Artikel yang dibuat daripada kertas boleh dihasilkan kedua-dua untuk diri mereka sendiri dan untuk dijualArtikel yang dibuat daripada kertas boleh dihasilkan kedua-dua untuk diri mereka sendiri dan untuk dijual di sekolah dan prasekolah hari ini memberi perhatian yang besar untuk bekerja dengan kertas. Dan kanak-kanak dan kanak-kanak sekolah suka untuk mewujudkan artikel asal diperbuat daripada kertas. Bekerja dengan dia, kanak-kanak membangunkan imaginasi mereka, belajar untuk berfikir secara kreatif, di samping membangunkan kemahiran motor halus jari.

artikel asal yang diperbuat daripada kertas dengan tangan anda: skim ini dan template

Mudah peti tiga dimensi untuk hadiah atau nombor jumlah boleh dibuat dengan tangan anda sendiri, Melukis rajah di atas sekeping kertas. Banyak kraf dikatakan mustahil untuk meletakkan tanpa skim. Dengan template anda boleh membuat kompleks pemalsuan tiga dimensi kertas berwarna atau kadbod. perhiasan cantik, susun atur perabot, dan banyak lagi - kuasa mana-mana kreativiti amatur.

Gambar rajah dan template untuk mewujudkan kraf kertas boleh dibeli di Internet atau membeli kraftanganGambar rajah dan template untuk mewujudkan kraf kertas boleh dibeli di Internet atau membeli kraftangan

Untuk melakukan ini, anda perlu mencari di Internet, seperti tuan talian Negara, mana-mana template yang anda suka. Haiwan, burung, mainan - semua boleh dicipta menggunakan template dan skema pra-direka.

Setiap template datang dengan arahan pada yang akan perlu untuk mengumpul kraf. Template perlu memuat turun, mencetak, memotong di sepanjang kontur angka. Pada setiap angka pada template akan tertarik dengan garis putus-putus, yang sepatutnya bengkok model. Bersedia untuk gam gam model.

kraf cahaya daripada kertas untuk bayi

Kanak-kanak berminat dalam karya sejak zaman kanak-kanak. Untuk memupuk cinta kreativiti, ibu bapa terlibat dalam penciptaan anak pelbagai kertas kraf. Anda boleh membuat kraf cerah burung yang indah, yang kanak-kanak boleh bermain atau menggunakannya untuk hiasan bilik tidur.

burung mudah diperbuat daripada kadbod:

 1. Dari template untuk memotong bentuk burung, lukis paruh, bulu, ekor.
 2. Lembaran persegi kertas berwarna dilipat akordion.
 3. Membuat lubang di dalamnya dan mengikat kepak.

Artikel yang dibuat daripada kertas dalam bentuk penyu adalah amat sesuai untuk kanak-kanakArtikel yang dibuat daripada kertas dalam bentuk penyu adalah amat sesuai untuk kanak-kanak

Jika anda memotong beberapa ekor burung, anda boleh membuat angin Cina feng shui. Burung yang tergantung di batang kayu, kraf itu boleh mencuri pintu masuk ke nurseri.

Semua kerja-kerja ukiran mesti dilakukan oleh orang dewasa atau di bawah pengawasan yang ketat mereka!

Selepas bekerja dengan kanak-kanak kertas perlu meletakkan semua alat-alat dalam kotak. Jadi ketepatan dihasilkan.

kraf bergaya diperbuat daripada kadbod dan kertas: gambar besar sekali

Kraf paling mudah dari permohonan kertas tidak, ia sering diajar di sekolah rendah. gambar dimensi indah warna-warna terang akan menjadi hadiah yang asal dari ibu atau nenek kanak-kanak. Bunga boleh dibuat daripada kertas tandas putih atau tuala.

Jika kraf untuk mengambil kertas tandas, ia adalah lebih baik untuk menggunakan putih mahal dengan perforation, yang kemudiannya boleh menjadi cat sedikit.

