfortabel met de lege pleinen. Hun aantal en de grootte bepalen van de grootte van de kussens.
 2. Dan moeten we snijden een cirkel van weefsel. In het midden van een stuk stof en er wat vulmiddel voor het volume (katoen, polyester vulling). Beveiligde cirkelvormige machinenaad. Mid-ready.
 3. De kwadraten van de flappen gevouwen op de diagonaal, zoals in de foto, naai midden van de plano range - 3-5 stuks.
 4. De volgende cirkel is noodzakelijk om de grote vierkanten van de overeenkomstige kleur te bereiden. Ga door tot het einde van de geplande omvang van de bloem.
 5. De kroonbladen genaaid moeten worden ontdaan in een cirkel.
 6. Klaar mooie rozen verspreid over de kussensloop en zet op het product naad zig-zag, brede dikke lijn. Rozochka de vorm van bulktoepassingen.
 7. Op verzoek van het boeket kan worden aangevuld bladeren, uitgesneden stukken geschikte kleur. Kijk naar de foto workshop in stappen. Deken in MK gemaakt in de techniek van "gek dekbed" (je kunt video tutorials te zien), en bestaat uit vierkanten 30x30 cm Voor enkele deken 24 blanco voor dubbel zou moeten zijn -. 36. Stel dat patroon zal bestaan ​​uit 4 verschillende soorten weefsel.

De complexiteit van het ornament is afhankelijk van de ervaring en vaardigheden van patchworkDe complexiteit van het ornament is afhankelijk van de ervaring en vaardigheden van patchwork

Master Class "Quilten voor beginners - deken"

Gereedschappen en materialen:

 • 1 m stof elke kleur (breedte 220 cm) - 6 of 9 vierkanten van 45x45 cm;
 • Voor voering - 170 cm of 220 cm (onderrand gaat na gewatteerde deken);
 • Sintepon vergelijkbare grootte;

Dekbed of deken kan naaien eenvoudige of complexe werkstukken pleinenDekbed of deken kan naaien eenvoudige of complexe werkstukken pleinen

Stap voor stap handleiding MK:

 1. Snijd in vierkantjes en gestapeld door afwisselende kleuren.
 2. Snijd de koek bladerdeeg diagonaal of willekeurig. Gunstig gesneden roller blade.
 3. Deelnemen aan de bovenkant en om terug te schakelen onder een stapel dezelfde elementen. De gesneden pool top 1 deel van het 1 kleur en 1 en - 2 e.
 4. Naai de machine alle velden langs de snijlijn.
 5. Op de strijkplank voorzichtig glad uit de naden aan de ene kant of vrazutyuzhku.
 6. Vouw het werkstuk nette stapel in dezelfde volgorde - top boxes van de 1e en 2e tonen.
 7. Behulp van een liniaal en een mes opnieuw om de gehele stapel op een lijn te onderbreken (de eerste op de naad mogelijk steken).
 8. Een van het bovenste gedeelte naar beneden te verschuiven onder een stapel. Naai en glad, vergeet dan niet om te zetten - nu beter te combineren op de naden.
 9. De bewerking wordt herhaald tot de puntjes. Het optimale aantal steken - 6-10 horizontaal als verticaal.
 10. Na het strijken hebben de naden aan de pleinen trimmen om een ​​figuur met een zijde van 32 cm te krijgen.
 11. Verzamel deken kan ook anders: het verzamelen eerst het voorste deel, dan - een quilt met batting en backing. Op de machine is het moeilijk. Of quilt, elk vierkant afzonderlijk, het snijden van de batting en backing.
 12. Verzamel gewatteerde vierkanten elkaar, recht en sluit de naden smalle strook of stroken weefsel. Het is handig om de regeling te verzamelen: de band van 4-6 pleinen, dan - naar strips naaien.
 13. Aan de rand van de deken is het ook noodzakelijk de leidingen van een monochromatische stof en patchwork stukken schede, zoals in de foto IC.

Gefeliciteerd met uw nieuwe kleren!

quilt techniek (video)

Na het leren van de basisbegrippen van een dergelijk vaartuig als patchwork en gemasterd eenvoudige tekening vaardigheden "puzzels" stof in een enkele eenheid, vanuit verschillende plekken kun je creatieve huishoudelijke artikelen en home decor te creëren.

Quilten: leuk en makkelijk voor beginners (foto)