Jangan tergesa-gesa untuk melupuskan kandil lama, cuba untuk mengemaskinikan dengan tangan mereka sendiri!Jangan tergesa-gesa untuk melupuskan kandil lama, cuba untuk mengemaskinikan dengan tangan mereka sendiri! Reka bentuk dalaman dapur Keaslian, bilik tidur atau mana-mana bilik lain boleh ditentukan dengan kehadiran walaupun aksesori kecil, perkara utama yang ia adalah jarang atau eksklusif. Ia boleh menjadi satu bingkai gambar, yang dibuat dengan tangan sendiri, pemegang lilin, untuk jadual telefon, pasu lantai, lampu atau candelier.

Penjelmaan lampu luar biasa untuk ruang tamu atau dapur mencukupi, satu hanya untuk menghidupkan imaginasi anda dan ia tidak kira jika imaginasi tidak memberitahu. Anda boleh menggunakan langkah oleh arahan langkah mengeluarkan mana-mana model yang anda suka dengan mengkaji kelas induk. Bahan-bahan untuk membuat aksesori yang luar biasa boleh didapati tanpa meninggalkan rumah anda sendiri.

Jadi mari kita mulakan ...

Apakah jadual buatan sendiri

Lampu ini boleh potong bulatan daripada kadbodLampu ini boleh potong bulatan daripada kadbod

candelier buatan sendiri atau lampu mungkin berbeza dalam bahan atau pembuatan prinsip. Membuat kandil boleh dari apa-apa dan ia tidak perlu untuk pergi ke pusat membeli-belah terdekat, seperti Bahan-bahan boleh didapati di rumah:

 • kertas;
 • thread;
 • cakera;
 • pinggan mangkuk pakai buang;
 • botol plastik;
 • melekat untuk barbeku;
 • penggantung;
 • kertas dan gam;
 • kadbod;
 • merasakan topi, dan banyak lagi.

Pemilihan bahan boleh bergantung sepenuhnya kepada imaginasi anda atau lampu model masa depan - dari kehadiran bahan tertentu.

Painting - tugas yang agak rumit, kerana hanya satu keinginan tidak cukup di siniPainting - tugas yang agak rumit, kerana hanya satu keinginan tidak cukup di sini

Untuk membuat lampu, candelier atau siling boleh menjadi pelbagai cara:

 • dalam teknik origami atau kertas mache;
 • dengan benang atau setem;
 • dengan cara menganyam atau hentaman;
 • dalam mengait seni atau macrame;
 • menggunakan sebatian serpihan serupa.

teknik pengeluaran akan bergantung kepada bahan yang dipilih.

Kandil diperbuat daripada kayu untuk barbeku

Mempunyai sekurang-kayu tangan kayu (kayu konvensional sesuai untuk barbeku), reben organza, dan gam, anda boleh membuat siling asal dengan tangannya, yang besar untuk menghiasi kawasan pedalaman di dapur anda, jika ia dirangka dalam gaya yang sesuai dan mempunyai beberapa bahagian-bahagiannya.

Kandil diperbuat daripada kayu untuk barbeku adalah sesuai untuk rumah negara atau dapur negaraKandil diperbuat daripada kayu untuk barbeku adalah sesuai untuk rumah negara atau dapur negara

Membuat kandil untuk dapur tidak sukar di rumah:

 1. Pada perimeter segi empat dan meletakkan kayu menyertai dengan gam. Pekerjaan agak susah payah, tetapi anda akan mendapati keputusan yang cemerlang. Ketinggian siling bergantung kepada keinginan anda, ketinggian siling di dalam bilik atau pada jumlah bahan.
 2. Bahagian siling atas mesti mengelak rod cut (supaya kepentingan mereka tidak menonjol), meletakkan mereka melintang atau selari, meninggalkan lubang di pertengahan saiz yang diperlukan untuk kartrij.
 3. Setelah kering gam, anda boleh mula produk menghias.
 4. Di hujung menonjol kayu diikat reben berwarna organza, bilangan mereka tidak sedikit sekali. Beberapa pita adalah mungkin untuk melepasi antara rod di sudut dan di pertengahan produk.
 5. Tergantung pada cangkuk untuk siling diletakkan di siling dapur anda, anda boleh menggunakan pita yang sama dan memperbaikinya melalui lubang kartrij meninggalkan.

Kandil diperbuat daripada kadbod

Daripada kadbod yang mudah boleh membuat kandil luar biasa, yang akan diperhalusi sentuh untuk reka bentuk dalaman.

Kandil diperbuat daripada kadbod akan menjadi elemen hiasan yang besarKandil diperbuat daripada kadbod akan menjadi elemen hiasan yang besar

kelas induk kecil akan menunjukkan bagaimana untuk membuat ia:

 1. Dengan stensil dicetak memotong dua bahagian yang sama dengan slot untuk menghubungkan mereka dengan pusat dan menyertai bersama-sama.
 2. Jika warna kadbod tidak sama seperti yang kita ingin untuk membina bahagian candelier dicat.
 3. Untuk kandil telah dipasang dengan kukuh Berdekatan sebatiannya boleh diduplikasikan wayar atau thread kuat secara langsung melalui lubang-lubang terlebih dahulu.
 4. Kepada kandil siling yang dipasang pada rantai, yang dihantar melalui kord kuasa.
 5. Rantai dan tali yang berwarna sepadan kandil itu.
 6. Meletakkan tali keluar kartrij tersembunyi di bawah cawan plastik juga dicat sepadan kandil itu.

