Untuk membuat kraf menarik diperbuat daripada kadbod adalah agak mudah dan mudah, jika terlebih dahulu untuk mempelajari nuansa asas proses iniUntuk membuat kraf menarik diperbuat daripada kadbod adalah agak mudah dan mudah, jika terlebih dahulu untuk mempelajari nuansa asas proses kraf yang dibarisi dunia adalah sangat tinggi. Ia adalah tempat untuk kotak, kapal, peluru berpandu, kereta, haiwan, rumah dan banyak perkara lain yang menarik. Buat kadbod adalah sangat mudah dan menyenangkan sebagai bahan serba boleh yang mudah untuk memotong dan cat. Itu sangat berharga agak murah, dan kotak kadbod lama boleh dan mendapatkan secara percuma. Kanak-kanak dan orang dewasa akan menikmati menonton dan perniagaan yang menarik, secara beransur-ansur mengasah kemahiran dan Menghasilkan kraf setiap kali lebih kompleks dan menarik.

idea kreatif: apa yang boleh dilakukan dari papan dengan tangan mereka sendiri

Kerana kadbod konvensional atau beralun boleh Kraftangan kedua-dua tiga dimensi angka rata. Daripadanya adalah bukan sahaja mainan, tetapi perkara yang berguna untuk rumah, serta hiasan dalaman.

Membiasakan diri dengan kraf asli dan kreatif kadbod boleh di InternetMembiasakan diri dengan kraf asli dan kreatif kadbod boleh di Internet

kraf yang menarik, diperbuat daripada kadbod:

 • Akuarium dengan ikan;
 • jam dinding;
 • perabot anak patung;
 • Kubu purba;
 • peluru berpandu kelajuan;
 • trak api;
 • kapal besar;
 • dapur mainan;
 • Kereta dorong untuk anak patung;
 • gitar akustik, tetapi
 • TV moden;
 • Boneka wayang kulit;
 • pesawat penumpang;
 • peti ais besar dengan makanan;
 • perahu selesa;
 • Patung dengan pakaian;
 • Sebuah trak besar.

Untuk senarai semua idea-idea kreatif tidak cukup sepanjang hari, kerana aliran imaginasi manusia adalah tidak habis-habis. Setiap hari tuan mencipta beratus-ratus variasi baru kraf dan melaksanakannya. Ia kekal hanya untuk mencari yang paling menarik daripada mereka dan jangan dengan anak anda.

kadbod Diy diambil ketat, jadi ia tahan lebih lama dan gembira tukang menghasilkan mata mereka.

idea yang menarik: bagaimana untuk membuat hadiah asal daripada kadbod

saudara-mara dan rakan-rakan mereka ingin memasak sesuatu yang asal. Sudah tentu, anda boleh membeli hadiah di kedai, tetapi pastikan untuk membungkus sendiri. Hampir mana-mana hiasan boleh dimasukkan ke dalam kotak buatan sendiri, ditampal ke atas dengan manik dan renda. Cermin, jam atau termometer bilik dimasukkan ke dalam bingkai yang dihiasi dengan indah. Kad kadbod buatan sendiri akan menggembirakan dan kasih sayang.

Untuk hadiah baik dibungkus, anda perlu menyediakan terlebih dahulu semua bahan yang diperlukan untuk kerja-kerjaUntuk hadiah baik dibungkus, anda perlu menyediakan terlebih dahulu semua bahan yang diperlukan untuk kerja-kerja

hadiah yang diperlukan untuk pembuatan:

 • plain berwarna-warni atau kadbod beralun;
 • Berus dan cat;
 • gunting;
 • tanah liat;
 • Hiasan (bulu, glitter, keping tisu, kertas berwarna, manik, dll).

Semua bahan-bahan di atas dan alat ada di setiap rumah, dan, untuk menunjukkan imaginasi, anda boleh membuat sihir sebenar.

