Menyesuaikan saluran di TV adalah agak mudahMenyesuaikan saluran di TV dan bukan prostoSegodnya semua TV moden menyokong saluran digital dan konfigurasi dan pengurusan dijalankan dengan menggunakan alat kawalan jauh. Pemutus dijalankan melalui saluran, piring satelit, atau Internet.

Kaedah-kaedah: bagaimana untuk menubuhkan saluran digital

pencipta TV telah cuba untuk memulihkan keadilan. Hari ini, kabel dan TV analog digital pelarian, dan kini orang boleh program pakej adat saluran. Pengguna boleh dimasukkan ke dalam perintah dan edit yang betul saluran - Pertama, Jumaat, 2x2, Russia, Fusion, TV Muz dan lain-lain. Mengedit prosedur yang sangat mudah. Kita hidup pada zaman teknologi yang paling tinggi, dan mereka semua bertujuan untuk mengubah kehidupan kepada yang lebih baik.

Mereka membolehkan anda untuk membuat hidup:

 • menyenangkan;
 • selesa;
 • Percuma.

Jadi apa yang mempunyai maruah TV digital dan boleh saya menyesuaikan mereka sendiri? Pertama, ini adalah besar saluran TV, banyak kali lebih besar daripada bilangan kunci analog. Kedua, seperti TV digital - ia sentiasa imej superkachestvo, yang tidak terjejas oleh keadaan cuaca dan ciri-ciri tempat kediaman dan BCS. Ketiga, senarai saluran, pengguna boleh membuat sesuka hati. Itulah sebabnya ramai yang berminat dalam bagaimana untuk menyesuaikan diri dan mencari saluran yang betul pada TV digital, bagaimana untuk menangkap gelombang dan lakukan, seperti yang dicadangkan oleh arahan pada skrin plasma Elekta (Jepun), Grundig, Haier, Bravis, Ruby, LDZHI 32lf2510, Rainford, Daewoo, Supra atau lain.

Kemas kini senarai saluran di TV adalah percumaKemas kini senarai saluran di TV adalah percuma

HD, diterjemahkan ke Bahasa Inggeris sebagai "definisi tinggi". TV HD - TV adalah resolusi definisi tinggi di 1920x1080 piksel. Analog TV mempunyai resolusi yang, kejelasan adalah 720x576 piksel.

Jika pengguna menggunakan plasma atau LCD panel, perbezaan dalam kualiti imej yang lebih jelas, ini adalah satu keajaiban dalam dunia TV pada kekerapan yang terbaik. Mungkin satu-satunya kelemahan TV digital adalah bahawa anda tidak boleh menggunakannya secara percuma. Sememangnya, wang perbelanjaan DTV kecil, tetapi kebanyakan manusia tidak menghargai tepat aliran. Walau bagaimanapun, kos tambahan boleh dielakkan dengan tidak mengabaikan keseronokan yang dahsyat dalam menonton DTV. Mengemas kini senarai saluran boleh bebas. Untuk TV digital percuma, ia adalah perlu untuk mengetahui bagaimana untuk menubuhkan program-program baru dan saluran digital dan membuang yang tidak perlu. Adalah penting untuk memikirkan bagaimana untuk melakukan tetapan TV, penyiaran standard TV disokong dan sama ada terdapat penyiaran televisyen digital. Standard boleh 2 - DVB-T atau DBV-C.

Arahan: cara untuk menyediakan saluran di TV LG

Sebelum menyediakan TV, ia adalah perlu untuk menyambung kabel atau siaran antena. Seterusnya, kami menyediakan sambungan rangkaian. Pada panel terdapat butang "Menu" atau "Tetapan", model Smart, klik "Home". Seterusnya, pergi ke "Tetapan". Sesetengah TV memerlukan kod pin. Anda perlu cuba untuk menaip 0000, 1111 atau 1234. Salah satu kod ini adalah pendekatan wajib, dan teruskan ke tetapan pemasangan.

automatik penalaan algoritma tindakan:

 1. Pilih "Pilihan", pilih negara, bahasa.
 2. Nyatakan sumber - TV kabel atau antena.
 3. Pilih jenis carian dan masukkan parameter yang diperlukan, yang disediakan penyedia telekomunikasi. Jika anda mengaktifkan "digital sahaja" saluran akan disusun hanya dengan parameter ini. Jika anda mengabaikan majlis itu, carian pertama dilakukan pada digital, dan hanya kemudian pada saluran analog.
 4. Mesin pilih "Run."

