Κάντε μια όμορφη και ελκυστική ανακούφιση είναι δυνατή μέσω της διακοσμητικό μπετόνΚάντε μια όμορφη και ελκυστική ανακούφιση είναι δυνατή μέσω της διακοσμητικό μπετόν διακοσμητικό μπετόν χρησιμοποιείται ευρέως κατά το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα. Η πρώτη τεχνολογία είναι αφομοιωθεί American οικοδόμους στρατιωτικά αεροδρόμια, ο πρωταρχικός στόχος της οποίας ήταν να επιτευχθεί μια ανθεκτική, ανθεκτικά στη φθορά επίστρωση για ένα μικρό χρονικό διάστημα. επιχρίσματα υψηλών επιδόσεων και διακοσμητικά χαρακτηριστικά έχουν καταστήσει δημοφιλή στη σημερινή του οικιακού χώρου, διακοσμητικά σκυρόδεμα χρησιμοποιείται για εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση των ιδιωτικών κατοικιών και εξοχικών σπιτιών, Σχεδίαση τοπίου. Τι πρέπει να ξέρετε για να κάνει συγκεκριμένες χέρια διακοσμητικό επίχρισμα - διαβάστε το άρθρο.

Τι είναι τυπωμένο σκυρόδεμα

Τυπωμένο (διακοσμητικό) σκυρόδεμα - είναι χρωματισμένο σκυρόδεμα, στο οποίο, πριν από στερεοποίηση της ανάγλυφης εκτύπωσης διαλύματος εφαρμόστηκε, προσομοιώνοντας την υφή του φυσικό ξύλο, πέτρα, τούβλο, κεραμίδια, κλπ

Έντυπη σκυρόδεμα είναι αρκετά κοινό επειδή φαίνεται όμορφο και πρακτικόΈντυπη σκυρόδεμα είναι αρκετά κοινό επειδή φαίνεται όμορφο και πρακτικό

Λόγω της προσβασιμότητας, την αντοχή και την ελκυστική εμφάνιση, πιέζεται από σκυρόδεμα έχει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Σήμερα, οι συγκεκριμένες διακοσμητικές επιφάνειες που χρησιμοποιούνται για το φινίρισμα δαπέδων και τοίχων των κτιρίων κατοικιών και τις γειτονικές περιοχές (περιοχές διακόσμηση γύρω από την πισίνα, μονοπάτια κήπο, τερματίζοντας κιόσκια), και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, εμπορικά και εκθεσιακά κέντρα, εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των σταθμών φυσικού αερίου, αεροδρόμια, σταθμούς και ούτω καθεξής. δ.

Διακοσμητικά σκυρόδεμα είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση των παλαιών επιφανειών, κατά την εύρεση ένα πανομοιότυπο υλικό δεν μπορεί να είναι: με ειδικά σχήματα και οι καλούντες μπορούν εύκολα και γρήγορα να πάρει το προϊόν που μιμείται το παλιό τοιχοποιία.

Σταμπωτά: Οφέλη

Εκτός από την ευρύτερη δυνατή χρήση και όμορφη εμφάνιση, διακοσμητικό μπετόν επίστρωσης έχει πολλά άλλα πλεονεκτήματα που συνδέονται με τα χαρακτηριστικά απόδοσης του.

Σφράγιση σκυροδέματος πλεονέκτημα ότι εύκολα σε θέση να αντέχει βαριά φορτίαΣφράγιση σκυροδέματος πλεονέκτημα ότι εύκολα σε θέση να αντέχει βαριά φορτία

Έτσι, τα κύρια πλεονεκτήματα της σταμπωτά είναι:

 • Η ικανότητα ενός υλικού να αντέξει υψηλά φορτία. Τυπωμένο σκυρόδεμα για οικιακή χρήση ικανά να αντέχουν φορτίο των 400-500 kg ανά κυβικό μέτρο.
 • Σταθερότητα της επικάλυψης στην υγρασία (εμφάνιση διάβρωσης), υν.
 • σκυρόδεμα αντίσταση σε απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας (μέχρι τα επίπεδα, από -40 έως +40 βαθμούς Κελσίου).
 • Frost αντίσταση. Η επικάλυψη μπορεί να αντέξει εύκολα πάνω από 300 εποχές.
 • Η ικανότητα της επικάλυψης να μεταφέρει χωρίς αλλαγές στην εμφάνιση Επιπτώσεις οξύ-αλκαλίων και των προϊόντων πετρελαίου, τα λίπη.
 • Ανθεκτικότητα. Η θητεία του σκυροδέματος βάσης είναι τουλάχιστον 25 ετών.

Ωστόσο, διακοσμητικό μπετόν έχει ένα ευρύ φάσμα των χρωμάτων και μια μεγάλη ποικιλία υφών (αν είναι απαραίτητο, μπορεί να εφαρμοστεί για να καλύψει την υφή σφραγίδα με τη μορφή των φυτών, γραφικά και πολύπλοκα γραφικά).

