Tangga yang diperbuat daripada kayu mempunyai reka bentuk yang mudah supaya ia boleh menghasilkan setiapTangga yang diperbuat daripada kayu mempunyai reka bentuk yang mudah supaya ia boleh menghasilkan setiap tangga Convenience menjadikannya satu sifat penting dalam rumah tangga. Dan bukan sahaja yang versi statik, tetapi juga versi mudah alih. Ini model tangga untuk kehidupan pelbagai tugas seperti yang dapat membantu, dan mendekati bumbung, dan buah-buahan di taman untuk mengumpul, dan ia adalah berguna untuk dibaiki.

addl ditukar ganti tangga kayu: Komponen perkakasan

Pilihan yang mudah alih yang paling biasa adalah addl tangga tanpa sokongan mereka kerana kemudahan pembinaan, agak mudah dan kemampuan.

Tangga, tangga kayu boleh digunakan kedua-dua di rumah dan di jalanTangga, tangga kayu boleh digunakan kedua-dua di rumah dan di jalan

tangga ini boleh ditemui di atas benar-benar setiap laman web, kerana unit rendah, dan pengeluaran tidak memerlukan pelaburan yang besar:

  1. Antara kedua-dua tiang kayu dipasang bar mendatar yang bertindak sebagai langkah.
  2. Jarak antara rasuk boleh dikira secara berasingan untuk diri mereka sendiri dengan mengukur jarak dari lantai ke pangkal lutut, atau menguruskan mereka dalam 25-35 cm antara satu sama lain, jadi dengan tepat tidak kalah.

Dalam usaha untuk memberi kestabilan tangga tertentu bergantung pada sebarang satah menegak pada sudut sehingga 70ᵒ 80ᵒ.

Tangga, tangga kayu: Dimensions

Sebelum proses sebenar mewujudkan tangga adalah perlu untuk berfikir tentang panjang masa depan. Semakin tangga anda tinggi, semakin ia akan berat, oleh itu, ia akan menjadi lebih sukar untuk membawa dan pengangkutan. Pilihan terbaik ialah panjang angka lima meter. Dalam artikel yang sama, saiz yang disyorkan adalah 4600h500.

Pertama, mengenai bahan-bahan. Dari segi pengeluaran bukan profesional satu yang paling mudah untuk digunakan dalam penggunaan rasuk kayu gymnosperms konifer (untuk tujuan ini yang papan pain yang paling banyak digunakan dan diiktiraf mendapat).

Sebelum pengeluaran, addl tangga kayu harus membuat lukisan pada kertas, menentukan saiz semua unsur-unsurSebelum pengeluaran, addl tangga kayu harus membuat lukisan pada kertas, menentukan saiz semua unsur-unsur

Kayu sendiri, masing-masing, mesti tanpa kerepek, kerosakan dan ranting. Jika tidak, tangga boleh bertahan untuk lebih kurang daripada yang dirancang, untuk memecahkan, seperti biasa, dan penggunaan sedikit pada masa yang tidak dijangka.

Bowstring selalunya diperbuat daripada rasuk 40x50 milimeter. Bar saiz boleh kurang kerana, berkaitan dengan panjang kecil, kekuatan mereka di atas. Jadi yang paling rasional ialah 35h40 mm. Dari bar bergantung kepada saiz berat pembinaan: lebih besar peringkat, lebih teruk tangga dan begitu juga sebaliknya. Paling penting, jangan lupa tentang unsur-unsur pengancing Reka bentuk: kuku / skru / skru dan kancing untuk hubungan.

Mudah addl tangga kayu dengan tangannya

Kesukaran timbul dengan pengeluaran sama sekali tidak, kerana keupayaan untuk menggunakan gergaji akan menjadi lebih daripada cukup. Pertama anda perlu membuat lukisan. Kemudian keping seksyen lebar lebih besar kayu mesti dipotong dua rentetan sama besar. bahagian yang lebih kecil rod mesti dipotong untuk keping oleh setengah meter secara purata, memandangkan bahawa mesti ada mencukupi untuk ketinggian yang dipilih. Tepi semua bahagian yang diperlukan untuk mengakhiri dengan kertas pasir atau alat lain.

Membezakan pelbagai jenis pilihan pemasangan, tetapi bar pengancing paling mudah, boleh dipercayai dan tahan lama adalah lebih tali. Dalam penjelmaan ini, papan diikat dengan kuku / skru / skru.