Kita memerhatikan carian saluran automatik. Selepas pemasangan, anda boleh menyusun saluran dengan menekan «Senarai» butang pada panel kawalan. Untuk menyambung melalui piring satelit pada menu, "Auto", pilih antena atau satelit. Kemudian menetapkan parameter diminta. tindakan selanjutnya adalah sama dengan prinsip.

Menyesuaikan saluran di TV LG dengan mengikuti arahan mudahMenyesuaikan saluran di TV LG dengan mengikuti arahan mudah

Jika LDZHI model dengan fungsi pintar, pengguna boleh menggunakan ciri-ciri tambahan, menyambung kepada Internet.

Langkah pertama adalah untuk menyediakan sambungan ke Internet, atau WiFi-penyesuai, kemudian menghidupkan TV. Pada panel klik "Home", masukkan pada skrin, klik "Install", pilih "Rangkaian" dan "Setup Network". Lagi menunjukkan jenis Internet (berwayar atau tanpa wayar) dan menggunakan penalaan automatik. Anda boleh memasukkan tetapan secara manual. TV pintar dan menyemak data yang memasuki rangkaian. Skrin akan memaparkan maklumat mengenai sambungan. Pilih item "Tutup". Kemudian kita pergi melalui pendaftaran dan menetapkan aplikasi yang dikehendaki untuk melihat program TV. Selepas itu saluran tune sama dengan kaedah yang pertama.

Tips: cara untuk menyediakan saluran di TV Samsung

Penalaan saluran boleh dilakukan sendiri atau pergi ke pusat perkhidmatan induk. Menyesuaikan Samsung model boleh secara automatik atau secara manual. Proses ini bergantung kepada generasi televisyen. Pertama, anda perlu untuk memasukkan kabel dan rangkaian.

langkah-langkah persediaan:

 • Selepas menghidupkan, tekan "Menu" butang;
 • Dalam tetingkap pop timbul, pergi ke tab Setup Network, di sebelah "antena";
 • Pilih "kabel" - menukar negara pada Rusia atau lain-lain;
 • Seterusnya kita datang ke pusat "Auto Setup", pilih parameter saluran "Digital" dan klik Next.

Tab akan beralih untuk mencari pilihan mod, kita klik "Pantas". Menetapkan parameter yang diperlukan: kekerapan 290,000 kHz, kadar penghantaran 6875 KS / s, modulasi 256 QAM. Seterusnya, klik pada "Cari". Ini bermula Penalaan saluran automatik. Yang baru mencari berlangsung beberapa minit, maka anda boleh mula menyemak imbas penghantaran yang ada di rantau ini.

Menyesuaikan saluran di TV Samsung boleh secara automatik atau secara manualMenyesuaikan saluran di TV Samsung boleh secara automatik atau secara manual

Menyesuaikan saluran di TV Samsung boleh menjadi tangan lama.

Pergi ke menu di panel kawalan pada skrin klik tab "Antenna", pilih "Persediaan Manual" - "Persediaan Channel Digital". Tetingkap membuka, klik pada "Create" dan masukkan parameter: kekerapan 170,000 kHz, modul 128 QAM, penghantaran - 6900 KS / s dan klik pada Search. TV akan memilih saluran tertentu, perhatikan "OK". Sekali lagi tetingkap sebelumnya akan muncul. Menolak untuk membuat, menetapkan frekuensi 178,000 kHz, parameter lain jangan sentuh, klik pada carian. Begitu juga, anda boleh menambah saluran berikut dengan menukar kekerapan dalam kenaikan 8000 kHz untuk menghentikan kekerapan 226,000 kHz. Semua saluran dikonfigurasi, pengguna boleh melihat.