Kerja dengan tuala adalah sangat mudah, tetapi penjagaan perlu diambil untuk tidak sengaja patah. Oleh itu, anda perlu berhati-hati terutamanya bila membuat kraf itu.

Mengelilingi istana, diperbuat daripada kertas, adalah mainan yang sangat baik untuk bayiMengelilingi istana, diperbuat daripada kertas, adalah mainan yang sangat baik untuk bayi

Progress:

 1. Napkin dilipat empat, tercantum di tengah-tengah. Potong kain lap bulatan
 2. Setiap lapisan tisu lif seterusnya, membentuk bunga yang subur.
 3. Dari kertas hijau untuk mengurangkan 6-7 daun corak.
 4. kertas coklat dipotong bakul, berpegang kepada sekeping merah yang ketat daripada kadbod. Menambah bunga dan daun dalam bakul.

Bakul boleh diperbuat daripada kertas beralun warna apa-apa, tetapi ia adalah lebih baik untuk melekat dalam beberapa lapisan. Bukannya kertas anda boleh menggunakan foil untuk membakar atau coklat.

kraf menarik daripada kertas: tenunan

Cara kraftangan tenunan yang diperbuat daripada kertas yang sangat banyak, ini adalah cara yang sangat menarik dan asal untuk membuat kraf tangan.

Yang paling mudah - tocang berperingkat antara jalur kertas, mewujudkan item. Satu cara yang lebih canggih - tenunan berpintal ke dalam gulung kertas.

Bergantung kepada jenis kertas yang anda pilih, hack anda akan mempunyai ciri-ciri khas.

Oleh kerana kertas boleh dibuat papan catur praktikalOleh kerana kertas boleh dibuat papan catur praktikal

Terdapat beberapa pilihan:

 • akhbar;
 • majalah berkilat;
 • Reben untuk daftar tunai;
 • kertas kosong.

Perhatikan bahawa ia adalah lebih mudah untuk bekerja dengan kertas yang tahan lama - akan hack sewajarnya kuat. lukisan asal daripada majalah berkilat.

Ia tidak perlu untuk menenun bersama-sama pelbagai jenis sekuriti. kertas tebal boleh ditenun dengan halus dan kadang-kadang mampu dan air mata itu.

produk siap boleh dihiasi dengan reben, manik, bunga, Kuilan, semua yang mampu imaginasi anda.

Bagaimana untuk membuat kraf kertas: penyediaan tiub kertas

tiub kertas tenunan - kerja sangat menghiburkan. Anda boleh membuat tiub dari helaian majalah - bahan ini cukup padat dan imej terang menjadi reka bentuk asal pada bakul.

anda perlu untuk mengeluarkan:

 • kertas;
 • gunting;
 • pensil;
 • pemerintah;
 • tanah liat;
 • jarum mengait.

tiub kertas tidak koyak, dalam pembuatan mereka hendaklah digunakan kertas tebaltiub kertas tidak koyak, dalam pembuatan mereka hendaklah digunakan kertas tebal

Untuk mula menyediakan tiub. lebar pita 90 mm panjang mana-mana hanya luka ke spoke itu. Gam tepi, keluarkan jarum, meninggalkan beberapa sentimeter dalam tiub, gam tepi kedua.

Mota wajar ketat bergantung kepada ketepatan produk. Tidak terganggu oleh perkara-perkara luaran, jadi kemajuan hilang.

Dengan beransur-ansur menarik jejari dan kapasiti kertas di atasnya, anda boleh melanjutkan tiub anda kepada saiz yang diperlukan. Untuk bakul tenunan panjang tiub perlu supaya anda selesa ia adalah bengkok.

bakul indah: kraf daripada kertas secara berperingkat

Jadi, kami membuat bahan kerja, di samping itu, memerlukan sekeping kuat kadbod, gunting dan gam. Kadbod perlu memotong bahagian bawah bakul masa akan datang. Untuk melakukan ini pada mana-mana template memahat dua bulatan kadbod.

