BÀnkskiva i stÀllet sill ökning pozeznuyu kök, utan att göra avkall pÄ bekvÀmligheten avBÀnkskiva i stÀllet sill ökning pozeznuyu kök, utan att offra udobstvomPodokonnik i lÀgenheten kan tjÀna inte bara för blommor avel - det kan omvandlas till ett bord och sedan utformningen av rummet kommer att bli mycket mer intressant och funktionell. SÀrskilt relevant fönster, bÀnkskivan i smÄ lÀgenheter, dÀr varje kvadratcentimeter rÀknas.

Den roll bÀnkskivor sill

Bordsskiva fönstret kan vara i form av en tabell, eller som ett arbetsomrÄdeBordsskiva fönstret kan vara i form av en tabell, eller som ett arbetsomrÄde

i ett litet kök Àr mest lÀmpligt att anvÀnda bordsbrÀdan flyter i bareni ett litet kök Àr mest lÀmpligt att anvÀnda bordsbrÀdan flyter i barenistÀllet sill bÀnkskiva kan vara ett matbord, eller kan vara en hel arbetsdag omrÄdeistÀllet sill bÀnkskiva kan vara ett matbord, eller kan vara en hel arbetsdag omrÄde

I lÀgenheten fönster kan slÄ helt annorlunda. Byta den pÄ bordet, kan vi radikalt förÀndra designen och skapa ett utrymme för maximal komfort för livet.

I köket fönster kan bÀnk integreras i den allmÀnna arbetsomrÄdet eller spela rollen av bordet. Han blir nödvÀndigt, om köket Àr U-formad, lÀngs tre vÀggar, inklusive vÀggen nÀra fönstret i köket. DÄ en enda arbetsbÀnk Àr den bÀsta lösningen. Sovrummet och vardagsrummet fönster som bordsskivor kan fungera som tabeller eller byrÄ. I vardagsrummet under diskbÀnken kan placeras elektrisk spis, vilket gör situationen mer bekvÀm och ovanliga.

Köks Idéer

Bordsskiva vid fönstret - Àr det överflöd av naturligt ljus och den mest effektiva platsenBordsskiva vid fönstret - Àr det överflöd av naturligt ljus och den mest effektiva platsen

SÀrskilt brÄdskande modernisering av sill, om köket i lÀgenheten Àr liten i storlek. SkÀnk frÄn ovan i detta fall kan vara nÀrvaron av tjocka vÀggar och djupa fönster. I det hÀr fallet, i stÀllet för sill bÀnkskivan kommer att skapa en fullstÀndig tabell. Det kan fungera som ett kök:

 • tabell;
 • arbetsomrĂ„det;
 • bar.

viktigtOm fönsterbrÀdan kommer bÀnk spela rollen av baren, det kan och ger upp frÄn middagsbordet, flytta den in i vardagsrummet eller vÀlja ett fÀllbart bord, som kan spridas efter behov. Under bar rymmer hyllor eller diskmaskin, vilket kommer att maximera anvÀndningen av utrymmet i köket.

BÀnkskivan, till exempel, kan göras hopfÀllbar - i detta fall, de flesta av det fÀlls ner nÀr den inte behövs. NÀr du behöver ett fullt bord - kan bordsskivan höjas igen.

Den idealiska lösningen i köket - att sammanföra arbetsomrÄdet lÀngs vÀggen och tröskeln under enhetlig toppen. Detta gör det möjligt att lösa flera problem pÄ en gÄng - anvÀnd vinkeln mellan plattan och vÀggen, som vanligtvis försvinner frÄn fönsterbrÀdan och göra en ytterligare bord pÄ vilket bekvÀmt placerade hyllor.

viktigt: Den ursprungliga lösningen - organisationen av bÀnkskivan handfat fönsterbrÀdan. Men detta kommer att krÀva en överföring rör.

I större kök ser bra bÀnkskivor - barer.

Material för bÀnkskivor

Marmorskiva, som ligger vid fönstret ser monumental och elegantMarmorskiva, som ligger vid fönstret ser monumental och elegant

Följande material kan anvÀndas för tillverkning av bÀnkskivor:

 • particleboard,
 • MDF;
 • konstgjord sten akryl Corian;
 • marmor.

Marmor Àr för dyrt och har en stor vikt. DÀrför Àr det sÀllan anvÀnds i dyra lyx inredning. Akryl bÀnkskivor i köket anvÀnds mycket oftare - de Àr lÀtta, estetiska och hÄllbarhet. Detta material Àr enkelt att bearbeta, och det kan ges en helt annan form, som Àr viktiga för tillverkningen av fönsterbÀnkar, bÀnkskivor, i kombination med ett arbetsomrÄde.

Bordsskivor av spÄnskiva och MDF Àr billiga. du kan göra produkter med hÀnderna frÄn detta material, vilket Àr oerhört viktigt. Laminatmaterialet kan du skapa estetiska sammansÀttning. SÄvida det antas att pÄ bordet kommer stÀndigt bli blöt, Àr detta material att föredra. Oftast anvÀnds för tillverkning av bords i vardagsrummet, sovrummet. I köket anvÀnds det om bÀnkskivan Àr inte arbetsomrÄdet eller tvÀtt omrÄde - för tabellen och baren, gjorde med sina egna hÀnder.