Tune TV

Selepas menetapkan saluran, anda boleh mengedit mereka sendiri. Untuk menyusun saluran penomboran, anda boleh menggunakan tab item "Menu" dan masukkan "Penyiaran", di sini anda perlu untuk memilih "Edit Nombor Channel". Seterusnya, pilih item, maka anda perlu untuk bergerak, sebagai contoh, "kegemaran Disney untuk kanak-kanak." Meletakkan tanda dan tekan "Enter".

saluran analog akan tanpa label, digital - dengan nama.

Kemudian pilih "Tukar Nombor" dan klik "Enter". Gunakan anak panah pada alat kawalan jauh, anda boleh memindahkan saluran ke kedudukan yang dikehendaki atau hanya memasukkan nombor, seperti 002. Untuk menyimpan, tekan "Enter". Dengan cara ini anda boleh swap siaran yang dikehendaki dan menyusun semula saluran. Penapis siaran TV boleh juga kaedah ini.

Selepas tetapan TV, saluran analog akan tanpa label, digital - dengan nama yangSelepas tetapan TV, saluran analog akan tanpa label, digital - dengan nama yang

Jika atas sebab tertentu anda mahu memadamkan saluran, maka:

 • Pada panel kawalan pergi ke "Menu";
 • Memilih editor saluran;
 • Kami mengesahkan "OK";
 • Ia datang pilih "saluran TV" - mengesahkan "OK";
 • Kami sedang mencari saluran yang diingini, klik pada butang "Edit".

Saluran dipaparkan pada skrin, kemudian masukkan kata laluan, yang berada di pintu masuk ke tetapan TV. Terdapat butang tambahan pada skrin, "Pindah", "Padam". Kursor pilih "Padam" dan klik "OK". saluran yang tidak diingini dikeluarkan. Jika tetapan hilang, anda boleh menyusun semula saluran dan Hall. Proses ini tidak mengambil banyak masa.

Kaedah untuk tetapan saluran TV

Auto-penalaan dilakukan kawalan jauh. pengguna perlu mencari butang "Menu", dan menggunakannya untuk membawa menu konteks di TV skrin TV. Kemudian anda perlu memilih "Tetapan" - ". Menyediakan automatik" Apabila proses auto-penalaan selesai, anda akan mendapat senarai saluran digital. TV secara automatik menyimpan saluran Rusia dan asing. Sedang TV menggunakan antena terbina dalam. Jenis ternyata bahawa pembekal ini menawarkan. TV mendapati dirinya saluran.

saluran TV panel automatik penalaansaluran TV panel automatik penalaan

Set boleh secara manual. Untuk melakukan ini, anda perlu tahu terlebih dahulu data saluran asal. Kemudian anda menggunakan alat kawalan jauh, pilih "Menu" utama, dan memaparkan menu konteks di TV skrin TV. Maka ia adalah perlu untuk memilih "Tetapan" - ". Menetapkan manual" Memilih "Manual Setup", anda mesti memasukkan nilai-nilai saluran. Seterusnya anda perlu untuk memilih "Simpan", jadi ia akan memulakan proses mencari dan mengekalkan saluran yang diperlukan dalam memori TV. manipulasi itu perlu untuk melaksanakan setiap saluran TV diperlukan penyiaran digital.

Cara menyediakan bilik untuk TV (video)

Jika TV digital tidak boleh mencari saluran TV digital satelit percuma, mereka tidak dikonfigurasi, masalah yang berkenaan bahawa piawaian siaran televisyen dan data sokongan televisyen tidak sepadan peranti. Juga, saluran TV tidak boleh menjadi rangkaian. saluran TV boleh berada di bawah kod. Dalam kes pengekodan televisyen, anda perlu membeli daripada pembekal kad sim. Jawapan kepada soalan mengapa mendapatkan mematikan tetapan akan memberikan pembekal. Untuk mencari saluran, anda boleh menggunakan EPG itu.