Sekarang anda boleh meneruskan untuk menganyam bakul:

 1. Pada kadbod itu ditampal bulatan lilitan tiub kertas. Pada tiub ditampal di sekeliling.
 2. Tubul mengangkat dan band pengunci.
 3. Hujung satu tiub untuk pes asas, maka tiub berdiri tunduk zahir, dari segi dalaman dan menjalankan haluan tiub kedua di dalam.
 4. Alternatif "luar-dalam" sehingga akhir salur tersebut.
 5. Untuk memanjangkan tiub, anda perlu memasukkan rod baru untuk akhir yang sebelumnya.
 6. Ke Keranjang yang bentuk yang tetap, dengan tenunan lebih baik dimasukkan di dalam botol atau balang.
 7. Propletaem semua pangkat sehingga ketinggian yang diperlukan.
 8. Jika sekeping baki anggur, tidak memotongnya, ia adalah lebih baik untuk memperbaikinya dalam bakul siap. Yang pasti, anda boleh melekat kepada salah satu daripada tiub.
 9. tiub bingkai boleh melekat pada dinding bakul.
 10. Produk siap adalah cat akrilik dengan cat, menunggu untuk pengeringan lengkap dan noda lagi.

Bakul kertas adalah elemen hebat hiasan untuk mana-mana bilikBakul kertas adalah elemen hebat hiasan untuk mana-mana bilik

bakul hiasan siap, terdapat mungkin untuk meletakkan bunga tiruan kecil atau menyesuaikan diri untuk hairpins dan rezinochki.

Kemahiran sederhana daripada kertas: malaikat di pokok Krismas

Pada malam Tahun Baru begitu bersemangat untuk menghiasi rumah dengan hiasan yang indah. Cara yang paling mudah - untuk membuat kraf indah daripada kertas sendiri, dengan sedikit usaha. malaikat kraf boleh membuat walaupun seorang kanak-kanak 4-5 tahun di bawah pengawasan ibu bapa.

Bagaimana untuk membuat langkah Rozhdestvenskogo Angela demi langkah:

 1. Kertas berwarna memotong dua kuasa dua 10x10 cm. Lipat mereka akordion.
 2. Membuat selekoh harmonika, berlepas dari akhir 3 cm. Satu akordion lipat di sebelah kanan, yang kedua ke kiri.
 3. bengkok terpaku lipat bahagian bawah kipas.
 4. Untuk membuat kepala hendaklah dipotong 4-5 jalur lebar kertas tepi kipas. Skru jalur di atas satu sama lain, membentuk bulatan yang ketat. Menetapkan saiz kepala dengan gam.
 5. Baki sehelai kertas ke bawah.
 6. Gam bersama-sama bahagian. Angel bersedia.

Dengan kertas, anda boleh membuat hiasan asal untuk pokok Krismas dalam bentuk malaikatDengan kertas, anda boleh membuat hiasan asal untuk pokok Krismas dalam bentuk malaikat

Jika anda mahu untuk menghiasi pokok malaikat Krismas, halo boleh terikat untuk menggantung bendera dan kraf di cawangan.

Anda juga boleh meletakkan ia di atas pokok Krismas. Untuk beliau memegang, hanya melampirkan kepada kraf cawangan clothespin konvensional.

Artikel yang dibuat daripada kertas putih: salji pukal

emping salji isipadu kelihatan menarik, lebih-lebih lagi mereka boleh menghias apartmen sebelum cuti dan menghiasi pokok Krismas. Untuk membuat kraf itu perlu kertas, gunting, gam.