Ποιες είναι οι συγκεκριμένες σφραγίδες

Το ανάγλυφο μοτίβο για σκυρόδεμα εφαρμόζεται με τη βοήθεια των ειδικών μητρών. Χάρη σ 'αυτούς, μπορείτε να αποκτήσετε μια επιφάνεια που μιμείται το ξύλο, τοιχοποιία, πλακοστρώσεις. Στην περίπτωση αυτή, το πρότυπο μπορεί να είναι αυθαίρετη.

Εξοικειωμένοι με τις διάφορες επιλογές για συγκεκριμένες γραμματόσημα μπορεί να είναι σε ειδικευμένα καταστήματαΕξοικειωμένοι με τις διάφορες επιλογές για συγκεκριμένες γραμματόσημα μπορεί να είναι σε ειδικευμένα καταστήματα

Προς το παρόν, για να παράγει υψηλής ποιότητας εκτυπώσεις για τη συγκεκριμένη χρήση αυτών των τύπων των σφραγίδων:

 1. Σιλικόνης (πολυουρεθάνη) - ένα εύκαμπτο γραμματόσημα, με την οποία για να ληφθεί η υφή οποιασδήποτε πολυπλοκότητας. Τα πλεονεκτήματά τους περιλαμβάνουν μια μεγάλη διάρκεια ζωής. Επιπλέον, σιλικόνη σφραγίδες δεν πρέπει να λιπαίνονται Oil: formlayner εύκολο να αφαιρέσετε χωρίς λιπαντικό.
 2. Πλαστικά - σκληρές διατρήσεις που χαρακτηρίζονται από την ικανότητα να μεταφέρει μια γεωμετρική μορφή με σαφήνεια και ακρίβεια. Τις περισσότερες φορές, χρησιμοποιούνται για την προσομοίωση των πλάκες, τοιχοποιία. Εργασία άκαμπτο γραμματόσημα μπορεί να είναι στο πάτωμα, ή σε μια κάθετη επιφάνεια.

Ξεχωριστά ανακτώνται στένσιλ για σκυρόδεμα - μια μορφή η οποία είναι ένα κύκλωμα για την έκχυση του σκυροδέματος. Οι εργασίες που χρησιμοποιούν αυτό το stencil είναι πολύ εύκολο: να τοποθετείται στο έδαφος, και στη συνέχεια να γεμίσει με ένα διάλυμα, σε αναμονή για την στερεοποίηση και την αφαίρεση, να προχωρήσει. Έτσι, μπορεί να είναι ένα μονοπάτι στον κήπο, στολίζουν την βεράντα, κιόσκι ή βεράντα όροφο.

Αγοράστε έτοιμα μούχλα μπορεί να είναι σε πολλά καταστήματα DIY και το Διαδίκτυο (για παράδειγμα, στη Δαμασκό ηλεκτρονικό κατάστημα). Επιπλέον, τα προϊόντα μπορούν να κατασκευαστούν από διαθέσιμα υλικά από μόνα τους.

Διακοσμητικά σκυρόδεμα με τα χέρια τους

Σταμπωτά, διακοσμητικά δάπεδα, χάρη στην υψηλή απόδοση και την ελκυστική εμφάνιση - μια τέλεια λύση για τη διακόσμηση infield ιδιωτικές κατοικίες, εξοχικές κατοικίες. Παραγγελία τοποθέτηση των κομματιών χρησιμοποιώντας διακοσμητικό μπετόν μπορεί να έχει εξειδικευμένες εταιρείες, και μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να κάνει την καλλιτεχνική σκυρόδεμα χωρίς επαγγελματική βοήθεια, με τα ίδια τους τα χέρια. Για να εκτελέσετε την απαιτούμενη λύση έργο, μια σφραγίδα ή στένσιλ, το εργαλείο (επίπεδο κτιρίου, συνδετήρες για τρίφτες στένσιλ για διακοσμητικό μπετόν).

Κατασκευή διακοσμητικό μπετόν μπορεί να είναι αρκετά ανεξάρτητα, το κύριο πράγμα - να προετοιμάσει όλα τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία για την εργασίαΚατασκευή διακοσμητικό μπετόν μπορεί να είναι αρκετά ανεξάρτητα, το κύριο πράγμα - να προετοιμάσει όλα τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία για την εργασία

Τεχνολογία για τη δημιουργία μιας ανάγλυφης εκτύπωσης περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια:

