Terdapat banyak kayu jubin, saiz yang berbeza, warna dan teksturTerdapat banyak kayu jubin, saiz yang berbeza, warna dan tekstur warna dan corak kayu adalah dianggap untuk sifat-sifat mata manusia ketenangan, ketenangan dan keyakinan. Ia adalah bahan yang hangat dan selesa yang membolehkan seseorang untuk menjadi selesa dan selamat. Kerana reka bentuk "di bawah pokok itu" menyentuh dan jubin seramik untuk bilik mandi.

dinding seramik jubin kayu

Pencinta tekstur kayu varian jubin mempunyai cita rasa. jubin seramik moden realistik meniru kayu, ia menyampaikan semua nuansa gambar kayu. Tetapi, sudah tentu, jubin tidak adalah bahan yang bernafas seperti kayu, dan sama ada ini boleh dilakukan dalam bilik mandi?

Bahan jubin itu boleh menjadi seperti jubin seramik dan porselin. Jubin-tiruan biasanya bertekstur. Ini adalah kelebihan utama.

Antara kelebihan jubin dinding seramik diingat penampilan yang menarik dan ciri-ciri prestasi yang sangat baikAntara kelebihan jubin dinding seramik diingat penampilan yang menarik dan ciri-ciri prestasi yang sangat baik

Oleh itu, kayu jubin boleh mensimulasikan:

  • Parket meletakkan;
  • panel hiasan kayu;
  • dua tingkat tradisional;
  • Kayu mozek.

Tetapi pilihan yang paling popular dianggap sebagai jubin jubin di bawah papan. Dan ia boleh oblitsevat bukan sahaja dinding tetapi juga lantai. Tiruan tetap boleh membuat kesan yang diingini di kawasan pedalaman di "kayu" akan menjadi hangat dan selesa.

Kayu lantai diletakkan

Styling mempunyai beberapa tertentu tidak - dimuatkan ke dalam plitochki ini sebagai jubin lain. Satu-satunya perkara yang kerana struktur relief adalah perlu untuk menyelaraskan dengan lebih dekat asas. Untuk mendapatkan lapisan menyerupai pokok, anda perlu melihat dengan teliti bagi apa-apa lipit jelas.

Untuk selesai bilik mandi, anda boleh menggunakan beberapa jenis jubin, meniru pelbagai jenis kayuUntuk selesai bilik mandi, anda boleh menggunakan beberapa jenis jubin, meniru pelbagai jenis kayu

Nah, jika semua sendi tidak dapat dilihat, mereka hanya tidak boleh didapati. Tetapi jika anda tidak boleh melakukan tanpa lipit kelihatan, mereka perlu membuat elemen reka bentuk. Ini adalah pilihan grouting dalam nada tunggal, atau penggunaan salib plastik nipis. Apa-apa tanggapan patut yang akan membuat keseluruhan gambar keseluruhan, tanpa apa-apa kecacatan yang boleh dilihat.

nuansa reka bentuk: bilik mandi dengan jubin di bawah pokok

Sebagai contoh, anda suka jubin di bawah pokok dengan kata-kata. Tetapi adakah ia sesuai? Dan di sini kita mesti mengambil kira gaya yang hampir sama mana-mana prinsip dalaman. Terutamanya jika anda mempunyai jubin dan lantai dan dinding.

Jadi, sebagai contoh, anda membeli jubin yang menyerupai lantai mobil. Pilihan ini bilik mandi yang ideal, dilakukan dalam gaya vintaj 20-an. Pada masa itu, bilik mandi yang sedikit berbeza daripada kediaman - berambut perang, tinggi, mempunyai tingkap. Ya, jubin dan kemudian tidak begitu biasa. Tetapi dalam kes ini, "kayu" jubin diletakkan di atas lantai sahaja - dinding, mengikut gaya perlu terang.