Gunting boleh digantikan dengan pisau pejabat, tetapi ia perlu diingat bahawa sangat tajam. Oleh itu, mereka perlu bekerja untuk orang dewasa sahaja.

Kemahiran sederhana diperbuat daripada kadbod dengan tangan mereka: peringkat utama fabrikasi

Kami kraf sama sekali berbeza adalah asas algoritma yang sama untuk pembuatan mereka. Ia biasanya bermula dengan lukisan yang sesuai carian yang anda boleh menarik diri sendiri, atau mencari tapak untuk pemula tuan.

Sebelum anda mula membuat kraf, anda mesti menyediakan template semua bahagianSebelum anda mula membuat kraf, pertama anda perlu menyediakan template semua bahagian

Diikuti oleh peringkat berikut:

 1. Membuat template semua butiran.
 2. Memotong bahagian-bahagian kraf.
 3. elemen pengeluaran.
 4. bahagian ikatan.
 5. Mewarna dan menghias.

Dan haiwan, dan kunci, dan kelengkapan rumah dibuat pada prinsip yang sama.

Hiasan untuk apa-apa jenis kraf yang diperbuat sebahagian daripada bahan-bahan buangan yang terdapat di dalam rumah, seperti tanah liat, doh garam, batu, kerang.

artikel menarik diperbuat daripada kadbod untuk kanak-kanak

Untuk kanak-kanak, selain daripada pelbagai mainan, anda boleh melakukan kraf berwarna-warni banyak lagi yang menarik yang mereka akan suka. Perkara utama adalah bahawa mereka adalah selamat, tidak mempunyai bahagian-bahagian kecil dan bahagian yang terjulur keluar.

Potong dan tinkering kraf indah yang diperbuat daripada kadbod terutamanya akan menikmati kanak-kanak kecilPotong dan tinkering kraf indah yang diperbuat daripada kadbod terutamanya akan menikmati kanak-kanak kecil

Apa yang boleh dilakukan untuk kanak-kanak:

 • telefon bimbit tergantung berwarna-warni;
 • Playhouses;
 • Boneka teater atau teater bayang-bayang;
 • Kapal terbang, kereta, bot atau kenderaan lain-lain;
 • Membangunkan permainan.

Dalam kotak yang besar anda boleh membina seluruh bandar, yang akan menaiki bas atau kereta.

Kanak-kanak semestinya perlu disambungkan kepada proses kreatif di kraf hiasan pentas. Let memilih jenis kertas ditampal di dinding, atau apa yang perlu melukis gambar.

pesawat besar daripada kadbod: panduan langkah demi langkah

Untuk kanak-kanak daripada semua peringkat umur untuk mencari mainan yang lebih baik daripada pesawat kadbod besar. Bermain dengan dia, kanak-kanak boleh berasa seperti ace juruterbang sebenar berani membajak ruang syurga terbuka.

Kadbod agak mustahil untuk membuat walaupun pesawat besarKadbod agak mustahil untuk membuat walaupun pesawat besar

pesawat yang diperlukan untuk pembuatan:

 • Beberapa kotak kadbod;
 • pita warna;
 • akrilik;
 • Berus saiz yang berbeza;
 • pisau alat tulis.

Skim mudah melibatkan pengeluaran kapal terbang dalam masa 30 minit, dan keperluan yang lebih kompleks untuk bermain-main sehari.

Walkthrough:

 1. Kotak segi empat tepat rata, atas dan bawah memotong lubang yang besar ke dalam mana kanak-kanak boleh memanjat.
 2. Di sisi dipotong segi empat tepat dan menolak sayap.
 3. Kadbod mengeluarkan skru besar, dan membuang ke hadapan pesawat.
 4. Bersama-sama dengan bayi pesawat dicat dengan dakwat berwarna.

Kepada kipas boleh berputar, anda boleh mengikat rendah dengan skru.