 1. Παρασκευή της βάσης. Για να ληφθεί υψηλής ποιότητας επίστρωση σκυροδέματος από το έδαφος υπό πλήρωσης αφαιρείται το ύψος του στρώματος του εδάφους των 100 mm. Στη συνέχεια συναρμολογείται επιθυμητό ξυλότυπου σχήμα και η γη είναι γεμάτη με χαλίκι.
 2. Χύνοντας το μίγμα. Ανάλογα με το είδος του σκυροδέματος σφραγίδα χύνεται σε μια μεμβράνη, ή εξαπλωθεί στο χαλάσματα. Για να εξομαλύνει την επιφάνεια με το επίπεδο ενός κατασκευαστή.
 3. Διακόσμηση. Για να αποκτήσετε ένα ελκυστικό επιφάνεια του ξύλου ή πέτρα, σκυρόδεμα επικαλυμμένα βαφές κοκκώδη. Για να παγιώσει τα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε ένα χρώμα σκληρυντικό (για να δώσει την επιφάνεια των κορεσμένα χρώματα, το αποτέλεσμα του σοβά ή «υγρή πέτρα» χρησιμοποιούν ένα ειδικό βερνίκι για μπετόν και πέτρα, η οποία μπορεί να παραγγείλει στην ιστοσελίδα της Δαμασκού).
 4. Εκτύπωση. Αν όχι για να δημιουργήσετε ένα μοτίβο ανακούφιση χρησιμοποιήθηκε, το σχέδιο σε μια επίπεδη επιφάνεια από σκυρόδεμα εφαρμόζεται με τη χρήση μητρών.
 5. επικάλυψη Καθαρισμός. Ανάγλυφο πλένονται μετά από 2-3 ημέρες υδροχλωρικό οξύ.
 6. Εφαρμογή των UV και προστατευτικό στρώμα ανθεκτικό στην υγρασία (συνήθως ακρυλικής συναρμολογητής που χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό).

Έτσι, μπορείτε να πάρετε υψηλής ποιότητας, ελκυστική σταμπωτά, το οποίο θα αντέξει για αρκετές δεκαετίες. Παραλλαγή του σχεδιασμού της επικάλυψης εξαρτάται από το σχεδιασμό της ιστοσελίδας τοπίο, σπίτι διακόσμηση, προσωπικές γευστικές προτιμήσεις του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος.

Το ξηρό μίγμα για την παρασκευή ενός ειδήσεων του σκυροδέματος μπορούν να αγοραστούν σε οποιοδήποτε κατάστημα οικοδομικών υλικών (από τις επιλογές του προϋπολογισμού, μπορείτε να επιλέξετε το υλικό της μάρκας Flex σκυροδέματος), και μπορείτε να προετοιμάσει τον εαυτό σας.

Πώς να κάνει ένα τυπωμένο σκυρόδεμα: την τεχνολογία και τη συνταγή

Ένα μίγμα για την παραγωγή διακοσμητικό μπετόν περιλαμβάνει χαλίκι και άμμο, τσιμέντο Portland, ένα πλαστικοποιητή. Ένα άλλο σημαντικό συστατικό είναι μια ίνα πολυπροπυλενίου η οποία αυξάνει την μακροπρόθεσμη λειτουργία του ανάγλυφου επικάλυψης, αποτρέπει ράγισμα και σμίλευση. Συστατικό που λαμβάνονται σε μία ποσότητα 600 γραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο διαλύματος.

Στην κατασκευή των διακοσμητικών σκυρόδεμα, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του πλαστικοποιητήΣτην κατασκευή των διακοσμητικών σκυρόδεμα, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του πλαστικοποιητή

Για την κατασκευή των τυπωμένων διακοσμητικό μπετόν είναι καλύτερα να επιλέξετε Portland τσιμέντο M400 και M500 / D20, τα οποία έχουν αντοχή στην υγρασία και τον παγετό, μπορεί να αντέξει ένα φορτίο 400 και 500 kg ανά κυβικό μέτρο.

Η επιλογή του πλαστικοποιητή εξαρτάται από τη μορφή της μελλοντικής προϊόντος. Έτσι, οι ειδικοί συστήνουν να επιλέξουν για την παραγωγή των πλακιδίων πεζοδρομίου υπερρευστοποιητής. Κατάλληλο για μονοπάτια κήπο ανθεκτικά σε ακραίες θερμοκρασίες, και πυρασφαλείας εκρηκτική C3 πλαστικοποιητή.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι στο μίγμα του σκυροδέματος ο πλαστικοποιητής θα πρέπει να προστεθεί ως υδατικό διάλυμα.

Σύνθεση, που παρασκευάζονται από αυτά τα συστατικά, ο ξυλότυπος τοποθετείται, διανέμεται μέσω σπάτουλες για διακοσμητικό μπετόν και συμπιέζεται. σύνθεση έτοιμου σκυροδέματος αναγράφεται στις ετικέτες.

Διακοσμητικά σκυρόδεμα με τα χέρια τους (βίντεο)

Διακοσμητικά σκυρόδεμα - είναι ένας προσιτός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα ελκυστικό και ανθεκτικό φινίρισμα των δύο οριζόντιες και κάθετες επιφάνειες. Η σύγχρονη παραγωγή καλουπιών και μητρών για το διακοσμητικό μπετόν επιτρέπει να αποκτήσουν μια λεπτομερή ανακούφιση κάθε είδους και πολυπλοκότητας. Στην περίπτωση αυτή, η εργασία μπορεί να γίνει χωρίς βοήθεια, και γραμματόσημα και το μείγμα - φτιάξετε το δικό σας!

Παραδείγματα τυπωμένο σκυρόδεμα (ιδέες φωτογραφία)

013467f7264a06d7111950080801409