Jubin kayu sesuai dengan sempurna ke dalam bilik air, yang direka dalam gaya moden atau berteknologi tinggiJubin kayu sesuai dengan sempurna ke dalam bilik air, yang direka dalam gaya moden atau berteknologi tinggi

Ia dianggap sebagai gaya popular dan gaya Jepun, dan Afrika. Ini gaya dalaman motif etnik menentukan segala-galanya. Jika ia adalah mungkin, dalam penjelmaan ini, seramik bergabung dengan kertas dinding semula jadi atau jubin seramik di bawah kulit dan batu, kertas dinding buluh. Etnostiley menyumbang dan sink diperbuat daripada batu atau kayu, dan juga mandi.

Ekologi kayu jubin gaya digabungkan dengan batu-batu kecil, jubin hijau, kertas dinding semula jadi yang sama atau jubin seramik dengan corak bunga, dan lain-lain

Dan jika anda membuat keputusan untuk menggabungkan, kayu jubin seramik digabungkan dengan jubin klasik monokromatik, campur aduk, mozek, babi hutan. Sebagai contoh, jubin di bawah panel kayu boleh dibezakan dinding ketat berfungsi di bilik mandi dan kawasan-kawasan lain jubin oblitsevat neutral. Pilihan ini adalah baik di dalam bilik mandi yang luas.

Warna dan corak: bilik mandi dengan jubin di bawah pokok

Warna di kawasan pedalaman adalah penting bukan sahaja dari segi "seperti / tidak suka". Terdapat perkara yang sedemikian sebagai psikologi warna, apabila orang tidak dapat memahami bagaimana warna pengaruh pada sfera psiko-emosi, dan sebenarnya ia adalah. Bilik mandi mempunyai seorang lelaki mesti merasa tenang, tidak mengganggu, aman, dilindungi.

Jika anda memilih kayu jubin, sesuai untuk bilik air:

  • nada gelap dan cahaya madu;
  • Tar-hitam;
  • coklat;
  • Putih dan kuning air dan putih.

Warna-warna ini akan berbaur dengan tekstur kayu, ukiran mudah, corak semula jadi. Dan warna juga boleh mengulangi warna kayu. Pancuran mandian perlu menjadi nada hangat. Di bilik mandi, di mana tidak ada jiwa, dan ia dipasang mandi, anda boleh datang dan nada sejuk kayu.

Keputusan asal adalah meletakkan di atas cahaya jubin dinding, dan di bahagian bawah - gelapKeputusan asal adalah meletakkan di atas cahaya jubin dinding, dan di bahagian bawah - gelap

Pelbagai corak dalam jubin di bawah pokok itu. Oleh itu, lukisan boleh bergerak secara mendatar atau menegak. Yang paling popular adalah dianggap warna abu, maple, oak, pir.

Gabungan palet terang dan gelap kelihatan sangat sejuk. Contoh apa-apa gabungan - Wenge gelap dan bermholskaya pain. sejuk putih dengan hebatnya disenyapkan hampir mana-mana naungan coklat. Nada dan dinding warna biasanya dipilih dalam susun atur warna.

Diguna pakai di dalam bilik mandi ialah dua warna, ia akan menjadi warna utama. Warna-warni akan membuat kekacauan, dan bilik akan menjadi pulau tenang dan bersantai. A biasa digunakan warna 3-4, tetapi pengedaran mereka tidak boleh setara.

Pilihan tempat jubin di bawah pokok untuk mandi (video)

jubin seramik bukan sahaja cahaya atau gelap, persegi atau segi empat tepat, ia masih boleh meniru ini atau itu material. Dan tiruan hari ini bergaya adalah tiruan daripada kayu. Nice, selesa, panas, seperti rumah, dan pada masa yang sama tidak tanpa keanggunan.

Mempunyai pilihan yang baik!

Details: jubin kayu di bilik mandi (photo di kawasan pedalaman)

202VENIS3DRIBBONAMB11744-Cersanit-gusto-gusto-cersanitgusto1-1444651697w110087654040024911398414087image13865768234596jpgc7efdf71d2a24938a2d3100c07de7302039ba85e1200Cathaydakota-amb-6-alta-Avana