I Ă„rhundraden, ingen hut inte utan ugnI Ă„rhundraden ingen hut inte utan Pechin ett privat hem Ă€r inte utan vanlig ugn av tegel uppvĂ€rmnings tillagningen. Även om dagens mĂ„nga av husen Ă€r utrustade med gas uppvĂ€rmning, de flesta av Ă€garna har ingen brĂ„dska att överge tegelugn, eftersom det ger en speciell vĂ€rme - vĂ€rmen i hĂ€rden, fylla ett hus hemtrevnad och en kĂ€nsla av lugn. Dessutom i omrĂ„den rika skog kan avsevĂ€rt spara pĂ„ naturgas, som Ă€ger en skog.

Önskan att göra Ă€ndringar i huset, bland annat överföring av vĂ€rme och spisar kan ofta vila pĂ„ nyanser och nyanser i ugnen fallet. Information om hur du lĂ€gger upp ugnen med hĂ€nderna, kommer du att lĂ€ra i detta material.

Lite om vilka typer av ugnar

Olika typer av ugnar, det finns mÄnga, men i privata konstruktion anvÀnder inte alla.

Olika typer av ugnar för privata hem:

 1. uppvÀrmning (Aminer, bad vÀrmare);
 2. matlagning (Exklusivt för matlagning ugn);
 3. universell (VĂ€rme och matlagning).

Den senare anses vara ett slags universellt, sÄ Àr vanligast i privat byggande.

Öppen spis med trĂ€ brinner i den en symbol för komfort och vĂ€rmeÖppen spis med trĂ€ brinner i den en symbol för komfort och vĂ€rme

Apparat ugnen och dess egenskaper

Vyn Miniatyrer och projekt av tegelugnar och vÀlja ett specifikt utförande, bör det vara uppmÀrksam inte sÄ mycket pÄ sin exteriör design, hur den interna strukturen. UppvÀrmningsanordningen och matlagning ugn bestÀmmer dess prestanda, och till slut - och liv.

Den inre konstruktionen av matlagning ugnsvÀrmen och inte beroende av enhetens plats i byggnaden. Kitchen ugn kan vara i mitten av rummet, i ett hörn eller mot en vÀgg.

De huvudsakliga strukturella elementen i tillagnings ugn, för pann:

 • Diken (varmluftskanaler);
 • AsklĂ„da (eller aska grop);
 • Grate (för brĂ€nning inlĂ€gg med asklĂ„dan);
 • Under (ramp till grate);
 • FörbrĂ€nningskammaren;
 • Burnout (skorstenen);
 • Kropps ugn (förbrĂ€nningszonen separerar frĂ„n efterförbrĂ€nning zonen i ugnen);
 • Otdushnik (öppning genom vilken vĂ€rmeflöden i det uppvĂ€rmda rummet);
 • Den yttre vĂ€ggen;
 • Dymooborot (kanal som förbinder ugnen till skorstenen);
 • överlappar;
 • skorsten;
 • Fördjupningen (utrymmet mellan skorstenen och ugnen);
 • Rök ventil;
 • VĂ€rmeöverföringsvĂ€ggen.

DETALJERAD ugnsanordningDETALJERAD ugnsanordning

VÀrmeöverförings spis bestÀms genom termisk energi som produceras av ugnen i en timme, och beror pÄ den mÀngd brÀnsle som anvÀnds. VÀrmekapacitet (förmÄga att lagra vÀrme frÄn det förbrÀnda brÀnslet) mÀts i timmar. Olika ugnar har olika specifika vÀrme nivÄ, vilket ocksÄ beror pÄ graden av isolering av vÀggar och tak, fönster och dörrar i huset.

Placering av ugnen i huset pÄverkar vÀrmemÀngd. Hus med en spis, stÄende i mitten, kommer det att bli varmare.

Ryska ugnen och dess enhet

Rysk spis av tegel som slÀpps ut pÄ grund, eftersom dess struktur Àr ganska massiv. I sin utformning ryska ugn inkluderar podpechek anvÀnds för att lagra brÀnslen som det torkar lÀtt, och facklor i smÀltugnen. Podpechek-lÄst valv trÄg, som Àr fylld med strö pÄ lösningen av leran. SÀngklÀder set top botten av kokkammaren.

Traditionella ryska ugnen anvÀnds i stor utstrÀckning, och för nÀrvarandeTraditionella ryska ugnen anvÀnds i stor utstrÀckning, och för nÀrvarande

Ryska ugn har en speciell konstruktion, som skiljer sig vÀsentligt frÄn konventionell uppvÀrmning-matlagning ugn vÀrmeöverföringskoefficienten och andra parametrar. Under protaplivaniya, Àven en kort ryska spis lagrar vÀrme och kan ge det minst 24 timmar.

