Bath mesti kualitatif bercagarBath perlu menjadi kualitatif zakreplenaNa pasaran hari ini terdapat sebilangan besar jenis kaki dan sokongan lain untuk bilik mandi, yang berbeza dalam beberapa kriteria yang berbeza dan, khususnya, pada kos yang. Perlu diingatkan bahawa mandi penetapan boleh dibeli bukan sahaja sebagai sokongan yang kuat, tetapi juga untuk menekankan estetika reka bentuk dan keselesaan seluruh bilik. Pengeluar cuba untuk kerap mengeluarkan pelbagai model pengikat, jadi anda boleh memilih produk di bawah bilik mandi gaya dan penyelesaian reka bentuk yang tertentu.

Arahan: bagaimana untuk menetapkan bilik mandi, ia tidak bergerak

Untuk mengukuhkan mandi di atas lantai atau di dinding, anda boleh menggunakan pelbagai cara.

Pada asasnya, ia digunakan perlawanan luar.

Ia adalah lebih praktikal, dan dengan dia lebih daripada sekadar bekerja.

Terdapat beberapa cara di mana anda boleh menetapkan mandiTerdapat beberapa cara di mana anda boleh menetapkan mandi

Merujuk kepada spesis, mungkin ada beberapa:

 1. Struktur sokongan juga mungkin tidak sesuai untuk menyokong keseluruhan bilik mandi, termasuk berat pengekalan air dan manusia. Sokongan seperti ini - bukan asas rapuh dan produk yang kukuh yang boleh bertahan selama bertahun-tahun dan tidak kehilangan ciri-ciri teknikal mereka.
 2. Sokongan tambahan digunakan untuk membuat sokongan sekunder, jika sekolah rendah tidak mencukupi. Dalam beberapa kes, sokongan kecil diperlukan untuk menyelaraskan bilik mandi.
 3. tiang hiasan yang digunakan untuk menghiasi kaki utama dan tidak boleh berfungsi sebagai asas yang kukuh, busa pembinaan dilampirkan.

Hiasan, ia hanya satu hiasan kreatif dan banyak lagi.

Praktikal gunung mandi akrilik untuk dinding

Selamat reka bentuk mandi akrilik dalam pelbagai cara.

Lebih sering daripada tidak, pilih ia jenis pemasangan pada dinding:

 1. Inset ke dalam niche tersebut. Jika anda memilih pilihan ini, anda perlu untuk menjalankan tugas pada masa hiasan, kerana terdapat terlalu banyak habuk, kotoran dan serpihan. Dalam erti kata lain, mula-mula disediakan niche rangka logam dan eternit, dan kemudian, menjalankan kerja-kerja kemasan yang diperlukan untuk melengkapkan pembaikan.
 2. logam sudut. Paling biasa, bilik mandi akrilik cuba untuk menetapkan ia kepada struktur sudut logam. Ia tidak perlu untuk membeli, dan ia adalah mungkin untuk membuat dengan tangan anda sendiri. Bingkai yang dipasang di sepanjang dinding di sebelah mandi, selepas itu ia diletakkan di atas sokongan ini.
 3. Cara yang paling ideal di mana anda boleh melampirkan mandi akrilik - montaj cangkuk, atau memilih kurungan adat. Sebagai peraturan, mereka dibekalkan dengan peralatan kebersihan, tetapi, jika tiada daripadanya, akan mempunyai untuk membeli secara berasingan. Pada mulanya, anda perlu meletakkan bilik mandi di tempat lokasi tetapnya dan tahap menggunakan tahap semangat. Berikut adalah berlainan daripada yang sudut 20 cm. Kemudian produk dikeluarkan, diukur dengan ketebalan manik diukur adalah jarak turun dari markah yang ditetapkan sebelum ini pada permukaan dinding, dan lubang bersedia kayu penetap. Mereka diskrukan kurungan anchor dan memasang bilik mandi. Pada permukaan bersama dipasang skirting seramik atau plastik.

Selamat reka bentuk mandi akrilik, anda boleh menggunakan pelekap dindingSelamat reka bentuk mandi akrilik, anda boleh menggunakan pelekap dinding

Ia harus diperhatikan bahawa ia boleh diterima untuk membuat bar sisi dan di dalam bilik, di mana sudah ada jubin, tetapi dalam kes ini, tidak disesuaikan sidebar bawah mandi, dan struktur di bawah syarat-syarat bilik.

Semua sendi untuk diproses oleh sealant khas kalis air.

Ada kaveat. Bingkai setiap mandi harus diatur bukan sahaja di permukaan dinding, tetapi juga atas alasan bahawa tiada struktur condong dan keupayaan ubah bentuk untuk rawatan air dalam operasi itu.

Disiasat untuk menetapkan mandi keluli untuk tidak terpengaruh

Bagaimana untuk memasang keluli, besi atau apa-apa mandi logam lain untuk tidak goncang?