Bot atau kapal daripada kadbod dengan tangan mereka dalam masa yang singkat

bot kadbod kecil atau bot boleh dilakukan dengan cepat, dengan syarat bahawa kanak-kanak akan membantu ibu bapa berjuang. Kerja-kerja itu sendiri tidak sukar, tetapi memerlukan ketekunan dan perhatian. Terbaik dari semua ini tinkering kraf yang diperbuat daripada kadbod beralun tebal, digunakan untuk membuat bekas pembungkusan.

Kapal asal daripada kadbod pasti untuk menikmati kedua-dua kanak-kanak lelaki dan perempuanKapal asal daripada kadbod pasti untuk menikmati kedua-dua kanak-kanak lelaki dan perempuan

Apa yang anda perlukan untuk kerja-kerja:

 • Gunting atau pisau alat tulis;
 • pen felt, penanda.
 • Gam dan pita;
 • pemerintah;
 • buluh;
 • Set kertas berwarna.

Pertama melukis gambarajah semua bahagian-bahagian kapal, kemudian mereka dipotong dan digam. Kayu buluh atau tiub koktel dibuat tiang. Ia berpegang teguh belayar dan bendera. Bot kayu dari aiskrim boleh membuat dayung. Keseluruhan struktur berwarna penanda atau krayon.

Jika bahan-bahan hak untuk tidak berada di tangan, tiang boleh dibuat daripada sehelai kertas, tiub dilipat.

watch pendidikan dari papan dengan tangan sendiri untuk tadika

Memahami batas mengajar kanak-kanak lebih tua umur tadika. Dan kelas itu adalah lebih mudah dan lebih menyeronokkan, ia adalah disyorkan untuk membuat jam kadbod, yang dikatakan tidak berbeza daripada sekarang.

Menggunakan kadbod dan cat, anda boleh membuat waktu mengajar untuk kanak-kanakMenggunakan kadbod dan cat, anda boleh membuat waktu mengajar untuk kanak-kanak

Prosedur ini berfungsi:

 1. Kadbod dilukis dengan bulatan besar kompas.
 2. Pada kertas yang berasingan disediakan panah besar.
 3. Semua bahagian yang dipotong.
 4. Ia dicucuk dengan objek tajam, dan waktu pertengahan base anak panah.
 5. Anak panah adalah tetap pada jam dengan bantuan selak dan kacang, yang tidak boleh terlalu lambat.
 6. Jam dicat, dilukis di sekeliling perimeter jumlah yang besar dan pembahagian.

Berhampiran nombor boleh ditampal gambar dalam bentuk tips yang kanak-kanak melakukan pada masa ini.

angka isipadu kadbod dengan tangan mereka

angka tiga dimensi yang sangat cantik yang diperolehi daripada kadbod beralun. watak kartun amat baik dan hiasan pokok Krismas. Daripada kadbod putih dan berwarna yang biasa ia juga mungkin untuk menghasilkan tiga dimensi bentuk geometri, tetapi ia boleh menjadi agak sukar untuk kanak-kanak yang lebih muda. Indah artifak tiga dimensi yang diambil dari lengan tuala, kertas tandas, foil, kertas, roll kain minyak.

angka tiga dimensi diperbuat daripada kadbod - bukan sahaja artifak menarik, tetapi juga bahan-bahan pendidikan untuk kajian geometriangka tiga dimensi diperbuat daripada kadbod - bukan sahaja artifak menarik, tetapi juga bahan-bahan pendidikan untuk kajian geometri

Untuk sekolah atau tadika boleh membuat angka tiga dimensi untuk mengkaji geometri. Ini boleh menjadi kiub, tetrahedron, segi lapan, dan poligon lain.

teknologi pembuatan:

 1. Kita mesti menarik pada template kadbod, segera menandakan garis kali ganda.
 2. Maka angka yang mesti dipotong dan gam.

Ia adalah penting untuk menghormati bahagian dan dimensi untuk angka itu ternyata sempurna rata.