Till ryska ugnen inte förbrukas alltför stora mÀngder av brÀnsle, inte rökt och kyldes i ett par timmar, nÀr det Àr viktigt att hÄlla noggrann anordning om teknik och dimensioner, som innefattar kretsen. Tegelstenarna som bildar det inre ugnsanordningen brotsch och polerad till Hajla innervÀgg var plan och jÀmn.

OcksÄ i sin struktur ryska ugnen innefattar en förbrÀnningskammare, som Àr dess hjÀrta. Ugnen Àr uppdelad i en tillagningskammare eller eldstad och bageriet (degel). Degeln har en lutande golvkonstruktion som bör utföras noggrant nÀr dragningsanordningen ryska ugnen.

Degeln den viktigaste hemligheten som döljer en rysk kök. NÄgra av rÀtterna efter tillagning har lÀnge försmÀktat i ugnsrummet. För att uppnÄ denna effekt, eller för att skapa liknande förhÄllanden för att förbereda rÀtter av ryska köket, med hjÀlp av bekanta spis och elektrisk ugn Àr inte möjlig.

Den viktigaste hemligheten ryska Ätskillnad frÄn vanlig ugn, en rökkanal enklaste konstruktion som genom sin effektivitet övertrÀffar rökkanaler enhets andra typer av ugnar.

Rysk ugn enhet med hÀnderna (video)

Valet av design

Valet beror pÄ vilken typ av ugnen anvÀndningsförhÄllanden:

 1. VÀrme och spis. Om du planerar intensiv anvÀndning av ugnen i hans hus, Àr det bÀttre att vÀlja uppvÀrmning och matlagning ugn med en massiv enhet och regelbunden protaplivaniem. I en apparat av en sÄdan ugn vÀrmer initialt dess konstruktion bestÄende av ett flertal av tegel kalla, börjar vÀrmeöverföring dÄ.
 2. Ugn uppvÀrmning. För en stuga i bergen eller trÀdgÄrden, dÀr bostaden Àr inte planerat att vara tillrÀckligt, och en eldstad. Det har Àven smÄ vÀrmekapacitet och (2 - 3 timmar), men kan vÀrma upp rummet snabbare Àn massiva ugn. Denna konstruktion gör det möjligt att snabbt vÀrma upp under den kalla Ärstiden.

Brick ugn uppvÀrmning kan installeras med eller utan grund. Den lÀttaste design kommer i en fjÀrdedel tegel (tegel placeras pÄ kanten). För att ge den styrka - med hjÀlp av en ram av metalldelar. Massive spis krÀver installation av fundament, som inte bör vara förknippade med konstruktionsstödet. I fallet med en separat skorsten behöver ocksÄ en grund för det.

Att vÀlja rÀtt grunden för en tegelugnAtt vÀlja rÀtt grunden för en tegelugn

BestÀm storlek och kapacitet

NivÄn av vÀrme vÀrme-matlagning ugn mÄste noggrant utföra eventuella vÀrmeförluster som beror pÄ temperaturen utanför huset, och graden av vÀrmeisolering vÀggar, fönster, dörrar och tak.

För att berÀkna effektbehovet av ugnen, hur mycket utrymme du behöver för att multiplicera antalet timmar pÄ en dag.

MÄtt och utformning av framtida ugnen bestÀmmer dess kapacitet.

ugnsanordning. Var ska man börja?

Ett exempel pÄ konstruktionen planen av ugnen genom raderna av tegelEtt exempel pÄ konstruktionen planen av ugnen genom raderna av tegel

Murverk nÄgon ugnen kan inte inledas utan drag eller ritning, som mÄste omfatta lÀget och dimensionerna hos strukturen, liksom tillbakadragande skorstenen utan att störa lagerstrukturelementen. Det Àr ocksÄ nödvÀndigt att berÀkna vÀrmeöverföringskoefficienten av ugnen. Ordningen eller projekt framtid ugnen görs pÄ grundval av denna berÀkning.

Skapa sina egna projekt eller ritningar Àr uppvÀrmnings-kokande ugn svÄrt, sÄ att du kan anvÀnda sig av projektorganisationen eller information pÄ Internet.

Verktyg och material

NÀr ugnen projektet godkÀnns, Àr det möjligt att förbereda sig för sin murverk.

För att fÀlla ugnen med hÀnderna, mÄste du ha till hands:

 • Hammare spis-maker (spackel);
 • murslev;
 • Byggnad nivĂ„ och ett lod;
 • MĂ„ttband;
 • Cement-sand murbruk;
 • Handen motordrivet verktyg (hammare, kvarn, etc);
 • Rött tegel;
 • Eldfast tegel (brĂ€nns);
 • VĂ€nd tegel;
 • En lösning av murverk sand och lera;
 • VĂ€rmeisolering och vattentĂ€tt material;
 • Furnace tillbehör och enheter.