Sebelum meneruskan dengan pengilangan tangga kayu, anda perlu melihat video dari kelas tuan dan mempertimbangkan cadangan pakarSebelum meneruskan dengan pengilangan tangga kayu, anda perlu melihat video dari kelas tuan dan mempertimbangkan cadangan pakar

Selepas selesai bahagian utama penciptaan tangga, ia sudah boleh digunakan. Untuk kestabilan yang lebih besar boleh diperbaiki dengan bahagian bawah sokongan tali. Untuk pemodenan itu memotong kelebihan sokongan yang cukup pada sudut tertentu atau menambah serong. Dalam usaha untuk mengurangkan juga gelongsor penutup getah bahagian bawah yang akan meningkatkan geseran dengan permukaan dan menambah daya tarikan. Jika anda bercadang untuk menggunakan tangga ke tanah, maka anda perlu menambah ke tepi bahagian bawah pancang logam yang akan terjun tangga ke tanah dan meningkatkan penetapan kaki di tempat.

Dengan salutan permukaan pokok itu, juga, ia mesti dijaga dengan baik. Jadi, sebagai contoh, ia adalah dilarang sama tidak digalakkan untuk dicat dengan cat minyak, kerana mereka membuat langkah licin dan berbahaya bagi kehidupan. lapisan varnis dibenarkan dalam beberapa lapisan sehingga lukisan penuh dan rawatan berikutnya dengan varnis telus. Ini jenis bahan-bahan perlindungan permukaan tangga dari bengkak dan kerosakan apabila terdedah kepada hujan atmosfera. Dengan langkah-langkah mudah, hayat produk yang akan menjadi yang terbesar, dan tangga yang diperbuat daripada kayu akan melayani anda dengan setia selama bertahun-tahun.

keperluan GOST untuk tangga kayu

Selalunya, untuk tangga orang mendapati cengkaman mencukupi sepasang papan pendek yang kekal membawa kepada kecederaan atau masalah. Sifat-sifat operasi mungkin berlaku di saat-saat yang sangat berbeza dalam hubungan ini adalah dinasihatkan, tanpa menjejaskan diri anda dan orang yang disayangi, mematuhi garis panduan dan peraturan yang diterima umum. Semua aspek yang paling penting dalam pembuatan dan penggunaan tangga, tangga kayu direkodkan dalam beberapa kertas kerja undang-undang, yang boleh didapati dan mengambil maklumat di bawah.

keperluan:

  1. GOST 24.258-88: Spesifikasi untuk cara-cara membuka dan struktur sementara.
  2. POT RM-012-2000: Peraturan mengenai perlindungan buruh di altitud tinggi bekerja (dokumen antara sektor).
  3. SNP 12-03 - 2001: keselamatan Buruh dalam pembinaan. peruntukan am (Bahagian 1).
  4. GOST 26.887-86: menguasai tempat dan tapak digunakan untuk pemasangan dan pembinaan kerja-kerja.

Ke tangga kayu selamat, dan tahan lama, ia mestilah dibuat mengikut GOSTKe tangga kayu selamat, dan tahan lama, ia mestilah dibuat mengikut GOST

Reka bentuk atas juga perlu dilengkapi dengan imobilitas atau boleh tanggal cangkuk untuk penetapan yang lebih baik. Jarak dari kayu dengan kayu harus berbeza 290-350 mm. Bahagian setiap satu daripada papan di 40h20 kurangnya. Diameter bolt pengunci untuk papan lama mesti lebih besar daripada 2 mm.

Ini bolt mesti dipasang di bawah yang pertama dan tahap terakhir, dan panjang struktur keseluruhan pada jarak tidak lebih daripada dua meter.

Juga, anda perlu tahu bahawa keretakan yang sedia ada dan lain-lain jenis kerosakan dibenarkan, bagaimanapun, saiz kecacatan yang paling besar tidak boleh melebihi 15 cm, dan kedalaman 5 mm. retak yang sedia ada menjejaskan ciri-ciri tangga polzuemye cara ketat dilarang. Apabila menggunakan produk ini dalam pengeluaran, ia perlu memohon nombor inventori dan nombor tempat duduk daerah di mana tangga adalah tetap.

Ia adalah disyorkan untuk memeriksa kawalan integriti produk dan ketahanan masa pembinaan keseluruhan enam bulan.

Reka bentuk tangga dengan tangan mereka dari pokok (Video)

Seperti yang dapat dilihat dari huraian di atas, pengeluaran tangga kayu dengan tangan anda tidak mengambil terlalu banyak usaha dan sumber kerana kesederhanaan. Yang paling penting dalam situasi ini tidak adalah untuk bergerak ke arah pembangkang kurangnya, dan cuba untuk mengambil kira semua kewajipan pembuatan betul produk: dengan itu memastikan keselamatan lengkap di setiap kenaikan, kerana tangga adalah untuk membantu di ladang, bukannya menambah masalah tambahan. Jika perlu, langkah-langkah yang perlu dilakukan pembaikan.