Fönster bÀnkskivor i vardagsrummet

I vardagsrummet kan du anvÀnda tabellen som en förlÀngning av tröskeln, vilket gör oanvÀnt utrymme anvÀndbarI vardagsrummet kan du anvÀnda tabellen som en förlÀngning av tröskeln, vilket gör oanvÀnt utrymme anvÀndbar

Ibland ett fönster i lÀgenheten ligger i ett fattigt - nÀstan i hörnet. HjÀlp att anvÀnda detta utrymme och göra den funktion kan endast fönsterbrÀda, förvandlats till en bÀnkskiva. Han kan spela rollen av arbetsbordet och organisera kontorslokaler.

viktigtDu kan organiskt bygga ett fönster i arbetsomrÄdet, om bÄda sidor Àr placerade lÀngs fönstret hyllor eller stÀllningar. Fönster förvandlas dÀrmed till en stationÀr dÀr du kan placera en dator, eller att ordna en plats för student lektioner.

Rummen kan ordnas under tröskel skÄp eller byrÄ. I detta fall, under bÀnkskivan anordnade lÄdor och hyllor. Sam sill fungerar som en bred hylla eller utrymme för hushÄllsapparater och elektronik.

SÄdana lösningar Àr möjliga om ett fönster inte radiatorer. NÀr det finns en radiator, kan du fortfarande slÄ utrymme, uppföra en falsk eldstad.

Sovrummet sill konverteras till en sÀnggavel hyllor.

Att bÀnkskivor med sina hÀnder

BÀnkskiva-sill kan ha mycket olika former, till exempel, som pÄ bilden - att vara en fullstÀndig barBÀnkskiva-sill kan ha mycket olika former, till exempel, som pÄ bilden - att vara en fullstÀndig barMycket bekvÀmt att vara i köksbÀnken, i kombination med en balkongMycket bekvÀmt att vara i köksbÀnken, i kombination med en balkong

Kostnadströskel bÀnkskivor gjorda av konstgjord sten Àr ganska hög och inte alla har rÄd med. I det hÀr fallet kan du göra en bÀnkskiva i köket och i rum med sina egna hÀnder. För att göra en verklighet denna idé, mÄste du ha minst erfarenhet av att arbeta med trÀ och verktyg.

Inledningsvis Àr det nödvÀndigt att bestÀmma storleken pÄ bordsskivan. Typiskt strÀcker den sig frÄn 40 till 80 cm djup, beroende pÄ de valda modifikationer och förmodade funktioner. Om detta Àr köksbordet, bör bredden vara 50-80 cm, och om skÄpet - rÀcker och 40. Höjden pÄ bÀnkskivan Àr alltid lika med höjden pÄ trösklarna i huset.

viktigtInnan du gör en bÀnkskiva, Àr det nödvÀndigt att göra alla mÀtningar i fönstret - huvudsaken Àr att den fÀrdiga produkten inte stör med fönstret öppet.

Top med ena handen vilar pÄ piedestaler eller ben, och Ä andra sidan - som skall faststÀllas under fönsterbrÀdan som en vanlig.

Förfarandet fungerar

Gör en hopfÀllbar bordsskiva för köket Àr ganska enkel, och storleken kan Àndras i det bredaste utbudetGör en hopfÀllbar bordsskiva för köket Àr ganska enkel, och storleken kan Àndras i det bredaste utbudet

Betrakta de grundlÀggande stegen:

 • För att göra sina egna hĂ€nder bĂ€nkskivan, mĂ„ste du först skĂ€ra basen. Bas sticksĂ„g utskuren frĂ„n ett valt material, till exempel - frĂ„n vattenfast plywood av 12 mm tjocklek.
 • Basen Ă€r monterad pĂ„ piedestaler knutna till och med hjĂ€lp av sjĂ€lvgĂ€ngande skruvar. Piedestaler kan göras med sina egna hĂ€nder eller köpa fĂ€rdiga moduler i möbelaffĂ€rer.
 • Basen Ă€r kopplad till den befintliga tröskeln. För detta Ă€ndamĂ„l lĂ€mpliga z-formade konsoler.
 • DĂ€refter kan basbelĂ€ggningen vara nĂ„got material. Som fodret kan anvĂ€ndas spĂ„nplattor eller MDF-skivor; keramiska plattor, dekorativa mosaik, smĂ„sten.

viktigtOm Facing bÀnkskivor i köket för att anvÀnda plattor, som Àr tillverkade av ett förklÀde, fÄr du fÀrdig inredning.

 • Tile kan hĂ„lla sina hĂ€nder pĂ„ vanligt lim för kakel.
 • Lim appliceras pĂ„ basen och den övre kakel prydligt staplade. Mellanrummen bör vara minimal.
 • NĂ€r arbetet Ă€r klart, alla lederna Ă€r överskrivna fogmassa.
 • LĂ€ngs fönsteröppningen och vĂ€ggarna i köket limmade Molding - keramik eller plast. Om du vill spara, kan du byta ut form silikon. Men detta döljer fogarna mĂ„ste uppdatera frĂ„n tid till annan.
 • Ändarna pĂ„ bĂ€nkskivor limmade över lĂ€mplig fĂ€rg möbler kanter. Detta görs enkelt för hand.

Bordsskiva gjort med sina egna hÀnder, kommer att spara pengar och samtidigt, kommer att skapa en unik interiör i huset, blir i fokus för sitt beslut.

Exempel bÀnkskiva stÀllet tröskeln (bild)