Murverk ugn med sina egna hÀnder. alla steg

Liksom alla byggprocessen, ugn murverk med hÀnderna görs i etapper.

Driver denna process innehÄller följande:

 • Konstruktion av stiftelsen. Grunden kan lĂ€ggas inte frĂ„n en tegel och kamp. AnvĂ€ndning grunden Ă€r inte för alla ugnen mönster, men om du bygger en massiv rysk spis eller utan sin enhet inte kan göra.

Stödet i framtiden av ugnen i alla fall bör inte röra fundamentet av byggnaden, eftersom de har olika utkast och i fallet med förskjutning kan knÀcka ugnen och brutit sitt arbete, och det Àr en brandrisk.

OvanpÄ kÀllaren spisen gjort cementOvanpÄ kÀllaren spisen gjort cement

Omfattningen av grundlÀggningsdjup beror pÄ vikten av ugnen struktur och dess utformning och fotavtryck bör överstiga de totala dimensionerna hos ugnen med minst 5 cm runt omkretsen. Fundam linje murverk tegel av bakas i tvÄ rader pÄ cement till golvnivÄ. Bilda en första rad av murverk Àr nödvÀndigt för att uppnÄ en plan yta i enlighet med nivÄn, eftersom den kommer att bero pÄ kvaliteten pÄ hela strukturen av ugnen. Detta följs av ett tÀtskikt som ett material, som kan anvÀndas för vanlig takpapp eller takmaterial materialet placeras i tvÄ lager.

 • Murad ugn. OvanpĂ„ tĂ€tskikt lĂ€ggs första raden. Murverk med varje rad bör börja lösning utan att lĂ€mna spalter mellan tegelstenarna lika framtida sömmar (3 - 5 mm). Vidare i stĂ€llet för vinkel tegel som och planat lösning spackel. Brick sjĂ€lv Ă€r nedsĂ€nkt i vatten och hölls dĂ€r tills all luft kommer ut. "Flush" tegel avlĂ€gsnas frĂ„n vattnet och lagda pĂ„ den korrekta lösningen med en knackning pĂ„ den med en murslev för inriktning. Överskottslösning avlĂ€gsnades murslev.

Den första raden av tegel som utan murbruk för korrekt berÀkning av mÀngdenDen första raden av tegel som utan murbruk för korrekt berÀkning av mÀngdenOvanpÄ den första raden av tegel som tÀtskikt materialOvanpÄ den första raden av tegel som tÀtskikt material

Med hjÀlp av en spackel Àr nödvÀndigt för en korrekt inriktning av tegelMed hjÀlp av en spackel Àr nödvÀndigt för en korrekt inriktning av tegelVarje rad av tegel som med överlappande skarvar föregÄende radVarje rad av tegel som med överlappande skarvar föregÄende rad

För att testa hur vÀl lagt hörnet tegel, bör kontrollera vattenpasset horisontellt och lod pÄ bÄda sidor om den vertikala.

Om tegelstenar senare producerats pĂ„ ett identiskt sĂ€tt, Ă€r den enda skillnaden att de vertikala fogarna i murverk Ă€r fyllda med en lösning. Varje efterföljande rad ska lĂ€ggas förskjutning i halv tegel bandage sömmar. Under utlĂ€ggning av att installera kopplingen (dörr aska och förbrĂ€nningskammargallerplatta). Öppningar för rördelar och ugnens utrustning som behövs för att göra lite mer av elementen sjĂ€lva med tanke pĂ„ skillnaden i den linjĂ€ra expansionen av metallelement och tegel.

 • Bildandet av skorstenen. Tube lĂ€ggningsprocessen skiljer sig inte mycket frĂ„n murverk sjĂ€lva ugnen. Vid passage vindsvĂ„ningen observera brand avstĂ„nd (38 cm) frĂ„n spĂ€nnverket och andra virkesstycken till den inre vĂ€ggen av röret. Om det inte finns nĂ„gon önskan att sprida den yttre delen av murad skorsten, som stiger ovanför taket, Ă€r det möjligt att installera ett rör av asbest eller metall.

Upphettningsugnen av tegel med sina hÀnder (video)

slutsats

Bildandet av anvÀndbara fÀrdigheter i omrÄdet av ugnen fallet - inte en lÀtt uppgift, liksom stenugn, med sina egna hÀnder. Genom processen av tegel ugn enhet Àr det viktigt att ha rÀtt instÀllning respekterar mÄttnoggrannhet av anordningen och utkastet till förhÄllandet mellan den fÀrdiga produkten.

Exempel pÄ tegelugnar (foto)