Terokai rahsia bagaimana untuk membuat kereta yang diperbuat daripada kadbod dengan tangan mereka

Di setiap rumah terdapat sebuah kotak kecil daripada peralatan kecil rumah, susu, cornflakes, biskut. Dari itu anda boleh membuat kereta kecil, kanak-kanak itu secara tetap terbawa-bawa. Terutamanya kerana dia akan terlibat secara aktif dalam kerja-kerja.

Untuk pembuatan mesin boleh mengambil kotak kadbod saiz yang sesuaiUntuk pembuatan mesin boleh mengambil kotak kadbod saiz yang sesuai

arahan:

 1. Brehm persegi kotak atau dipotong segi empat tepat untuk mendapatkan kiub.
 2. Kemudian berlepas kira-kira 10 cm dari tepi, membuat satu pemotongan di sebelah kotak dan ia selekoh ke dalam.
 3. Di bahagian bawah lubang jara untuk roda.
 4. Of batang kayu dan kadbod menjadikan roda dan memasukkan mereka ke dalam lubang.
 5. kertas pes kereta atau pita berwarna.
 6. Sekeping rata gerbang kadbod, untuk mendapatkan jambatan di mana mesin akan lulus.

Jika roda menetapkan rambut yang tidak dapat dilihat, mereka tidak akan gugur.

Akuarium dengan tangan sendiri yang diperbuat daripada kertas dan kadbod: Master Class

Jika kanak-kanak tidak mempunyai haiwan kesayangan mereka, maka untuk menghiburkan dia yang anda boleh cuba untuk membuat akuarium yang menarik dan cantik daripada kadbod.

Sangat menarik dan luar biasa kelihatan akuarium dengan ikan yang indah, yang dibuat dengan tangan sendiri diperbuat daripada kadbod dan kertasSangat menarik dan luar biasa kelihatan akuarium dengan ikan yang indah, yang dibuat dengan tangan sendiri diperbuat daripada kadbod dan kertas

perlu untuk kraf:

 • Kotak kadbod besar dengan penutup;
 • Monofilament atau benang;
 • kain biru;
 • Cat warna biru;
 • kertas berwarna;
 • PVA gam;
 • Ikan dari mana-mana bahan-bahan dan kehidupan laut yang lain;
 • Kerang, batu-batu dan pasir untuk hiasan.

kelas master pada pelaksanaan kerja-kerja:

 1. Kotak yang dipotong kepada tiga pihak, supaya sebelah kiri belakang panel, atas dan bawah.
 2. Permukaan dinding belakang dicat dengan warna biru dan dihiasi oleh kolum air.
 3. Pelekat digunakan untuk bahagian bawah dan teritip mematuhi batu-batu kecil dan pasir di atasnya.
 4. Di bahagian atas adalah beberapa potongan selari. Ikan melekat pada mereka dengan benang. Atas garisan atau tali perlu terikat kepada butang atau pencungkil gigi. Kini penduduk akuarium boleh digerakkan.

Bahagian bawah akuarium, anda boleh menaburkan kristal garam laut besar. Mereka akan kelihatan sangat menarik, tetapi penyedutan wap mereka adalah baik untuk kesihatan.

kelas induk: kraf yang diperbuat daripada kadbod (video)

Kadbod - bahan yang sesuai untuk kreativiti dalam semua manifestasinya. Terima kasih kepada harga yang rendah, anda boleh menggunakannya pada setiap hari untuk penghasilan kraf asal dan hadiah untuk keluarga dan rakan-rakan. Ibu bapa perlu membuat segala usaha untuk menyokong kanak-kanak dalam impuls kreatif. Walaupun dia mahu membuat sesuatu yang kompleks, seperti anjing bersaiz, maka anda perlu cuba untuk berfikir langkah demi langkah untuk pengeluaran.

Details: kraf yang diperbuat daripada kadbod dengan tangan mereka (contoh gambar)

10801318351700img4213135091246931350912500114640892731518185a1e58932305d410bd391660565ebfd56BartekElsner04a3e122b33204716deb0ccb35e604570a10BartekElsner05BartekElsner13