Bagaimana untuk membuat langkah salji tiga dimensi:

 1. Lembaran kertas potong enam dua.
 2. Lipat persegi pada separuh untuk membuat segi tiga. Membuat satu pemotongan dari selekoh rendah ke arah sudut atas. Incisions tidak boleh dipenuhi, ia adalah perlu untuk meninggalkan jurang yang kecil antara mereka. Oleh itu membuat 3 takuk segi tiga.
 3. Membuka kertas dan meletakkan diri kita dalam berlian.
 4. Mengurangkan baris dalaman pertama jalur antara satu sama lain, dijamin dengan gam.
 5. kraf flip, mengulangi untuk menuntut 4, dengan jalur berikut.
 6. Menjadikan lebih dan tahan bersama-sama semua jalur yang tinggal.
 7. Dengan cara yang sama untuk membuat 6 keping emping salji.
 8. Bon bersama-sama untuk 3 bahagian stapler.
 9. Dua bahagian siap terpaku bersama-sama.

emping salji isipadu daripada kertas putih adalah amat sesuai untuk hiasan rumah untuk Tahun Baruemping salji isipadu daripada kertas putih adalah amat sesuai untuk hiasan rumah untuk Tahun Baru

Apabila gam adalah terbaik untuk menggunakan berus atau kayu gam.

Jika ikatan di pusat itu meletakkan reben gelung, kerajinan siap boleh digantung di mana sahaja.

Untuk bekerja putih yang sesuai dan kertas berwarna. Sangat luar biasa yang menonton emping salji daripada kertas, di mana satu bahagian warna, dan lain-lain - putih.

Yang paling mudah kraf kanak-kanak daripada kertas tanpa gunting

hack mudah dan cantik untuk kanak-kanak - "alam semesta melalui mata kanak-kanak." Angka itu boleh diwakili oleh bulan, bintang dan objek-objek angkasa lain. Hack ini boleh dilakukan tanpa memotong.

Perlu bekerja agak sedikit bahan - gam, confetti (atau cebisan kertas koyak) dan lembaran biru gelap kadbod.

Bagaimana untuk membuat:

 1. Mercun mengumpulkan confetti cut atau punch sekumpulan titik kecil kertas berwarna.
 2. Mengambil stensil dan memohon corak pada helaian - bulan sabit, bintang dan planet.
 3. Seri angka cat PVA dan sehingga kering, taburkan confetti bersedia.

Gambar selesai boleh menghiasi bezel berkilat, untuk itu perlu dicincang halus dan hujan Krismas dengan cara yang sama ditampal di sepanjang kontur gambar.

Terdapat pelbagai jenis kraf tangan yang diperbuat daripada kertas yang boleh dilakukan tanpa menggunakan guntingTerdapat pelbagai jenis kraf tangan yang diperbuat daripada kertas yang boleh dilakukan tanpa menggunakan gunting

Kerja dengan kraf itu boleh dijalankan walaupun dengan kanak-kanak prasekolah - di tadika atau kalangan pembangunan awal.

Kaedah ini boleh dihiasi dan pemakaian. Menghiasi, sebagai contoh, potong dari sehelai corak tulang hering hijau boleh dibuat kraf Krismas indah.

kraf menarik daripada kertas kepada anak-anak: mainan bergerak

Mainan ini adalah kanak-kanak yang sangat menarik. Menarik tali, dan binatang atau anak patung bergerak pemegang-kaki. Malah, untuk membuat apa-apa angka yang agak mudah.

Melayan mainan boneka boleh dibuat daripada papan lapis, tetapi sebagai kadbod lebih lembut untuk mengeluarkan lebih baik menganalisis pilihan ini.

Untuk bekerja perlu kadbod, sepasang butang, wayar nipis, gunting, benang yang kuat dan Pulau Bardsey.

mainan Paper alih adalah hadiah yang besar untuk kanak-kanakmainan Paper alih adalah hadiah yang besar untuk kanak-kanak

Bagaimana untuk membuat anjing-boneka:

 1. Bahagian yang bergerak (kaki dan ekor) menggunakan kadbod mandi dan dipotong.
 2. Selepas itu, pada titik ini kita gunung dengan dawai atau kuku, Pulau Bardsey. penyumbat boleh digunakan sebagai butang.
 3. Batang tubuh dan kepala pita gam atau gam kepada batang buluh.
 4. Terlebih dahulu membuat lubang di kaki memasukkan untuk pemasangan dan menggabungkan dengan badan. Antara mereka sendiri kaki bersekutu melalui thread atau getah band. Untuk ini Kami melakukan dua lubang tambahan di setiap kaki supaya mereka berada pada kedudukan yang paling dekat antara satu sama lain, dan benang itu tidak dapat dilihat dari hadapan.
 5. Begitu juga ekor mengikat dan sambungkannya ke kaki belakang.
 6. Selepas seri satu lagi rentetan yang lama untuk satu di antara kaki, ia digerakkan semua anggota badan yang bergerak.
 7. Peringkat akhir lukisan, budi bicara anda.

Persembahan pada kucing teknologi itu, musang, arnab, anda boleh membuat pertunjukan boneka untuk anak-anak. Satu permainan berdasarkan kisah dongeng yang dikasihi yang melibatkan haiwan kecil seperti setiap kanak-kanak.

Artikel yang dibuat daripada kertas tanpa gam: origami mudah untuk kanak-kanak

teknik origami adalah agak rumit, tetapi kedua-dua ingin anak anda mainan tiga dimensi yang menarik dengan tangan mereka.

ayam ini merupakan salah satu kraf yang paling menarik dan agak mudah. Lembaran kertas mesti menjadi persegi.

Petua: Jika anda pergi ke atas mengelupas untuk mengelakkan tepi kuat kasar, melipat lembaran pada kedua-dua belah pihak.

 Apabila memilih komposisi masa depan untuk membuat origami adalah untuk memilih kraf tanpa unsur-unsur kompleksApabila memilih komposisi masa depan untuk membuat origami adalah untuk memilih kraf tanpa unsur-unsur kompleks

Untuk mengurangkan anda boleh menggunakan gunting atau pemerintah dengan pisau alat tulis yang tajam.

langkah Origami Chick:

 1. Square dilipat lembaran menyerong. Berkembang, lipat dua.
 2. Memperluaskan sudut kiri dan kanan dataran dilipat segi dalaman, menggabungkan mereka di tengah-tengah dataran. Hasilnya ialah pentagon.
 3. Lipat bahagian atas kon di tengah-tengah. Kemudian, kon yang sama melengkung ke arah yang bertentangan, supaya lembaran luar negara dibuat sedikit sudut - paruh yang akan datang.
 4. Kami menggabungkan dua belah kiri dan kanan semua kraf, meletakkan supaya paruh ditinggalkan.
 5. Atas sudut kanan selekoh di pertengahan produk.
 6. Lower sudut kanan, ia terdiri daripada dua kepingan, mereka bengkok ke arah luar produk. Kami melakukannya, menggabungkan bahagian bawah, manakala melupuskan paling kiri sempadan sudut kecil - kaki ayam. 
 7. Evert kecil sudut-ekor.
 8. Paruh sedikit terbenam. Anda boleh cat pensil merah biasa untuk pandangan yang lebih realistik. Menarik mata.

kraf itu boleh mengejutkan kanak-kanak, tipu daya beliau. Menyebabkan kepentingan dalam mainan, anda boleh membawa kanak-kanak itu untuk membantu dalam penciptaan origami ini masa yang akan datang.

kelas induk: kraf daripada kertas dengan tangan (video)

Malah, kertas dan kadbod boleh membuat sebanyak kraf, yang tidak disenaraikan - haiwan, burung, kereta, anak patung. Mereka boleh menjadi besar atau mudah berwarna atau putih. Yang lebih kaya imaginasi anda, yang lebih menarik ia bertukar hack.

Details: kraf daripada kertas (contoh gambar)

78255450cdbb016db727306a9973053c2552297913a1d4a764-genckolik-203dsc00042i-2e5acce81c6b5c4dec044b7e0d08ad4dai-3i-4i-5i-6