Prinsip yang sama boleh dibuat dengan tangan mereka sendiri kandil itu diperbuat daripada plastik atau hardboard. Ia akan menjadi lebih kuat, tetapi bahagian-bahagian yang dipotong dengan gunting akan menjadi sukar, ia adalah lebih baik untuk menggunakan jigsaw.

Zadekorirovat seperti kandil mungkin sebarang unsur. Sebagai contoh, lilin cat varnis perhiasannya, mangkuk candlesticks menghiasi Paillettes atau renda. Juga berkaitan adalah pendants, kristal atau bunga kain.

Pelita cakera laser

Jika di dalam rumah terdapat banyak cakera laser, yang sayang untuk buang, tetapi sebagai media simpanan mereka tidak sesuai, kerana mereka boleh membuat kandil, siling asal atau perlawanan. hiasan reka bentuk aksesori akan hanya bergantung kepada imaginasi anda, bahan-bahan boleh didapati di pemacu tangan dan tertunggak.

Hari ini, pemacu tidak begitu relevan, dan sudah tentu anda telah meninggalkan banyak daripada mereka. Cuba untuk membuat mereka kandilHari ini, pemacu tidak begitu relevan, dan sudah tentu anda telah meninggalkan banyak daripada mereka. Cuba untuk membuat mereka kandilSelain candelier, cakera boleh digunakan untuk lampu dengan tangannyaSelain candelier, cakera boleh digunakan untuk lampu dengan tangannya

Apa yang anda perlukan

Untuk pembuatan lampu asal dari memandu, anda akan memerlukan dua plat bulat yang diperbuat daripada kayu ketebalan yang berbeza, yang lebih besar diameter daripada roda, kayu atau logam rak. Juga perlu lampu kalimantang panjang diperlukan, starter magnet, dan dalam pemacu fakta. Papan kayu boleh dipesan daripada rakan atau seorang tukang kayu untuk melihat dengan tangannya sendiri, berdiri boleh nikel dibeli.

Bagaimana untuk membuat

Pada papan yang mempunyai ketebalan yang besar untuk membuat lubang, untuk menubuhkan suis pemula dan disambungkan kepada lampu. Bersebelahan dengan roda lampu digantung dalam jumlah yang diperlukan, menetapkan rak di sekeliling cakera dan dipasang di atas.

Oleh itu, media lama dalam bentuk lampu asal daripada cakera panjang akan menjadi tuan rumah.

Chandelier "Birch daun" botol plastik

Agak luar biasa di mana-mana bahagian akan kelihatan seperti kandil, yang dibuat dalam bentuk risalah. Bagaimana untuk membuat tangan sendiri - akan menunjukkan kelas induk. Dia keluar dari botol plastik biasa, warna yang anda boleh memilih mengikut budi bicaranya.

Kandil dari botol plastik akan kelihatan sangat luar biasa dan yang paling penting - tanpa tanda-tanda bahawa murahnya produkKandil dari botol plastik akan kelihatan sangat luar biasa dan yang paling penting - tanpa tanda-tanda bahawa murahnya produk

Arahan langkah demi langkah:

 1. Botol potong mana-mana daun yang dipilih untuk nilai masa depan.
 2. Setiap bahan kerja perlu daun berbentuk.
 3. Dengan bantuan besi pematerian dengan hujung tebal dan potongan serong berat sebelah perlu podplava setiap kosong yang daun masa depan kelihatan lebih menarik.
 4. Juga kelebihan tip perlu diberi struktur daun bahan kerja. Ini perlu dilakukan dengan berhati-hati, kerana ia boleh dengan mudah cair lubang pada plastik. Daun dengan urat bertakuk dan luka submelting akan kelihatan lengkap. Sejak botol plastik adalah silinder dan berubah bentuk apabila plastik dipanaskan, daun diperoleh hasil sangat berkesan.
 5. Merah-panas jarum pada pangkal setiap daun cair lubang pelekap berbilang.
 6. Menggunakan wayar nipis dibentuk oleh cawangan dan diperketatkan kepada casis sesuatu dawai keluli.

Jika anda membuat kandil baru dalam bentuk daun sebagai siling bagi lampu lantai atau lampu meja, ia akan menjadi pelengkap harmoni untuk kandil, yang mengubah bilik ke dalam hutan.

Kandil dengan hutan unjuran tidak disukai semua orang, tetapi keaslian dan realisme majoriti hidanganKandil dengan hutan unjuran tidak disukai semua orang, tetapi keaslian dan realisme majoriti hidangan

Kehidupan baru untuk candelier lama

Sudah tentu, di ruang tamu banyak masih tergantung candelier yang membuang malang, kerana mereka adalah memori seseorang atau peristiwa.

Agar tidak membuang sesuatu, kandil lama boleh memberikan hidup baru:

 • Sebagai permulaan ia mesti dibersihkan, degreased permukaan, plaster dan cat.
 • Hiasan candelier lama boleh dibuat dalam bentuk decoupage, mengemas kini kartrij, menjadikan mereka lilin kendur dengan gam panas, maka jangan lupa mereka tona.
 • Menghasilkan penggantungan asal boleh mengikut budi bicara yang ada manik, butang dan elemen-elemen lain.

Bagaimana untuk menghiasi kandil itu dengan tangan mereka (panduan video)

Dalam bentuk yang baru yang kandil lama tergantung untuk masa yang lama di tempat yang betul dan menyenangkan mata pemiliknya.

Kandil, yang dibuat dengan tangan sendiri, akan membuat rasa yang asal kepada reka bentuk dapur, ruang tamu, nurseri atau mana-mana bilik dan akan menjadi cemerlang, loghat unik walaupun dalaman Keyakinan yang paling tidak menonjol.

Candelier dengan tangan mereka di dapur (foto)