Yang anda perlukan:

 • Membeli sokongan padu;
 • Menyediakan tapak untuk pemasangan;
 • Pilih set yang dikehendaki alat.

Perlu diingatkan bahawa mandi keluli tidak terlalu berat dan ia boleh tinggal di kaki, yang tidak membuat tuntutan terlalu tinggi. Ia bergantung kepada kualiti jawatan dan kehidupan mereka pada pemilihan yang betul untuk sokongan peralatan kebersihan.

Untuk tidak berayun mandi keluli, ia adalah perlu untuk memperoleh sokongan yang kuatUntuk tidak berayun mandi keluli, ia adalah perlu untuk memperoleh sokongan yang kuat

Biasanya, untuk keluli mangkuk sokongan mungkin berbeza pada data luaran dan jenis perlawanan:

 1. Skru. Mereka dipasang di bahagian bawah dengan skru. Menurut menyerupai rak konvensional logam, dan pemasangan adalah disebabkan oleh unjuran skru khas pada permukaan struktur, atau dalam erti kata lain, untuk cuping. Kaedah ini dianggap sebagai sukar dan untuk menjalankan pemasangan, perlu mengerahkan banyak usaha dan berhati-hati tidak untuk mencederakan mandi enamel.
 2. plat pelekat sendiri. kaki itu dianggap universal, dan dibawa ke permukaan penetapan mandi keluli melalui lapisan pelekat khas dilupuskan pada plat logam, yang melekat pada kaki. Dalam penampilan mereka menyerupai bangku yang paling biasa. Cara ini mengelakkan pembentukan calar pada lapisan enamel luar produk kebersihan, walaupun kita menjalankan pemasangan sendiri.
 3. Eyelets. Dalam kes ini, kaki penetapan dilakukan dengan menggunakan eyelets atau, dalam erti kata lain, konsol berasingan, bersempadanan terhadap unjuran atau cuping terletak di bahagian bawah mandi. Selepas pemasangan dijalankan oleh khas pin lugs penguncupan.

Kaedah terakhir ini dianggap sebagai boleh dipercayai, dan akan membuat asas yang kukuh, bagaimanapun, kita perlu menjadi seperti tidak berhati-hati oleh kecacatan di bahagian bawah tangki untuk rawatan air.

Pakar mengesyorkan memilih dengan tepat skru kaedah mandi keluli pelekap di kaki, jika bilik adalah lantai yang tidak rata. Oleh itu, ia adalah mungkin untuk menyelaraskan dirinya kepada tahap bilik mandi.

Penting! Ini kaki boleh digunakan hanya dengan tab khas yang terletak di bahagian bawah produk. Skru skru ke bahagian bawah dilarang sama sekali.

Jika lantai itu dilemparkan, ia bergantung kepada plat diri pelekat yang sesuai.

Memilih perlawanan mandi

Hampir setiap artis bekerja dengan peralatan kebersihan boleh menyediakan laporan bergambar tentang bagaimana dia mendapati pembinaan besi tuang atau keluli pada kaki. Bagaimana jika pemasangan dijalankan dengan tangan mereka sendiri?

Salah satu varian pemasangan - penetapan mandi pada rangka logamSalah satu varian pemasangan - penetapan mandi pada rangka logam

Anda hanya perlu bermula daripada hakikat apa yang membuat bilik mandi, dan memilih cara yang sesuai pelekap kaki:

 1. Panas besi tuang hendaklah di atas sokongan seperti yang tidak akan goyah, terutama apabila tangki itu diisi dengan air dan terdapat seorang lelaki. Di samping itu, mana-mana gunung dilengkapi dengan baji khas atau mengetatkan bolt untuk meningkatkan ketegaran.
 2. Bilik mandi keluli cukup keras tetap, kerana mereka adalah cahaya, dan dalam satu gerakan yang boleh dipindahkan ke kedudukan yang dikehendaki. Dalam kes swasta itu, memilih kaedah pemasangan dinding yang perlu memegang masih di peringkat kerja-kerja kasar dan kemudian membuat pelapisan berjubin.
 3. Baths akrilik terbaik berdiri pada rangka logam, dipasang dengan tangan. Oleh itu, ia adalah mungkin untuk mengelakkan ubah bentuk produk kerana kualiti miskin menyokong, dan mengukuhkan struktur.

nasihat profesional: Bagaimana untuk menetapkan tab mandi (video)

Untuk memahami cara menyediakan bilik mandi di kaki, ia adalah perlu pada peringkat pembelian paip untuk berkenalan dengan semua nuansa, untuk mengambil alih sepenuhnya keseluruhan set bahagian-bahagian yang diperlukan, dan seterusnya tidak menghadapi kesukaran atau detik-detik yang tidak menentu, seperti percanggahan rak bahan mandi.